Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Annonsinriktning

Annonsinriktning efter språk

Vår teknik kan identifiera huvudspråket på en webbsida. Om du har innehåll på ett språk som stöds av vårt program inriktar AdSense annonser på det aktuella språket till ditt innehåll. Vi inriktar också annonser så att de matchar annonsörernas språkinställningar i deras annonskampanjer. Med språkinriktning kan annonsörerna välja språk på de webbplatser där de vill att annonserna ska visas.

Exempel

En person som ser innehållet i Googles Display-nätverk (GDN) på thailändska kan se annonser från kampanjer som är inriktade på thailändska. En person som visar Google på spanska kan se annonser från annonskampanjer som är inriktade på spanska.

Dessutom kan vi titta på språket på de sidor som en användare visar eller nyligen har visat för att avgöra vilka annonser som ska visas. Det innebär att vi kan identifiera språket antingen från sidor som personen har visat tidigare eller från den sida som han eller hon visar för närvarande. I det här fallet kan AdSense inrikta annonser på användarens identifierade språk istället för på språket i innehållet.

Exempel

Maya har tittat på flera matlagningsbloggar i GDN som är skrivna på japanska, så hon ser annonser för kampanjer som är inriktade på japansktalande. Hon ser också japanska annonser när hon läser andra bloggar i GDN som är skrivna på engelska.