Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Guide för kodimplementering

Så klistrar du in annonskoden på sidan

När du har kopierat annonskoden från ditt AdSense-konto ska du klistra in den i sidans HTML-källkod.

Hur du gör det beror på vilka verktyg du använder för att redigera din webbplats:

Obs! Kontrollera att sidan överensstämmer med programpolicyn för AdSense innan du lägger till annonskoden på sidan. Om sidan inte överensstämmer med vår policy förbehåller vi oss rätten att när som helst inaktivera annonsvisningen på din webbplats och/eller inaktivera ditt AdSense-konto.

HTML-redigeringsprogram

Många utgivare använder en konstruktion med utökad HTML-redigerare som Macromedia Dreamweaver (även känt som WYSIWYG-programvara, What You See Is What You Get).

Säkerställ att annonserna fungerar korrekt genom att klistra in annonskoden i sidans HTML-källkod genom att använda redigeringsprogrammets HTML-vy eller infogningsfunktionen. Du kan se en felaktig visning om du klistrar in annonskoden i en WYSIWYG-vy, som t.ex. en designvy.

När du har klistrat in koden kontrollerar du om det finns ytterligare taggar som har infogats av programvaran eller förändringar i radbrytningar, eftersom det kan orsaka felaktig visning av dina annonser.

Om du inte kan hitta HTML-källkoden på din sida i redigeraren kan du besöka hjälpcentret eller supportgruppen för ditt HTML-redigeringsprogram.

Innehållshanteringssystem (CMS)

Om du använder ett innehållshanteringssystem kan du kontrollera här nedan om CMS-systemet har inbyggt AdSense eller om det finns stöd för ett pluginprogram som kan hjälpa dig att implementera AdSense-annonskoden.

Webbplatser med inbyggt AdSense

CMS med inofficiella pluginprogram

Följande innehållshanteringssystem (CMS-system) används med pluginprogram från tredje part för att infoga AdSense-annonser på de sidor som skapas av systemet.

Google rekommenderar inte och erbjuder inte support för dessa pluginprogram. Du kan använda dessa pluginprogram under förutsättning att de inte på något sätt förändrar eller modifierar annonskoden på sidan.

Använder du WordPress? Få hjälp med att lägga till AdSense-kod.

Om du behöver hjälp med ett pluginprogram kan du besöka det officiella supportforumet som tillhör tjänsten eller pluginprogrammets tillverkare. Google ansvarar inte för skadliga pluginprogram från tredje part.

PHP-webbplatser

AdSense-annonskoden innehåller variabeldeklarationer i JavaScript, men det är i själva verket ett block med HTML-kod som är kompatibelt med de flesta PHP-webbplatser. Om du vill ha hjälp med att använda annonskoden på en PHP-webbplats rekommenderar vi att du söker efter onlineresurser med termer som AdSense php.

Få mer hjälp

Om du har problem med att implementera AdSense med ett specifikt innehållshanteringssystem rekommenderar vi att du söker efter namnet på CMS (t.ex. Drupal eller Wordpress) och ”AdSense-implementering”.

Du kan även fråga i AdSense-communityt om andra utgivare har löst liknande problem, eller så kontaktar du programleverantören direkt.