Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Richtlijnen gebruikerservaring

4. Stem de ervaring af op de situatie van uw gebruikers

Houd deze principes voor de gebruikerservaring in gedachten wanneer u uw site optimaliseert

Uw site moet gebruikers altijd en overal een geweldige ervaring bieden. Het is belangrijk na te denken over hoe uw gebruikers in verschillende situaties verschillend gebruikmaken van uw site. Houd rekening met hun beperkte tijd en of ze een mobiel apparaat of een computer gebruiken.

Tips:
Lees de volgende tips om u te helpen nadenken over de gebruiksscenario's van uw gebruikers:
  • Situatie: wat brengt de gebruiker ertoe om op uw site naar informatie te zoeken? (Wat is de situatie van de gebruiker?)
  • Functies beperken: de mobiele versie van uw site moet alleen over die functies van uw site beschikken die gebruikers nodig hebben om de juiste informatie te vinden. Bewaar de andere geavanceerde functies voor uw desktopsite waarvoor uw gebruikers iets meer tijd hebben.
  • Snelheid: gebruikers hebben maar enkele seconden de tijd, dus zorg ervoor dat uw site bliksemsnel laadt. Met de tool PageSpeed van Google kunt uw laadtijd optimaliseren.
  • Tolerantie: gebruikers maken fouten, vooral op mobiele apparaten. Zorg ervoor dat ze deze fouten gemakkelijk ongedaan kunnen maken en kunnen terugkeren naar waar ze waren, zonder dat ze de Terug-knop hoeven te gebruiken.
Illustratie van richtlijnen voor de gebruikerservaring.

Voorbeeld:
Stel dat u een site voor restaurantrecensies heeft. Hoe wijkt het gedrag van een mobiele gebruiker dan af van het gedrag van een desktopgebruiker? Ten eerste, mobiele gebruikers zijn waarschijnlijk onderweg, ze kunnen zelfs over straat lopen wanneer ze uw site bekijken. Ze hebben geen tijd om door verschillende pagina's van restaurants te navigeren, zoals ze doen op de desktopsite. Ze verwachten dat uw site de GPS-functie van de telefoon gebruikt om ze op te sporen en hen populaire restaurants in de buurt toont, op basis van hun zoekactie. Uw site kan de ervaring met recensies op mobiele apparaten nog optimaliseren door de populairste korte recensies te tonen, omdat gebruikers geen tijd hebben om lange recensies te lezen.

Houd in gedachten dat het allemaal draait om nadenken over de situatie waarin de gebruiker zich bevindt wanneer hij uw site bekijkt. Stem de gebruikerservaring hierop af.