Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Varumärkesintegritet

Blockera allmänna kategorier i AdSense

Använd kontroller för att blockera annonser från allmänna kategorier #blockcontrols #generalcategories

Du kan blockera annonser från allmänna kategorier. som kläder, internet, fastighetsmäklare och fordon. Du kan blockera allmänna kategorier för annonser på ett begränsat antal språk, oavsett språket på din webbplats.

Vårt system klassificerar annonser automatiskt, så vi är inte beroende av kategorisering från annonsören. Vår teknik filtrerar effektivt bort annonser från tillgängliga kategorier, men vi kan inte garantera att den blockerar alla relaterade annonser.

Du kan blockera högst 200 allmänna kategorier. Det kan hända att vissa allmänna kategorier överlappar vissa känsliga kategorier.

Blockera allmänna kategorier på en webbplats

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Varumärkesintegritet.
  3. Klicka på produkten. Klicka till exempel på Innehåll för AdSense for Content-annonser.
  4. Klicka på Blockeringskontroller.
  5. Ange namnet på webbplatsen du vill blockera och klicka på Sök.
  6. Klicka på webbplatsens namn i dialogrutan Sök webbplatser.
    Tips! Om din webbplats inte visas på listan kan du lägga till den med hjälp av funktionen för webbplatshantering.
  7. Klicka på Hantera allmänna kategorier.
  8. På sidan Allmänna kategorier finns kontroller för att tillåta eller blockera kategorier. Ändringarna sparas automatiskt när du väljer dem.

Blockera allmänna kategorier på alla webbplatser

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Varumärkesintegritet.
  3. Klicka på produkten. Klicka till exempel på Innehåll för AdSense for Content-annonser.
  4. Klicka på Blockeringskontroller.
  5. Klicka på Hantera allmänna kategorier.
  6. På sidan Allmänna kategorier finns kontroller för att tillåta eller blockera kategorier. Ändringarna sparas automatiskt när du väljer dem.
Obs! Den totala procentandelen annonsexponeringar som visas på sidan Allmänna kategorier kan vara större eller mindre än 100 %, eftersom annonser kan klassificeras i flera kategorier eller ingen kategori alls.

Språk som stöds för blockering av allmän kategori

Blockering av allmänna kategorier är tillgänglig på de språk som anges nedan. När du blockerar en allmän kategori blockeras alla annonser i kategorin om de är på något av de språk som stöds.

För vissa språk ingår inte vissa kategorier eller så finns det ytterligare kategorier som kan blockeras. Du hittar mer information i tabellen nedan:

Språk som stöds Undantag
kinesiska (förenklad) inte tillämpligt
nederländska inte tillämpligt
engelska inte tillämpligt
franska
  • Viktminskningstillskott
  • 401(K)-pensionskonton
  • Avbetalningsfria lån
tyska
  • Lönedagslån och nödlån
italienska
  • Osäkrade krediter och lån
  • 401(K)-pensionskonton
japanska
  • Pistoler och skjutvapen
polska inte tillämpligt
portugisiska
  • Kredit- och bankkort
  • Spread betting
  • 401(K)-pensionskonton
  • Refinansiering av bostadslån
ryska inte tillämpligt
spanska
  • Lån med bil som säkerhet
turkiska inte tillämpligt