Vi anbefaler, at du går til Din AdSense-side, hvor du kan finde tilpassede oplysninger om din konto som en hjælp til at sikre, at du opnår de ønskede resultater med AdSense.

Retningslinjer vedr. brugeroplevelse

2. Anvend en klar og tydelig struktur for at guide brugerne

Sørg for at have disse principper mht. brugeroplevelse for øje, når du optimerer dit website.

Uanset hvilken side brugerne havner på, har du kun nogle få sekunder til at fange deres interesse og vise dem, hvad du står for, ved hjælp af dette første skærmbillede over skillelinjen. Anvendelse af et simpelt hierarki giver din side en klar struktur, som guider brugerne rundt på din side og fremhæver det, som du vil have, at de skal se.

En anden ting, du bør tænke på, er informationsarkitekturen på dit website. Brugerne kan skelne velkendte og ukendte sider fra hinanden ud fra den ensartede måde, som du organiserer og viser oplysningerne på, på dit website. Hvis websitets struktur ikke er logisk, eller ikke lever op til brugernes forventninger, så farer de vild og føler sig usikre på, hvor de skal gå hen. Dette er kan være med til at gøre brugerne frustrerede og kan betyde, at de forlader dit website.

Tips!
Brug disse enkle designtips til at skabe struktur på din side:
  • Kontrast: Brug farver, mætning og gennemsigtighed til at skabe kontrast mellem elementerne på siden.
  • Størrelse: Størrelse er et af de mest enkle designredskaber til at guide brugerne. Du skal ikke være bange for at bruge STORE og FREMHÆVEDE elementer for at henlede brugernes opmærksomhed på de vigtigste oplysninger på siden.
  • Justering: Elementer med en fælles akse opfattes som relaterede.
  • Luft: Du kan henlede opmærksomheden på bestemte elementer ved at have et tomt område omkring dem. Dette gør også dit design mere behageligt at kigge på.
  • Grid: Brug et enkelt gitterprincip, når du layouter elementerne på din side, det giver et indtryk af orden og struktur.
Illustration af retningslinjer mht. brugeroplevelse

Eksempel:
Websites for aviser er ofte mønstereksempler på, hvordan der skabes struktur ved hjælp af et hierarki. Det er deres breaking news eller den vigtigste nyhedshistorie, der dominerer skærmen. Det sikrer, at dette er det første, brugerne ser. Vigtige overskrifter fra avisens andre sektioner vises også med stor skrift og fed, så de brugere, der gennemser siden, hurtigt og nemt kan få øje på dem. Størrelsen sammen med kontrasten mellem fotos og overskrifter er med til at guide brugeren gennem siden.