Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Betalingen

Uw Amerikaanse belastinggegevens indienen bij Google

Afhankelijk van uw locatie is Google mogelijk verplicht belastinggegevens van u te verzamelen. Als u uw belastinggegevens aan Google moet verstrekken, kunt u dit doen vanuit uw AdSense-account. Niet alle uitgevers zijn verplicht hun belastinggegevens op te geven.

Opmerking: Zorg ervoor dat u uw belastinggegevens vóór de 20e indient als u in dezelfde maand een betaling wilt ontvangen.

Uw belastinggegevens indienen

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Betalingen en dan Betalingsgegevens.
  3. Klik op Instellingen beheren.
  4. Scroll naar Betalingsprofiel en klik op Bewerken Bewerken naast Belastinggegevens Verenigde Staten.
  5. Klik op Belastinggegevens beheren.
  6. Op deze pagina vindt u een handleiding waarmee u het juiste formulier voor uw belastingsituatie kunt selecteren.
    Tip: Nadat u uw belastinggegevens heeft ingediend, volgt u de bovenstaande instructies om het gedeelte 'Belastinggegevens Verenigde Staten' in uw betalingsprofiel te checken, zodat u weet welke belastinginhoudingspercentages op uw betalingen van toepassing kunnen zijn.

U kunt ook bewerkingen uitvoeren als uw persoonlijke of zakelijke situatie verandert. Als u van adres bent veranderd, zorgt u ervoor dat uw geüpdatete permanente adres hetzelfde is in beide gedeelten: 'Permanent verblijfsadres' en 'Officieel adres'. Hierdoor worden uw jaarlijkse belastingformulieren (bijv. 1099-MISC, 1099-K, 1042-S) op de juiste locatie bezorgd. Als u in de VS woont, moet u uw W-9-formulier opnieuw indienen met het geüpdatete officiële adres.

Opmerking: Als u AdSense gebruikt om inkomsten te genereren met YouTube, kunt u in Amerikaanse belastingvereisten voor YouTube-inkomsten lezen wat de Amerikaanse belastingvereisten voor Amerikaanse inkomsten zijn.

Uw naam wijzigen

De naam in uw betalingsprofiel is niet gekoppeld aan uw belastingformulieren. Als uw naam verandert, moet u, naast uw betalingsprofielgegevens, ook uw belastinggegevens updaten.

Betalingstermijn

Als uw betalingen zijn uitgesteld omdat u belastinggegevens moet opgeven, en u uw belastinggegevens na de 20e van de maand opgeeft, ontvangt u gedurende de betalingscyclus van die maand geen betaling. Als u uw belastinggegevens na de 20e van de maand opgeeft, worden uw inkomsten overgedragen naar de volgende maand en ontvangt u een betaling tijdens de volgende betalingscyclus.

Op basis van onze betalingstermijn worden betalingen tussen de 21e en de 26e verstuurd, op voorwaarde dat u de betalingsdrempel heeft bereikt en alle betalingsstops vóór de 20e zijn verwijderd.

Tip: We raden alle uitgevers aan regelmatig te controleren of hun belastinggegevens correct zijn. Google is niet verantwoordelijk voor bevestiging of updates van de belastinggegevens van uitgevers. Bezoek de website van de Amerikaanse belastingdienst (IRS) voor specifieke informatie over de belastingwetgeving in de VS.