Mainosten kohdistaminen

Tietoja AdSensen hintatarjouksista

Mitä älykäs hinnoittelu tarkoittaa ja miksi Google käyttää sitä?

Googlen älykäs hinnoittelu ‑ominaisuuden tarkoitus on lisätä mainostajien luottamusta AdSense-verkostoon, mikä puolestaan voi suurentaa hintatarjouksia, joita mainostajat tekevät julkaisijoiden sivustoilla näytettävistä mainoksista. Tästä on pitkällä aikavälillä hyötyä koko julkaisijoista, mainostajista ja käyttäjistä koostuvalle mainonnan ekosysteemille.

Google Ads ‑mainostajat tekevät mainoksistaan hintatarjouksia ja kilpailevat huutokaupoissa saadakseen mainokset näkyviin AdSense-sisältösivuilla. Mainostajat kilpailevat AdSense sisällölle ‑sivuilla näkymisestä saavuttaakseen klikkausten avulla liiketoiminnallisia tuloksia. Halutut tulokset vaihtelevat mainostajan mukaan esimerkiksi verkko-ostoksista uutiskirjeen tilaamiseen. Varmistaaksemme, että mainostajat saavat AdSense-sivustoja koskevista hintatarjouksista vastinetta rahoilleen, arvioimme, kuinka todennäköisesti klikkaus johtaa mainostajan tavoittelemaan tulokseen. Jos järjestelmämme mukaan ei ole todennäköistä, että klikkaus johtaa liiketoiminnallisiin tuloksiin, mainostajan korkeinta hintatarjousta saatetaan alentaa.

Älykkään hinnoittelun ansiosta mainostajat uskaltavat tarjota AdSense-sivustoilla tehdyistä klikkauksista korkeimman hinnan, jonka he ovat valmiita maksamaan. Tämä kasvattaa myös julkaisijoiden mainontatuloja.

Mitä Smart Bidding tarkoittaa ja miksi Google käyttää sitä?

Smart Bidding on joukko automaattisia hintatarjousstrategioita, joissa konversio tai konversioarvo optimoidaan huutokauppakohtaisesti. Strategiat tehostavat hintatarjousten tekoa ja auttavat mainostajia saavuttamaan parempia liiketoiminnallisia tuloksia. Mainostajat voivat myös määrittää korkean tason tavoitteita, kuten konversiokohtaisen tavoitehinnan, sen sijaan, että he asettaisivat erillisiä hintatarjouksia jokaiselle avainsanalle.

Kun mainostajat seuraavat konversioita ja käyttävät manuaalisia hintatarjouksia Google Haun liikenteelle, Smart Biddingia voidaan käyttää automaattisesti AdSense haulle ‑hintatarjouksissa. Näin mainostajat voivat saada enemmän konversioita samalla konversiokohtaisella hinnalla kuin Google Haussa.

Miten älykäs hinnoittelu ja Smart Bidding vaikuttavat tuloihini?

Älykkään hinnoittelun ja Smart Biddingin tarkoitus on kannustaa mainostajia tarjoamaan rohkeasti korkein hinta, jonka he ovat valmiita maksamaan mainoksistaan. Tämä lisää ajan myötä myös julkaisijoiden tuloja. Jos ei ole todennäköistä, että klikkaus johtaa liiketoiminnallisiin tuloksiin, kuten ostokseen tai uutiskirjeen tilaamiseen, mainostajan korkeinta hintatarjousta saatetaan alentaa. Smart Biddingia käytettäessä hintatarjousta saatetaan korottaa, jos on todennäköistä, että klikkaus johtaa liiketoiminnallisiin tuloksiin.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että tulojen vaihtelut ovat yleisiä AdSensessa eivätkä ne johdu vain älykkäästä hinnoittelusta tai Smart Biddingista. Suosittelemme, että perehdyt mainoshuutokaupan toimintaan sekä siihen, miten eri tekijät, kuten mainostajien hintatarjoussummat ja mainosten asetukset, voivat vaikuttaa tuloihisi. Lisäksi kannattaa tutustua kaksiosaiseen blogisarjaamme, jonka avulla voit selvittää mahdollisia syitä tilisi tulojen vaihteluihin.

Miten älykäs hinnoittelu ja Smart Bidding liittyvät tulojen jakoon?

Älykkäällä hinnoittelulla ja Smart Biddingilla ei ole vaikutusta sinulle maksettavaan prosenttiosuuteen. Sen sijaan ne vaikuttavat summiin, joita mainostajat tarjoavat osallistuessaan mainoshuutokauppoihin.

Jos järjestelmämme mukaan on epätodennäköistä, että AdSense-mainoksen klikkaus johtaa liiketoiminnallisiin tuloksiin, kuten ostokseen tai uutiskirjeen tilaukseen, saatamme alentaa mainostajan korkeinta hintatarjousta. Vaikka tämä saattaa vaikuttaa siihen, mikä mainos voittaa huutokaupan, julkaisija saa silti saman prosenttiosuuden voittajamainoksen tuottamista tuloista.

Muista, että koska tulojen jako-osuus pysyy aina samana, mainostajien hintatarjouksiin älykkään hinnoittelun vuoksi tehdyt muutokset vaikuttavat sekä Googlen että julkaisijan saamiin tuloihin. Olemme ottaneet käyttöön älykkään hinnoittelun ja Smart Biddingin, koska haluamme lisätä mainostajien luottamusta AdSense-sivustoja koskeviin hintatarjouksiin. Pitkällä aikavälillä tämä auttaa myös julkaisijoita ansaitsemaan enemmän.