Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account kunt vinden waarmee u het maximale uit AdSense kunt halen.

Richtlijnen gebruikerservaring

2. Gebruik een duidelijke structuur om gebruikers te begeleiden

Houd deze principes voor de gebruikerservaring in gedachten wanneer u uw site optimaliseert

Het maakt niet uit op welke pagina een gebruiker terechtkomt, u heeft slechts enkele seconden om de aandacht te trekken op dat eerste scherm, boven de vouw, en te laten zien wat u te bieden heeft. Een eenvoudige hiërarchie geeft uw pagina een duidelijke structuur waarmee u uw gebruikers begeleidt en benadrukt wat u wilt dat ze zien.

Iets anders om rekening mee te houden is de informatie-architectuur van uw site. Gebruikers kunnen bekende pagina's onderscheiden van onbekende pagina's aan de hand van de consistente manier waarop u informatie op uw site ordent en weergeeft. Als uw websitestructuur niet logisch is of niet aan de verwachtingen voldoet, verdwalen gebruikers en weten ze niet waar ze vervolgens naartoe moeten. Dit leidt tot frustratie en kan ervoor zorgen dat gebruikers uw site verlaten.

Tips:
Gebruik deze eenvoudige ontwerptips om een structuur voor uw pagina te maken:
  • Contrast: het gebruik van kleur, verzadiging, of dekking om elementen op de pagina te plaatsen.
  • Grootte: grootte is een van de eenvoudigste ontwerpaspecten waarmee u gebruikers kunt begeleiden. Wees niet bang om GROTE en OPVALLENDE elementen te gebruiken om de aandacht te vestigen op de belangrijkste informatie op de pagina.
  • Uitlijning: elementen die op dezelfde manier zijn uitgelijnd, lijken aan elkaar gerelateerd.
  • Witruimte: vestig de aandacht op specifieke elementen door gedeelten rond deze elementen leeg te laten. Hierdoor ziet uw ontwerp er ook aantrekkelijker voor het oog.
  • Raster: met behulp van een eenvoudig raster kunt u elementen op uw pagina indelen, waardoor u meer orde en structuur krijgt.
Illustratie van richtlijnen voor de gebruikerservaring.

Voorbeeld:
Krantensites hebben vaak veel succes door structuur te creëren door middel van hiërarchie. Speciale berichten of het belangrijkste nieuws wordt goed zichtbaar op het scherm weergegeven. Hierdoor is dit het eerste wat u ziet. Belangrijke koppen van andere gedeelten zijn ook groot en vetgedrukt, zodat een gebruiker op internet deze koppen snel en eenvoudig kan uitkiezen. De grootte van en het contrast tussen foto's en koppen maakt het gebruikers gemakkelijker wegwijs te worden op de pagina.