Maksujen vastaanottaminen sekillä

Tietyissä sijainneissa AdSense-maksut voi saada sekillä. Lue alta, miten sekit lähetetään ja miten ne voi lunastaa.
Missä sekin voi lunastaa?
Toimitusvaihtoehdot
Sekin lunastamisen aikaraja

Missä sekin voi lunastaa?

Eri pankeilla on erilaiset käytännöt, emmekä pysty selvittämään, hyväksyykö jokin tietty pankki AdSense-sekkejä. Citibank lähettää kaikki sekkimaksut. Jos saat Yhdysvaltain dollareissa kirjoitettuja sekkejä, kysy pankistasi, onko sillä kirjeenvaihtajasuhdetta Citibankin kanssa. Tällainen suhde vaaditaan, jotta Yhdysvaltain dollareissa kirjoitetut sekkimme voidaan käsitellä. Huomaa, että Google AdSense ‑sekit voi ainoastaan tallettaa. Niitä ei voi lunastaa rahaksi.

Huomaa myös, että sekkien käsittelyajoissa voi olla pankkikohtaisia eroja. Voit kysyä lisätietoa pankistasi.

Toimitusvaihtoehdot

Kaikki sekit lähetetään normaalitoimituksina. Julkaisijat saavat sekit yleensä 2–4 viikon kuluessa postituksesta. Sekin saapumiseen voi kuitenkin mennä kauemminkin paikallisista postipalveluista riippuen.

Normaalitoimituksina alla listattuihin maihin lähetettävät maksut toimitetaan paikallisen kuriiripalvelun kautta. Maksujen lähettämisestä tällä tavoin ei veloiteta, ja maksut ovat perillä arviolta 10–30 päivän kuluessa sekin päivämäärästä.

• Argentiina
  • Bolivia
  • Chile
  • Kolumbia
  • Ecuador
  • Meksiko
  • Paraguay
  • Uruguay
  • Venezuela

Yllä listatuissa Latinalaisen Amerikan maissa normaalitoimituksina lähetettävät maksut toimitetaan AdSense-julkaisijoille paikallisen Ocasa-kuriiripalvelun kautta ilman lisämaksua. Ocasa-sekkimaksuille ei ole saatavilla seurantanumeroita.

Huom. Sekin toimitusosoitteen on oltava samassa maassa kuin maksuasetuksissa olevan osoitteen. Sekkejä ei voi toimittaa eri maihin.

Sekin lunastamisen aikaraja

Jos et ole saanut sekkiäsi 60 päivän kuluttua, voit lähettää uuden sekin suoraan AdSense-tililtäsi. Tarkista alkuperäinen maksupäivä ja maksun tila Tapahtumat-sivulta. Jos sekkiä ei ole lunastettu 60 päivän kuluessa, sekin tilan vieressä Tapahtumat-sivulla näkyy linkki "Lähetä maksu uudelleen". Klikkaa Lähetä maksu uudelleen. Näytölle tulee uusi rivikohta, josta näkyy, että sekki on peruutettu ja rahojen hyvittäminen on käynnissä.

Voit lähettää sekin uudelleen tililtäsi vain, jos sen lähettämisestä on kulunut yli 60 päivää.

Jos et talleta sekkiä 12 kuukauden kuluessa sen lähettämisestä, tulosi hyvitetään takaisin tilillesi ja maksusi jäädytetään.

Jos maksusi jäädytetään vanhentuneen sekin vuoksi, päivitä sekkien toimitusosoite Maksuasetukset-sivulla. Toimitusosoitteen päivityksestä riippumatta sinun on klikattava maksu-widgetin sekkilomakkeen uudelleenkäyttöönoton painiketta (tai valittava uusi maksutapa). Maksujäädytys poistetaan, kun olet muokannut maksutapaasi tai ottanut sen uudelleen käyttöön.