Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Åtgärda policyöverträdelser

Ditt AdSense-konto har inaktiverats av policyskäl

När vi upptäcker att ett konto inte följer våra programpolicyer vidtar vi åtgärder för att skydda våra annonsörer. Nedan finner du några av de vanligaste frågorna om inaktiverade konton.

Har annonsvisning inaktiverats i mitt konto?

Ja.Ditt AdSense-konto har inaktiverats eftersom det inte följer våra programpolicyer.

Tillbaka till början

Varför inaktiverades mitt konto? Kan ni berätta mer om de överträdelser som hittades?

Du bör ha fått ett e-postmeddelande med information om varför ditt konto inaktiverades av policyskäl. Konton kan inaktiveras av en mängd olika skäl, bland annat följande:

• Ditt konto har tidigare brutit mot våra policyer vid ett flertal tillfällen.
    Kom ihåg att utgivarna själva ansvarar för innehållet på varje sida där deras annonser visas, även om innehållet har skapats av någon annan, till exempel på webbplatser med användargenererat innehåll.
  • Ditt konto har uppvisat bedrägligt beteende.
  • Våra policyspecialister har hittat en webbplats med en särskilt allvarlig policyöverträdelse i ditt konto. Det kan exempelvis gälla barnförbjudet innehåll, brott mot upphovsrätten, extremt våld och motbjudande innehåll.

Om du vill veta mer om varför konton inaktiveras kan du läsa om de vanligaste orsakerna till att konton avslutas.

Tillbaka till början

Är det möjligt att återställa mitt konto när det har inaktiverats av policyskäl?

Som du kanske vet ser Google mycket allvarligt på överträdelser av programpolicyerna. Syftet med våra programpolicyer är att säkerställa att våra utgivare, deras besökare och våra annonsörer får en positiv upplevelse. Våra beslut är därför vanligen slutgiltiga.

Om du anser att beslutet var felaktigt och i god tro kan hävda att den otillåtna aktiviteten inte beror på åtgärder eller försumlighet från dig eller någon som du är ansvarig för kan du överklaga inaktiveringen av ditt konto. Kontakta oss endast via vårt formulär för överklagande av inaktiverat konto.

Vi granskar din begäran så snart som möjligt. Tänk dock på att vi förbehåller oss rätten att inaktivera ett konto på grund av överträdelser av våra programpolicyer och att det inte finns någon garanti för att ditt konto återaktiveras.

Eftersom vi tar emot många överklaganden måste du vänta 90 dagar mellan överklaganden. Eventuella överklaganden som skickas in inom 90 dagar efter ett tidigare överklagande kommer inte att granskas. Kontrollera därför att ditt konto inte innehåller några policyöverträdelser innan du skickar in ditt överklagande.

Om ditt konto har inaktiverats på grund av otillåten aktivitet kan du läsa våra vanliga frågor om inaktiverade konton.

Tillbaka till början

Mitt konto har inaktiverats och mitt överklagande har avslagits. Finns det någon möjlighet för mig att gå med i programmet på nytt? Kan jag öppna ett nytt konto?

Vi förstår att du är bekymrad över åtgärderna som har vidtagits mot ditt konto. Våra åtgärder är resultatet av en noggrann undersökning som har utförts av vårt team med kvalificerade specialister som har tagit hänsyn till våra annonsörers, utgivares och användares intressen. Även om du blir besviken på vårt beslut är det inte möjligt för oss att återställa ditt konto.

Tänk också på att utgivare som har inaktiverats av policyskäl inte tillåts delta i AdSense i framtiden. De får därför inte registrera nya konton.

Tillbaka till början

Får jag fortfarande betalt för mina AdSense-intäkter?

Utgivare som inaktiveras på grund av ogiltig trafik och/eller överträdelser av våra utgivarpolicyer kan ha rätt till en sista utbetalning av den del av intäkterna som inte har bedömts som ogiltiga. I samband med att kontot inaktiveras införs en betalningsspärr på 30 dagar för att den slutliga betalningen (i tillämpliga fall) ska kunna beräknas. Efter denna 30-dagarsperiod kan du logga in på AdSense för att se ditt eventuella resterande saldo och begära utbetalning. Avdrag från ditt slutliga saldo för ogiltig trafik och/eller överträdelser av utgivarpolicyer återbetalas till berörda annonsörer när det är lämpligt och möjligt.

Tillbaka till början

Kan jag fortfarande få skatteblanketter för betalningarna jag har tagit emot?

Om du redan har fått betalningar från oss eller om du har ett utestående saldo på ditt konto får du vid behov en skatteblankett från oss. Läs mer om hur du betalar skatt på dina intäkter från AdSense.

Tillbaka till början