Mitä CPM-mainokset ovat?

CPM tarkoittaa tuhannen näyttökerran hintaa. Näyttökertakohtaisesti hinnoiteltuja mainoksia näyttävät mainostajat asettavat haluamansa hinnan 1 000 näytetylle mainokselle, valitsevat tietyt mainospaikat, joilla heidän mainoksiaan näytetään, ja maksavat jokaisesta mainoksen näyttökerrasta.

Julkaisijat puolestaan keräävät tililleen tuloja joka kerta, kun CPM-mainos näytetään heidän sivullaan. CPM-mainokset kilpailevat mainostarjouskilpailussa napsautuskohtaisesti hinnoiteltujen (CPC) mainosten kanssa, joten sivuilla näytetään ainoastaan tehokkaimpia mainoksia. Mainostajien on tehtävä näyttökertakohtaisesta hinnasta napsautuskohtaisia hintoja korkeampi tarjous, jotta mainos näkyy sivuilla.

CPM-mainokset voivat olla teksti- tai kuvamainoksia, ja ne kohdistetaan aina mainospaikkaan. CPM-tekstimainoksia laajennetaan niin, että ne täyttävät koko mainosyksikön. Voit tarkastella laajennettuja tekstimainoksia Mainosmuodot-sivulla.