Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Veiledninger for brukeropplevelse

1. Fokuser på brukernes mål

Husk disse prinsippene for brukeropplevelse når du optimaliserer nettstedet ditt

Ta først et skritt tilbake og tenk på følgende spørsmål: «Hvordan kan jeg gi brukerne mine det de vil ha, samtidig som jeg får deg jeg vil ha?» Det første du gjør for å svare på dette, er å finne ut hvilke mål brukerne dine har, hvilke mål du har og hvordan disse faktorene kan kombineres. Du må tenke på hva som er de viktigste tilbudene og styrkene til nettstedet ditt. Vi anbefaler at du begrenser deg til en eller to styrker. Selv om nettstedet ditt kan være bra på mange områder, bør du fokusere på det som er aller best.

Tips:
Noen spørsmål du bør stille deg selv når du starter opp:
  • Hvordan finner brukere nettstedet ditt?
  • Hva er de på utkikk etter?
  • Gir du dem det de vil ha?
  • Hva vil du ha fra brukerne dine?
  • Hvordan får du det du ønsker fra dem?
Illustrasjon av retningslinjene for brukeropplevelser.

Eksempel:
Du har et nettsted med teknologinyheter. Etter å ha vurdert alle spørsmålene ovenfor, sitter du igjen med følgende svar:

• De fleste av brukerne dine kommer fra søkemotorer og lander på artikkelsiden.
  • Brukeren leter etter innholdet i artikkelen vedkommende søkte etter.
  • Du viser en helsides artikkel på destinasjonssiden.
  • Målet ditt er å holde brukeren interessert, slik at vedkommende blir på siden din lenger og ser mer innhold.
  • Dette svaret er den virkelige utfordringen. Du må bevise overfor brukeren at det fins annet verdifullt innhold på nettstedet ditt, og du må oppfordre dem til å lese mer. Dette kan du oppnå ved å ta med beslektede eller populære artikler nederst i hver artikkel.