Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

AdSense for video (AFV)

Vanliga frågor om AdSense for video

Vi har sammanställt följande lista med vanliga frågor om AdSense for video och besvarat dem.

Utöka alla  Komprimera alla

Vanliga frågor

Vilka annonsformat finns det i AdSense for video?

AdSense for video kan erbjuda följande annonsformat:

• Video
    • Standard-InStream: ej överhoppningsbara videoannonser
    • TrueView: överhoppningsbara videoannonser
    • Bumper: sex sekunder långa videoannonser
  • Annonser i fullstorlek
    • Överhoppningsbara linjära bild- och textannonser
  • Överlagring
    • Icke-linjära bild- och textannonser

Mer detaljerade beskrivningar och exempel finns på de inledande sidorna för AdSense for video.

Vad är en annons i fullstorlek och hur kan jag begära en sådan?

En annons i fullstorlek är en överhoppningsbar linjär bild- eller textannons i AdSense som vanligtvis visas före, mellan eller efter innehåll.

För IMA HTML5 SDK-integreringen måste följande parametrar konfigureras:

1. Ställ in forceNonLinearFullSlot på true:

adsRequest.forceNonLinearFullSlot = true;

2. Ställ in nonLinearAdSlotWidth och nonLinearAdSlotHeight på bredden och höjden på din spelenhet:
    • adsRequest.nonLinearAdSlotWidth = {your_video_player_width};
    • adsRequest.nonLinearAdSlotHeight = {your_video_player_height};

Se till att bild och/eller text ingår i ad_type-parametern i AdSense for video-annonstaggen. Exempel: ad_type=video_image innefattar videoannonser och överhoppningsbara bildannonser i fullstorlek.

Obs! Annonser i fullstorlek stöds inte i IMA Android SDK eller IMA iOS SDK.

Vad är en videoannons och hur kan jag begära en sådan?

Videoannonser består av ett videoannonsmaterial som spelas upp före, mitt i eller efter innehållet. Du kan välja mellan

• pre-roll: en videoannons som placeras före innehållet
  • mid-roll: en videoannons som placeras mitt i innehållet
  • post-roll: en videoannons som placeras efter innehållet

För IMA SDK-integreringen måste följande parametrar konfigureras:

• Ställ in linearAdSlotWidth och linearAdSlotHeight på bredden och höjden på din spelenhet:
    • adsRequest.linearAdSlotWidth = {your_video_player_width};
    • adsRequest.linearAdSlotHeight = {your_video_player_height};

Se till att videoannonser begärs i ad_type-parametern i AdSense for video-annonstaggen. Exempel: ad_type=standardvideo skulle begära icke-överhoppningsbara standardvideoannonser. Mer information finns i taggdokumentationen.

Varför visas inte videoannonser på mobila enheter eller surfplattor när de använder IMA HTML5 SDK?

När du använder IMA HTML5 SDK på mobila enheter (även surfplattor) måste uppspelning av video initieras med en användaråtgärd, dvs. en knapptryckning eller ett klick på en länk eller en uppspelningsknapp. Om videoannonser inte visas korrekt på dessa enheter, kontrollerar du att initieringsmetoden anropas som resultat av en användaråtgärd. Mer information finns i dokumentationen för IMA HTML5 SDK.

Vilka annonsstorlekar stöder AdSense for video?

AdSense for video stöder följande annonsstorlekar:

• Video: olika storlekar.
  • Textannonser i fullstorlek: olika storlekar.
  • Bildannonser i fullstorlek: 200 × 200, 250 × 250, 300 × 250, 336 × 280, 450 × 50, 468 × 60, 480 × 70, 728 × 90.
  • Överlagringsannonser: 728 × 90, 480 × 70, 468 × 60, 450 × 50, 320 × 60 (endast text).
Annonstäckningen verkar vara dålig för mina annonser. Vad beror det på?

