Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Annonsinriktning

Om budgivning i AdSense

Vad är smart prissättning och varför använder Google det?

Googles funktion för smart prissättning är utformad för att stärka annonsörernas förtroende i AdSense-nätverket och kan leda till högre bud på annonser som visas på utgivarwebbplatser. På längre sikt främjar detta hela annonseringssystemet med utgivare, annonsörer och användare.

Google Ads-annonsörerna deltar i auktioner för att deras annonser ska synas på AdSense for content-sidor. Syftet med att konkurrera om att visas på AdSense for Content-sidor är att uppnå affärsresultat från klick. Vad som räknas som affärsresultat varierar från annonsör till annonsör och kan vara allt från onlineköp till prenumerationer på nyhetsbrev. Vi ser till att annonsörerna tjänar på sina bud på AdSense-webbplatser genom att bedöma sannolikheten för att ett klick ska leda till affärsresultat. Om vårt system fastställer att det inte är troligt att ett klick är lönsamt kan det hända att vi sänker annonsörens högsta bud.

Med smart prissättning kan annonsörer bjuda det högsta belopp de är villiga att betala för klick på AdSense-webbplatser, vilket med tiden ökar utgivarnas annonsintäkter.

Vad är Smart Bidding och varför använder Google det?

Smart Bidding är en uppsättning automatiska budstrategier som optimerar för konverteringar eller konverteringsvärde i varje auktion. Strategierna hjälper kunderna att bjuda mer effektivt för att uppnå bättre affärsresultat och gör det möjligt att ange mål på hög nivå, som målkostnad per konvertering, i stället för att ange separata bud på varje sökord.

När kunderna spårar konverteringar och använder manuell budgivning på Google Sök-trafik kan Smart Bidding användas automatiskt i AdSense for Search för att bidra till fler konverteringar till en liknande kostnad per konvertering som på Google Sök.

Vilken effekt kan smart prissättning och Smart Bidding ha på mina intäkter?

Smart prissättning och Smart Bidding hjälper annonsörerna att med säkerhet bjuda det högsta bud de kan tänka sig att betala för sina annonser, vilket ökar utgivarnas intäkter över tid. Om det inte bedöms som troligt att ett klick leder till affärsresultat, till exempel ett köp eller en prenumeration på ett nyhetsbrev, kan annonsörens högsta bud komma att sänkas. Omvänt kan budet komma att höjas om det är sannolikt att ett klick leder till affärsresultat.

Tänk på att det är vanligt med intäktsvariationer i AdSense. De bör därför inte enbart tillskrivas smart prissättning eller Smart Bidding. Vi rekommenderar att du läser mer om annonsauktionen och hur dina intäkter kan påverkas av faktorer som annonsörernas bud och hur annonserna har konfigurerats. Läs gärna också våra två blogginlägg i serien om hur du felsöker intäktsvariationer i ditt konto.

Hur förhåller sig smart prissättning och Smart Bidding till intäktsdelning?

Smart prissättning och Smart Bidding påverkar inte den andel du får betalt genom intäktsdelning. De påverkar bara annonsörernas bud i varje annonsauktion.

Om vårt system visar att ett klick på en AdSense-annons sannolikt inte leder till affärsresultat, till exempel ett köp eller en prenumeration på ett nyhetsbrev, kan vi komma att sänka annonsörens högsta bud. Även om detta kan påverka vilken annons som vinner auktionen får du som utgivare ändå samma andel av intäkterna från den vinnande annonsen.

Tänk på att inkomstdelningen är konstant. Det betyder att alla ändringar i annonsörernas bud till följd av smart prissättning påverkar det belopp som både Google och utgivaren erhåller. Vi har infört smart prissättning och Smart Bidding för att stärka annonsörernas förtroende när de bjuder på AdSense-webbplatser, vilket bidrar till att öka utgivarnas intäkter på lång sikt.