Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Retningslinjer

AdSense-kontoen er deaktivert på grunn av brudd på retningslinjene

Hvis vi registrerer at en konto ikke er i tråd med programretningslinjene våre, iverksetter vi tiltak mot kontoen for å beskytte annonsørene våre. Nedenfor finner du noen av de vanligste spørsmålene om deaktiverte kontoer.

Er annonselevering deaktivert i kontoen min?

Ja. AdSense-kontoen din er foreløpig deaktivert fordi den ikke er i tråd med programretningslinjene våre.

Tilbake til toppen

Hvorfor ble kontoen min deaktivert? Kan dere si litt mer om bruddene dere fant?

Du skal ha mottatt et varsel om hvorfor kontoen din ble deaktivert på grunn av brudd på retningslinjene. Det kan være en rekke ulike årsaker til at en konto blir deaktivert. Her er noen eksempler:

• Vi har registrert mange ulike eller gjentatte brudd på retningslinjene for kontoen din.
    Husk at publisister er ansvarlige for innholdet på alle sidene de viser annonser på. Dette gjelder selv om innholdet er laget av noen andre (f.eks. på nettsteder med brukergenerert innhold.
  • Kontoen inneholder villedende informasjon.
  • Retningslinjeekspertene våre har oppdaget at et nettsted i kontoen din inneholder grove brudd på retningslinjene. Dette kan gjelde seksuelt innhold, brudd på opphavsretten samt tilfeller av ekstrem og blodig vold.

Hvis du ønsker å vite mer om hvorfor kontoer blir deaktivert, kan du lese om de vanligste årsakene til at kontoer blir stengt.

Tilbake til toppen

Kan kontoen min bli gjenopprettet etter at den er deaktivert som følge av brudd på retningslinjene?

Brudd på programretningslinjene våre er noe som Google tar svært alvorlig. Vi har utarbeidet programretningslinjer for å sikre en positiv opplevelse for publisistene våre, besøkende på nettstedene deres og annonsørene våre. Beslutningene våre er derfor i utgangspunktet endelige.

Hvis du mener at denne avgjørelsen er feil, og du i god tro kan si at bruddene på retningslinjene ikke skyldes dine egne handlinger eller uaktsomhet fra din side eller de du er ansvarlig for, kan du anke deaktiveringen av kontoen. I så fall ber vi deg om å kontakte oss bare gjennom ankeskjemaet for deaktivering av konto.

Vi behandler forespørselen din så snart en av ekspertene våre er tilgjengelig. Vær imidlertid oppmerksom på at vi forbeholder oss retten til å deaktivere kontoer som bryter programretningslinjene, og det er ingen garanti for at kontoen din blir gjenopprettet.

På grunn av den store mengden anker vi mottar, må du vente i 90 dager før du sender inn en ny anke. Eventuelle anker som sendes inn før det er gått 90 dager etter den første anken, blir ikke evaluert. Sørg derfor for at kontoen din ikke er i strid med retningslinjene, før du sender inn en anke.

Hvis kontoen din ble deaktivert på grunn av ugyldig aktivitet, kan du se artikkelen om vanlige spørsmål om deaktiverte kontoer.

Tilbake til toppen

Kontoen min ble deaktivert, og anken min ble avvist. Kan jeg bli med i programmet igjen? Kan jeg opprette en ny konto?

Vi forstår at du er bekymret for det som har skjedd med kontoen din. Vi har tatt en avgjørelse på grunnlag av grundige undersøkelser som er utført av ekspertene våre, og tar hensyn til interessene til annonsørene, utgiverne og brukerne våre. Vi forstår at du er skuffet over beslutningen, men vi kan ikke gjenopprette kontoen din.

Vær også oppmerksom på at utgivere som får kontoen sin deaktivert på grunn av brudd på retningslinjene, ikke kan fortsette å delta i AdSense. Disse publisistene kan følgelig ikke opprette nye kontoer.

Tilbake til toppen

Får jeg likevel utbetalt AdSense-inntektene mine?

Publisister som får kontoen sin deaktivert på grunn av ugyldig trafikk og/eller brudd på retningslinjene for publisister, kan få en avsluttende utbetaling av den delen av inntektene som ikke er identifisert som ugyldig. Når en konto deaktiveres, holder vi tilbake utbetalinger i 30 dager for å kunne beregne denne avsluttende utbetalingen (hvis det er aktuelt). Etter denne perioden på 30 dager kan du logge på AdSense for å se den gjenstående gyldige saldoen din (hvis du har hatt gyldige inntekter) og få avtalt utbetaling av denne summen. Fradrag fra den endelige saldoen din som er gjort som følge av ugyldig trafikk og/eller brudd på retningslinjene for publisister, blir refundert til de berørte annonsørene der dette er mulig og hensiktsmessig.

Tilbake til toppen

Får jeg likevel tilsendt skatteskjemaer for betalingene jeg har mottatt?

Hvis du har mottatt betaling fra oss tidligere, eller hvis du har en gjenværende betalbar saldo på kontoen din, sender vi deg skatteskjema hvis det er nødvendig. Finn ut mer om å betale skatt av AdSense-inntektene dine.

Tilbake til toppen