Kaupallistaminen ja mainokset

Sivuston optimointi: parhaat käytännöt liikenteen lisäämiseksi

Verkkosivuston optimointi liikenteen lisäämiseksi sisältää yleensä kaksi vaihetta:

1. uuden liikenteen hankkiminen
  2. sivuston parannukset, esimerkiksi sivuston mainosten sijoittelun, navigoinnin ja/tai sisällön optimointi

Kumpaakin vaihetta kohden on harkittavana riskitekijöitä. On tärkeää, että valitset tarkasti optimointiasiantuntijan tai -toimiston, jonka kanssa työskentelet, ja tarkistat optimoinnit ennen mainosten sijoittamista sivustollesi.

1. Uuden liikenteen hankkiminen

Jos epäilet, että sivustollasi on kelpaamatonta toimintaa, sinun kannattaa poistaa mainokset sivuiltasi tapauksen tutkimuksen ajaksi. Laita mainokset takaisin, kun olet varma siitä, että kelpaamattomien klikkausten lähde on poistettu.

Ennen kuin päätät työskennellä kenenkään verkkosivustojen optimoijan kanssa, suosittelemme seuraavaa:

• On parasta kysyä suosituksia verkkovastaavilta, jotka tunnet henkilökohtaisesti ja joihin luotat. Voit myös etsiä verkosta tunnettuja optimoijia, joilla on hyvä maine. Jos mahdollista, lue mitä muut ovat kirjoittaneet heistä foorumeilla ennen kuin aloitat työskentelyn heidän kanssaan.
  • Jos päätät valita optimoijan hyvän maineen perusteella, pyydä esimerkkejä hänen optimoimistaan sivustoista. Sivustojen pitäisi olla mahdollisimman samankaltaisia oman sivustosi kanssa sisällön teeman, kohderyhmätietojen ja kuukausittaisten käyntien määrän kannalta.

Parhaat käytännöt verkkosivuston optimoijan kanssa työskentelyyn

Optimoijien pitäisi kertoa sinulle kaikki lähteet ja keinot sivustosi liikenteen lisäämiseksi. Vaarallisin on epäilyttävä liikennelähde, joka luo kelpaamattomia klikkauksia mainoksillesi, mikä voi aiheuttaa tilisi poistamisen käytöstä. Muista, että on sinun vastuullasi valvoa ja arvioida liikennettä.

Epäilyttävä liikenne saattaa rikkoa liikenteen lähteitä koskevia AdSense-ohjelmakäytäntöjä, esimerkiksi seuraavia:

• käyttäjien toimintaa jäljittelevien automaattisten bottien käyttäminen
  • ulkopuolisen liikenteen ostaminen tuntemattomista verkoista
  • osallistuminen maksullisten klikkausten osto-ohjelmaan
  • liikenteen vastaanottaminen ei-toivotuista sähköpostiviesteistä tai ohjelmistosovelluksista.

Jos päätät käyttää uusia menetelmiä sivustosi liikenteen lisäämiseksi, suosittelemme käyttämään kanavia, jotta voit eritellä uuden lähteen liikenteen ja valvoa liikenteen tuottamia tuloksia. Voit myös eristää ja valvoa maksetun liikenteen lähteitä Google Analyticsin avulla. Kun olet ottanut käyttöön kanavat ja Analyticsin, voit arvioida liikenteen tuloksia raporttien avulla. Jos havaitset, että liikenne on epätavallista, virheellistä tai tuloksetonta, lopeta liikenteen kerääminen välittömästi ja poista mainoskoodi kyseisiltä sivuilta. Tämä vähentää mahdollisuutta, että rikot AdSense-ohjelmakäytäntöjä.

Verkkosivuston mainostamisen parhaat käytännöt

Älä mainosta sivustoasi (tai anna kenenkään tehdä niin) käytäntöjä rikkovilla tekniikoilla:

• roskasähköpostit
  • kommenttiroskapostit
  • väärennettyjen foorumiprofiilien luominen
  • linkkien lähettäminen linkkifarmeihin ja yksityisiin blogiverkostoihin, linkkienvaihtojärjestelyt ja roskapostien lähettäminen sosiaalisissa verkostoissa.

Noudata seuraavia sääntöjä, kun mainostat sivustoasi verkossa:

• Jos käytät Google Adsia, sinun on noudatettava myös Google Adsin laskeutumissivuja koskevia laatusääntöjä.
  • Mainos itsessään ei saa olla harhaanjohtava. Jos sivusto käsittelee esimerkiksi paistinpannuja ja sivuston AdSense-mainokset esittelevät myynnissä olevia paistinpannuja, olisi harhaanjohtavaa tweetata linkki sivustolle tekstillä "Hyviä paistinpannutarjouksia". Se kannustaisi vilpillisesti käyttäjiä klikkaamaan mainoksia, sillä sivuston sisältö ei käsittele paistinpannutarjouksia tai -alennuksia, joten vierailijat ohjattaisiin sivun mainoksiin.

Alkuun

2. Sivuston parannukset

Optimoijien tulee tuntea AdSense-ohjelmakäytännöt ja Google Verkkohaun roskapostikäytännöt sekä optimoida sivustonsa rikkomatta mitään käytäntöjä tai laatusääntöjä. Jos jokin seuraavista optimoinneista tehdään, tilisi saatetaan poistaa käytöstä.

Google-mainoksia, ‑hakukenttiä tai ‑hakutuloksia ei saa

• integroida minkäänlaiseen ohjelmistosovellukseen, kuten työkalupalkkeihin (ei koske AdMobia)
  • asettaa avautumaan ponnahdusikkunoissa tai taakse jäävissä ponnahdusikkunoissa
  • sijoittaa sähköpostiviesteihin, sähköpostiohjelmiin tai pikaviestiohjelmiin
  • peittää sivun elementeillä
  • sijoittaa muulle kuin sisältöpohjaiselle sivulle (ei koske AdSense for search ‑palvelua tai sen mobiiliversiota)
  • sijoittaa sivuille, jotka on julkaistu erityisesti mainosten näyttämistä varten
  • sijoittaa sivuille, joiden sisältö tai URL-osoite voi hämätä käyttäjät logojen, tavaramerkkien tai muiden brändiominaisuuksien väärinkäytön seurauksena luulemaan, että sivut liittyvät Googleen
  • sijoittaa muihin Googlen tuotteisiin tai palveluihin, niiden sisälle tai rinnalle tavalla, joka rikkoo kyseisen tuotteen tai palvelun käytäntöjä.
Tämän artikkelin ovat luoneet kokeneet AdSense-käyttäjät (AdSense-foorumin ahkerimmat osallistujat) Google AdSense -tiimin tuella.

Alkuun