Vi anbefaler, at du går til Din AdSense-side, hvor du kan finde tilpassede oplysninger om din konto som en hjælp til at sikre, at du opnår de ønskede resultater med AdSense.

Brandsikkerhed

Tillad og bloker Google-certificerede annoncenetværk

Annoncer fra certificerede Google-annoncenetværk har som standard tilladelse til at blive vist på dine sider. På fanen Annoncenetværk kan du angive dine præferencer med hensyn til blokering af annoncer fra annoncenetværk, der allerede er valgt, eller alle annoncenetværk, der bliver tilføjet i fremtiden.

Bemærk! Når netværkene er blokerede, kan de ikke købe din beholdning, men din beholdning kan stadig ses i deres målretningsværktøjer. Hvis en køber forsøger at målrette annoncer fra det blokerede netværk mod din beholdning, vises annoncerne ikke.

Overvej følgende, før du blokerer for annoncenetværk

Før man vælger at blokere for et Google-certificeret netværk, bør man overveje følgende:

Annonceauktioner

Processen for annonceauktioner og indtægtsandelen er den samme for Google Ads-programmet, som den er for Google-certificerede annoncenetværk. Vores system viser altid de annoncer, der betaler mest, uanset om annoncerne kommer fra Google Ads eller et annoncenetværk. Hvis du blokerer for et annoncenetværk, kan det have en negativ indflydelse på indtjeningen, idet blokerede netwærk ikke vil deltage i auktioneringen på dit websted, og derfor ikke vil skaffe potentielle indtægter til din anonceplads

Indtjening pr. tusinde eksponeringer (RPM)

RPM står for din anslåede indtjening for hver 1.000 eksponeringer, du får. Vi anbefaler ikke, at du blokerer for annoncenetværk baseret på RPM. Overvej følgende eksempel:

Annoncenetværk Eksponeringer RPM
Netværk A 10000 5 DKK
Netværk B 14 15 DKK
Netværk C 1000 2,50 DKK

Netværk B har den højeste RPM og ser ud til at klare sig bedre end de andre netværk. Denne metric er dog kun baseret på 14 eksponeringer og betyder ikke, at man kan forvente den samme indtægt for de næste 1.000 eller 10.000 eksponeringer. Værdien af eksponeringer varierer bredt, så en RPM for et lille antal eksponeringer kan være misvisende.

Netværk C har den laveste RPM. Dog kan en blokering af Netværk C på grund af dens lave RPM få en negativ indflydelse på indtjeningen. Netværk C har en lavere RPM, fordi det vinder auktioner over mindre værdifulde eksponeringer. Vores system vil altid forsøge at maksimere værdien af hver eneste eksponering på en auktion. Hvis man blokerer Netværk C, så vil et andet netværk med et lavere betalt bud vinde auktionen.

Sådan tillader og blokerer du annoncenetværk

1. Log ind på din AdSense-konto.
  2. Klik på Brandsikkerhed.
  3. Klik på dit produkt. Hvis der f.eks. er tale om AdSense til indhold-annoncer, skal du klikke på Indhold.
  4. Klik på Styringselementer for blokering.
  5. Klik på Administrer annoncenetværk.
  6. Hvis du automatisk vil tillade annoncer fra annoncenetværk, som Google muligvis certificerer i fremtiden, skal du aktivere Tillad automatisk nye Google-certificerede annoncenetværk.
  7. Hvis du vil tillade eller blokere et aktuelt Google-certificeret netværk, skal du bruge kontrolelementet ud for annoncenetværkets navn.
    Tip! Brug søgefeltet til at finde bestemte annoncenetværk.

Ændringer træder i kraft efter ca. en time.

Test din viden

Gennemgå, hvad du har lært. Kan du besvare følgende spørgsmål?

Spørgsmål 1: Hvad kan du gøre med annonceblokering?

Det giver dig mulighed for at blokere annoncer fra eksisterende annoncenetværk eller alle fremtidige annoncenetværk.

Spørgsmål 2: Hvad er effekten af at blokere et netværk?

Når netværk blokeres, kan de ikke købe din beholdning, men beholdningen vises stadig i deres værktøjer til målretning. Hvis en køber forsøger at målrette annoncer fra det blokerede netværk mod din beholdning, vises annoncerne ikke.

Spørgsmål 3: Kan det påvirke omsætningen negativt, hvis du blokerer et netværk?

Ja. Hvis du blokerer for et annoncenetværk, kan det have en negativ indflydelse på indtjeningen, fordi blokerede netværk ikke vil deltage i auktionen på dit website, og derfor ikke vil skaffe potentielle indtægter til din annonceplads