Advertenties toestaan en blokkeren

AdSense-gids voor het toestaan en blokkeren van advertenties op uw site

Om u redactionele controle te geven over de advertenties die gebruikers op uw site te zien krijgen, biedt AdSense verschillende opties voor het beoordelen en blokkeren van advertenties.

Beschikbare blokkeringsopties voor uitgevers

Advertentieblokkering moet beperkt worden gebruikt. Als u alle advertenties toestaat, zorgt u voor de meest concurrerende omgeving in de advertentieveiling, waarbij het grootst mogelijke aantal advertenties concurreert om een vertoning.

Opties voor blokkeren

Op de pagina Opties voor blokkeren in uw account kunt u aangeven of er afzonderlijke advertenties of typen advertenties zijn die u van weergave wilt uitsluiten.

Centrum voor advertentiebeoordeling

In het Centrum voor advertentiebeoordeling kunt u afzonderlijke advertenties beoordelen die op uw pagina's zijn weergegeven en hierop actie ondernemen. Meer informatie over het Centrum voor advertentiebeoordeling.

URL's van adverteerders

Stel dat u WidgetUniverse.com uitvoert en dat uw grootste concurrent WidgetGalaxy.com uitvoert. Omdat uw paginacontent over widgets gaat, worden WidgetGalaxy-advertenties automatisch aan uw site gekoppeld. Om te voorkomen dat advertenties van uw concurrent worden weergegeven, kunt u WidgetGalaxy.com toevoegen aan uw lijst met geblokkeerde adverteerder-URL's. Zo voorkomt u dat hun advertenties op uw site te zien zijn. Meer informatie over hoe u adverteerder-URL's kunt blokkeren.

Gevoelige categorieën

U kunt advertenties blokkeren uit categorieën die zijn gerelateerd aan gevoelige onderwerpen, zoals religie, politiek, en verwijzingen naar seks en seksualiteit. Gevoelige categorieën blokkeren kan momenteel in slechts een beperkt aantal talen. De taal van de site is hierop niet van invloed.

Algemene categorieën

U kunt advertenties blokkeren uit algemene categorieën, zoals kleding, internet, onroerend goed en voertuigen. Algemene categorieën blokkeren kan momenteel in slechts een beperkt aantal talen. De taal van de site is hierop niet van invloed.

Advertentienetwerken

Advertenties die afkomstig zijn van door Google gecertificeerde advertentienetwerken, mogen standaard worden weergegeven op uw pagina's. Op deze pagina kunt u specifieke advertentienetwerken van derden of alle toekomstige advertentienetwerken toestaan of blokkeren. Meer informatie over hoe u advertentienetwerken toestaat en blokkeert.

Advertentieweergave

U kunt bepaalde typen gedrag van advertentie-indelingen en veilingen in AdSense configureren. U kunt bijvoorbeeld op gebruikers gebaseerde advertenties blokkeren of leveranciers van aanvullende advertentietechnologie toestaan in uw account. Meer informatie over de instellingen voor advertentieweergave.