Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Merkevaresikkerhet

Tillat og blokkér Google-sertifiserte annonsenettverk

Annonser fra sertifiserte annonsenettverk i Google kan som standard vises på sidene dine. På Annonsenettverk-siden kan du angi innstillinger for å blokkere annonser fra eksisterende annonsenettverk eller alle fremtidige annonsenettverk.

Merk: Blokkerte nettverk kan ikke kjøpe fra beholdningen din, men beholdningen din blir fremdeles vist i målrettingsverktøyene deres. Hvis en kjøper prøver å målrette annonser fra det blokkerte nettverket mot beholdningen din, blir ikke annonsene kjørt.

Dette bør du tenke på før du blokkerer annonsenettverk

Før du blokkerer et Google-sertifisert annonsenettverk, bør du tenke over følgende:

Annonseauksjoner

Annonseauksjonsprosessen og inntektsdelingen er den samme for Google Ads-programmet som for Google-sertifiserte annonsenettverk. Systemet vårt viser alltid de mest lønnsomme annonsene, uavhengig av om de kommer fra Google Ads eller et annonsenettverk. Hvis du blokkerer et annonsenettverk, kan det få negativ innvirkning på inntekten din. Ettersom det blokkerte nettverket ikke kan konkurrere i auksjonen på nettstedet ditt, kan det nemlig heller ikke bidra til å øke de potensielle inntektene for annonseplassen din.

Inntekt per tusende visning (RPM)

RPM er den beregnede inntekten din for hver tusende visning du mottar. Vi fraråder deg å blokkere annonsenettverk på grunnlag av inntekter per tusen visninger. Se eksempelet nedenfor:

Annonsenettverk Visninger Inntekter per tusen visninger
Nettverk A 10 000 NOK 8
Nettverk B 14 NOK 30
Nettverk C 1000 NOK 5

Nettverk B har den høyeste RPM-verdien, og ser ut til å utkonkurrere de andre nettverkene. Denne verdien er imidlertid basert på bare 14 visninger, og du kan ikke nødvendigvis forvente den samme inntekten for de neste 1000 eller 10 000 visningene. Verdien på visningene varierer kraftig, og RPM-verdien for et lite antall visninger kan derfor være villedende.

Nettverk C har den laveste RPM-verdien. Det kan imidlertid virke negativt inn på inntekten din om du blokkerer nettverk C bare fordi det har en lav RPM-verdi. Årsaken til den lave RPM-verdien er at nettverk C vinner auksjonene på de mindre lønnsomme visningene. Systemet vårt vil alltid forsøke å maksimere verdien av hver eneste visning i en auksjon. Hvis du blokkerer nettverk C, kan det hende at et annet nettverk med et lavere bud vinner auksjonen.

Slik tillater og blokkerer du annonsenettverk

1. Logg på AdSense-kontoen din.
  2. Klikk på Merkevaresikkerhet.
  3. Klikk på produktet ditt. Klikk for eksempel på Innhold hvis det er AdSense for innhold-annonser.
  4. Klikk på Blokkeringskontroller.
  5. Klikk på Administrer annonsenettverk.
  6. Hvis du ønsker å automatisk tillate annonser fra annonsenettverk som Google kan sertifisere i fremtiden, kan du slå på Tillat nye Google-sertifiserte annonsenettverk automatisk.
  7. Hvis du vil tillate eller blokkere et gjeldende Google-sertifisert annonsenettverk, bruker du kontrollen ved siden av navnet på annonsenettverket.
    Tips: Bruk søkefeltet til å finne bestemte annonsenettverk.

Endringene trer i kraft innen omtrent én time.

Test kunnskapene dine

Se gjennom det du har lært. Kan du svare på følgende spørsmål?

Spørsmål 1: Hva kan man gjøre med annonseblokkering?

Man kan blokkere annonser fra eksisterende annonsenettverk eller alle fremtidige annonsenettverk.

Spørsmål 2: Hva er effekten av å blokkere et nettverk?

Blokkerte nettverk kan ikke kjøpe fra beholdningen din, men beholdningen din blir fremdeles vist i målrettingsverktøyene deres. Hvis en kjøper prøver å målrette annonser fra det blokkerte nettverket mot beholdningen din, blir ikke annonsene kjørt.

Spørsmål 3: Kan det ha negativ innvirkning på inntektene hvis du blokkerer et nettverk?

Ja. Hvis du blokkerer et annonsenettverk, kan det få negativ innvirkning på inntekten din. Ettersom det blokkerte nettverket ikke kan konkurrere i auksjonen på nettstedet ditt, kan det nemlig heller ikke bidra til å øke de potensielle inntektene for annonseplassen din.