Vi lanserade nyligen Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

AdSense-intäkter

AdSense-intäktsdelning

När utgivare visar annonser med AdSense for Content får de 68 procent av intäkterna som Google tar emot i samband med tjänsten. För AdSense for Search får utgivare 51 procent av Googles intäkter. Procentsatserna är fasta oavsett var utgivaren befinner sig geografiskt och är inte ett genomsnittsvärde mellan utgivare. Vi meddelar inte intäktsdelningen till andra AdSense-produkter eftersom andelarna varierar beroende på produkternas olika utvecklings- och supportkostnader.

Så här visar du information om intäktsdelningen i ditt konto:

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Konto.
  3. Intäktsdelningen visas vid Aktiva produkter i avsnittet Kontoinformation.
Revenue Share

Vi anser att vår intäktsdelning är mycket konkurrenskraftig. Enbart andelen kan dock vara missvisande och vi rekommenderar att du fokuserar på de totala intäkterna som genereras från din webbplats. Om Googles auktion på annonsutrymme på din webbplats till exempel genererar 1 000 kronor får du 690 kronor från AdSense tack vare intäktsdelningen på 68 procent. Ett annat annonsnätverk kanske erbjuder en inkomstandel på 80 procent men får bara in 500 kronor från annonsörerna, vilket gör att du bara får 400 kronor.

Tack vare den stora mängden annonsörer som konkurrerar om platserna på AdSense-webbplatserna ser vårt system till att du tjänar så mycket som möjligt för varje annonsvisning du får.