Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Beleidsproblemen verhelpen

AdSense-account is gedeactiveerd om beleidsredenen

Als we constateren dat een account niet in overeenstemming is met ons programmabeleid, ondernemen we actie tegen dat account om onze adverteerders te beschermen. Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen over gedeactiveerde accounts.

Is advertentieweergave uitgezet voor mijn account?

Ja.Uw AdSense-account is momenteel gedeactiveerd omdat het niet voldoet aan ons Programmabeleid.

Terug naar boven

Waarom is mijn account gedeactiveerd? Kunnen jullie mij meer vertellen over de gevonden schendingen?

ALs het goed is, heeft u een e-mail ontvangen waarin wordt uitgelegd waarom uw account wegens beleidsredenen is gedeactiveerd. Accounts kunnen onder andere om de volgende redenen worden gedeactiveerd:

• Uw account heeft een lange geschiedenis van beleidsschendingen en/of herhaalde beleidsschendingen.
    Uitgevers zijn verantwoordelijk voor de content op alle pagina's waarop hun advertenties worden weergegeven, ook als die is gemaakt door een ander, zoals op sites met content van websitegebruikers.
  • Uw account heeft misleidend gedrag vertoond.
  • Onze beleidsspecialisten hebben een zeer ongepaste site in uw account gevonden. Dergelijke sites kunnen onder meer content voor volwassenen, auteursrechtschendingen en extreem gewelddadige of bloederige content bevatten.

Voor meer informatie over de meest voorkomende redenen dat accounts worden gedeactiveerd, bekijkt u de Belangrijkste redenen voor het sluiten van een account.

Terug naar boven

Kan mijn account opnieuw worden geactiveerd nadat het wegens beleidsredenen is gedeactiveerd?

Zoals u waarschijnlijk weet, neemt Google de naleving van het programmabeleid zeer serieus. Ons programmabeleid is erop gericht om onze uitgevers, hun sitebezoekers en onze adverteerders optimaal van dienst te zijn. Daarom zijn onze beslissingen gewoonlijk definitief.

Als u van mening bent dat deze beslissing onterecht is en als u te goeder trouw kunt verklaren dat de ongeldige activiteit niet te wijten is aan handelingen of nalatigheid van uzelf of van personen voor wie u verantwoordelijk bent, kunt u bezwaar aantekenen tegen het deactiveren van uw account. Hiervoor kunt u alleen via ons bezwaarformulier voor gedeactiveerde accounts contact met ons opnemen.

We beoordelen uw bezwaar zodra een van onze specialisten beschikbaar is. We behouden ons het recht voor een account te deactiveren als gevolg van een schending van het programmabeleid en kunnen niet garanderen dat uw account opnieuw wordt geactiveerd.

Let op: Er moeten 90 dagen tussen verschillende bezwaren zitten omdat we zeer veel bezwaren te verwerken hebben. Als er binnen 90 dagen nadat een bezwaar is afgehandeld, een nieuw bezwaar wordt ingediend, wordt dat bezwaar niet beoordeeld. Voordat u uw bezwaar indient, moet u er daarom voor zorgen dat er geen beleidsschendingen meer in uw account zijn.

Als uw account is gedeactiveerd wegens ongeldige activiteit, bekijkt u onze veelgestelde vragen over gedeactiveerde accounts.

Terug naar boven

Mijn account is gedeactiveerd en mijn bezwaar is afgewezen. Kan ik opnieuw worden toegelaten tot het programma? Kan ik een nieuw account openen?

We begrijpen dat u zich zorgen maakt over de maatregelen die we hebben getroffen met betrekking tot uw account. Deze maatregelen komen voort uit zorgvuldig onderzoek door ons team toegewijde specialisten. Hierbij is rekening gehouden met de belangen van onze adverteerders, uitgevers en gebruikers. Hoewel u misschien teleurgesteld bent over onze beslissing, kunnen we uw account niet herstellen.

Uitgevers van wie het account wegens beleidsredenen is gedeactiveerd, mogen bovendien niet meer deelnemen aan AdSense. Deze uitgevers kunnen dan ook geen nieuw account meer openen.

Terug naar boven

Worden mijn AdSense-inkomsten nog wel uitbetaald?

Uitgevers waarvan het account is gedeactiveerd wegens ongeldig verkeer en/of overtreding van ons uitgeversbeleid, kunnen in aanmerking komen voor een laatste betaling van het gedeelte van hun opbrengst dat niet is aangemerkt als ongeldig. Nadat een account is gedeactiveerd, zetten we betalingen 30 dagen lang stop zodat we deze laatste betaling kunnen berekenen (indien van toepassing). Na deze periode van 30 dagen moet u inloggen bij AdSense om het resterende saldo dat in aanmerking komt (indien van toepassing) te bekijken en een betaling uit te voeren. Als dit nodig en mogelijk is, betalen we het bedrag van uw laatste saldo bij ongeldig verkeer en/of overtreding van ons uitgeversbeleid terug aan de betreffende adverteerders.

Terug naar boven

Krijg ik nog steeds belastingformulieren voor de betalingen die ik heb gekregen?

Als u eerder betalingen van ons heeft gekregen of als u nog een openstaand saldo in uw account heeft, krijgt u, indien nodig, nog steeds een belastingformulier van ons. Lees meer informatie over belasting betalen over uw AdSense-inkomsten.

Terug naar boven