Vi anbefaler, at du går til Din AdSense-side, hvor du kan finde tilpassede oplysninger om din konto som en hjælp til at sikre, at du opnår de ønskede resultater med AdSense.

Retningslinjer vedr. brugeroplevelse

4. Skræddersy brugeroplevelsen til brugernes situation

Sørg for at huske disse principper angående brugeroplevelsen, når du optimerer dit website

Dit website skal give brugerne en god oplevelse, uanset hvor eller hvornår de skal bruge det. Det er vigtigt at overveje, hvordan brugerne bruger dit website, og være opmærksom på, at de muligvis bruger det forskelligt i forskellige situationer. Du skal tage højde for, at de måske ikke har ret lang tid, og at der er forskel på, om de er på en mobilenhed eller en computer.

Tips!
Brug disse tips som en hjælp til at tænke over de brugssituationer, som brugerne kan befinde sig i:
  • Situation: Hvilken situation er brugerne i, som har fået dem til at søge oplysninger på dit website?
  • Begræns funktionerne: Mobilversionen af dit website skal kun indeholde kernefunktionerne fra dit website, så brugerne nemmere kan finde de oplysninger, de søger. Gem de andre, mere avancerede, funktioner til dit almindelige website, hvor brugerne sandsynligvis har lidt bedre tid.
  • Hastighed: Brugerne har kun et par sekunder, så sørg for, at dit website indlæses med lynets hast. Google-værktøjet Page Speed kan hjælpe dig med at optimere dine indlæsningstider.
  • Tilgivelse: Brugere laver fejl, især på mobilenheder. Gør det nemt for dem at fortryde og vende tilbage til der, hvor de var, uden at de behøver at bruge knappen Tilbage.
Illustration af retningslinjer mht. brugeroplevelse

Eksempel:
Forestil dig, at du har et website med restaurantanmeldelser. Hvordan adskiller mobilbrugernes adfærd sig fra det, brugerne gør på det almindelige website? For det første er mobilbrugerne sandsynligvis på farten: de kunne måske endda være på vej hen ad gaden, mens de bruger dit website. Der er ikke tid til at navigere sig vej gennem adskillige sider med restauranter, som de ville gøre det på det almindelige website. De forventer, at dit website anvender telefonens GPS til at finde deres placering og vise dem populære restauranter i nærheden, der matcher deres søgning. Dit website kunne endda optimere mobilbrugernes oplevelse ved at vise de mest populære korte anmeldelser, da brugerne ikke har tid til at læse en lang anmeldelse.

Husk! Det handler om at tænke over, hvilken situation brugerne befinder sig i, når de besøger dit website, og skræddersy brugeroplevelsen, så den passer til denne situation.