Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Betalingen

Hoe AdSense de wisselkoers voor uw inkomsten vaststelt

We rekenen betalingen van adverteerders om van hun valuta's naar uw betalingsvaluta met de wisselkoers die gold op de dag voordat de advertenties werden getoond. We krijgen onze wisselkoersen van grote banken en andere erkende bronnen voor wisselkoersen.

Voorbeeld: U krijgt in euro's uitbetaald en op 15 augustus koopt een adverteerder advertenties op uw site in Amerikaanse dollars. We berekenen uw inkomsten dan op basis van de wisselkoers van dollar naar euro die gold aan het eind van 14 augustus.
Opmerking: Als u een bankrekening in een andere valuta dan uw betalingsvaluta heeft, past uw bank mogelijk een eigen valutaconversie (met een eigen wisselkoers) toe wanneer u krijgt uitbetaald of wordt uw AdSense-betaling mogelijk geweigerd. In beide gevallen neemt u rechtstreeks contact op met uw bank voor meer informatie.

De wisselkoers voor rapporten

Valuta's in rapporten worden op dezelfde manier omgerekend. Dit betekent dat rapporten die in uw betalingsvaluta zijn opgesteld, het bedrag weergeven dat u krijgt uitbetaald. Rapporten in een andere valuta bevatten het bedrag dat u zou krijgen als u in die valuta werd uitbetaald.

Opmerking: Als u rapporten heeft in een andere valuta dan uw betalingsvaluta, komen de gerapporteerde waarden (gebaseerd op dagelijkse wisselkoersen) mogelijk niet overeen met uw eigen berekeningen als u een latere wisselkoers gebruikt om uw inkomsten naar die valuta om te rekenen.