Bränditurvallisuus

Googlen hyväksymien mainosverkostojen salliminen ja estäminen

Googlen hyväksymien mainosverkostojen mainoksia voi näkyä sivuillasi oletusarvoisesti. Mainosverkostot-sivun asetusten avulla voit halutessasi estää mainokset nykyisistä mainosverkostoista tai kaikista tulevista mainosverkostoista.

Huom. Kun verkostot on estetty, ne eivät voi ostaa mainosinventaariasi, mutta inventaarisi näkyy edelleen niiden kohdistustyökaluissa. Jos ostaja yrittää kohdistaa estetyn verkoston mainoksia inventaariisi, mainokset eivät näy.

Huomioitavaa ennen mainosverkostojen estämistä

Ennen kuin estät Googlen hyväksymän mainosverkoston, kannattaa huomioida seuraavat asiat:

Mainoshuutokaupat

Mainoshuutokauppaprosessi ja tulojen jako ovat samat Google Ads ‐ohjelmassa ja Googlen hyväksymissä mainosverkostoissa. Järjestelmämme näyttää aina eniten maksavat mainokset riippumatta siitä, tulevatko mainokset Google Adsista vai mainosverkostosta. Mainosverkoston estäminen saattaa vaikuttaa negatiivisesti tuloihisi. Tämä johtuu siitä, että estetty mainosverkosto ei kilpaile sivustosi huutokaupassa eikä siten myöskään ohjaa mahdollisia tuloja mainospaikkaasi.

Tuhannen impression tulot

tarkoittavat arvioituja tuloja jokaista keräämääsi tuhatta näyttökertaa kohti. Emme suosittele mainosverkostojen estämistä tuhannen impression tuloihin perustuen. Katso esimerkki:

Mainosverkosto Impressiot Tuhannen impression tulot (RPM)
Verkosto A 10000 1 €
Verkosto B 14 3 €
Verkosto C 1000 0,50 €

Verkostolla B on korkeimmat tuhannen impression tulot, ja se vaikuttaa menestyvän paremmin kuin muut verkostot. Nämä tiedot perustuvat kuitenkin vain 14 impressioon. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että voit olettaa saavasi samat tulot seuraavasta tuhannesta tai kymmenestä tuhannesta impressiosta. Impressioiden arvo vaihtelee paljon, joten pienestä impressiomäärästä lasketut tuhannen impression tulot voivat olla harhaanjohtavia.

Verkostossa C on pienimmät tuhannen impression tulot. Verkoston C estäminen alhaisten tuhannen impression tulojen perusteella saattaa kuitenkin vaikuttaa negatiivisesti tuloihin. Verkoston C tuhannen impression tulot ovat alhaisemmat, koska se on voittanut huutokauppoja, joiden impressioiden arvo on muita pienempi. Järjestelmämme pyrkii aina maksimoimaan jokaisen impression arvon huutokaupassa. Jos estät verkoston C, jokin toinen verkosto voi voittaa huutokaupan alhaisemmalla hintatarjouksella.

Mainosverkostojen salliminen ja estäminen

1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Klikkaa Bränditurvallisuus.
  3. Klikkaa tuotettasi. Valitse esimerkiksi Sisältö AdSense for Content ‑mainoksille.
  4. Klikkaa Eston hallinta.
  5. Klikkaa Hallinnoi mainosverkostoja.
  6. Jos haluat automaattisesti sallia sellaisten mainosverkostojen mainokset, jotka Google saattaa hyväksyä tulevaisuudessa, laita päälle Salli uudet Googlen hyväksymät mainosverkostot automaattisesti.
  7. Voit sallia tai estää nykyisen Googlen hyväksymän mainosverkoston käyttämällä mainosverkoston nimen vieressä olevaa säädintä.
    Vinkki: Käytä hakukenttää tiettyjen mainosverkostojen etsimiseen.

Muutokset tulevat voimaan noin tunnin kuluessa.

Testaa tietosi

Testaa, mitä olet oppinut. Osaatko vastata seuraaviin kysymyksiin?

Kysymys 1: Mitä voit tehdä mainosten estämisellä?

Voit estää mainokset nykyisistä mainosverkostoista tai kaikista uusista mainosverkostoista.

Kysymys 2: Mikä vaikutus verkoston estämisellä on?

Jos verkosto estetään, se ei voi ostaa mainosinventaariasi, mutta inventaarisi on edelleen katsottavissa sen kohdistustyökaluissa. Jos ostaja yrittää kohdistaa estetyn verkoston mainoksia inventaariisi, mainokset eivät näy.

Kysymys 3: Voiko verkoston estäminen vaikuttaa negatiivisesti tuloihin?

Kyllä. Mainosverkoston estäminen saattaa vaikuttaa negatiivisesti tuloihisi. Tämä johtuu siitä, että estetty verkosto ei kilpaile sivustosi huutokaupassa eikä siten myöskään ohjaa mahdollisia tuloja mainospaikkaasi.