Det kan finnas två huvudsakliga orsaker till detta:

• Utanför USA kan täckningen för videoannonser vara mycket begränsad. I det här fallet bör du fylla upp med reservannonser i andra annonsformat för att optimera kontots intäkter.
  • Blockeringsinställningarna i ditt konto kan också påverka täckningen. Tänk på att de annonser som du blockerar inte deltar i auktionen på din webbplats.
Jag har implementerat AdSense for video. Varför fick jag ovanligt höga intäkter och därefter ovanligt låga?

Detta är mycket vanligt. Det innebär att användarna har vant sig vid dina annonser och inte klickar på dem av misstag eller av nyfikenhet lika ofta som tidigare. Sådana variationer är vanliga i början, men med tiden stabiliseras intäkterna.

Vilka är kraven för att bli AdSense for video-utgivare?

Om du vill använda AdSense for video måste du följa AdSenses policy. Utöver det

• måste du kunna hantera källkoden till videospelaren (produkten bygger på SDK-integreringen) eller använda en lösning från någon av våra teknikpartner
  • bör innehållsproducenter på YouTube ansöka om att få vara med i YouTubes partnerprogram i stället
  • kan AdSense for video bara integreras webbsidor med webbaserade HTML5-spelare eller iOS/Android-videospelare med inbyggd app
  • måste innehållet vara barnvänligt och riktas mot användare som är 13 år eller äldre
  • måste du ha rätt att tjäna pengar på videoinnehållet.
Vilka är policyerna för AdSense for video?

AdSense for video-utgivare måste följa produktens särskilda policyer och de allmänna policyerna för AdSense-programmet.

Kan jag spela upp videoannonser utan ljud?

Nej. Du kan inte spela videoannonser utan ljud, eftersom detta skulle försvaga budskapet som annonsören vill förmedla genom annonsen. Att spela upp videoannonser utan ljud bryter mot vår programpolicy. Se de specifika policyerna för AdSense for video om du vill ha mer information.

Vilka språk stöder IMA SDK?

IMA SDK:t stöder alla språk som stöds av AdSense. Täckningen för videoannonser är emellertid störst i USA, och utgivare utanför USA kan uppleva dålig täckning för videoannonser.

Vilka videoplattformar och videospelare är integrerade med AdSense for video?

Videospelare/plattformar med inbyggd IMA SDK listas i den tekniska integreringsguiden.

Jag vill bädda in video på partnerwebbplatser eller publicera inbäddningskod offentligt. Är det tillåtet?

Ja, det är tillåtet. Du kan göra det genom att skapa ett inbäddningskodavsnitt som följer de specifika policyerna för AdSense for video.

Du ansvarar för annonskoden överallt där den förekommer och för eventuella skador som härrör från placeringen och som drabbar andra annonsörer. Var därför försiktig med att distribuera koden fritt. Här följer några exempel på bra metoder som du kan använda dig av:

• Publicera inbäddningstaggar i JavaScript i stället för HTML om det är möjligt. Du vet aldrig när du behöver ändra inbäddningskoden!
  • Skapa kanaler för alla betrodda partner eller fritt distribuerade inbäddningskodavsnitt. Håll reda på hur den utländska trafiken ser ut och inaktivera annonsvisningen om du upptäcker ovanliga beteenden (t.ex. ovanligt hög klickfrekvens). Det finns ingen anledning att riskera hela kontot bara för chansen att få intäkter på grund av att koden har bäddats in på andra håll.

Tänk också på att du inte får dela dina AdSense-intäkter med tredje part.

Jag vill verkligen använda AdSense for video. Hur kommer jag igång?

Om du vill använda AdSense for video ska du följa konfigurationsriktlinjerna.

Hur får jag ett utgivar-id för AdSense for video?

Om du ska kunna få ett utgivar-id måste du implementera IMA SDK och slutföra processen som beskrivs i konfigurationsriktlinjerna. När du har fått ditt utgivar-id kan du begära aktiva annonser och börja tjäna pengar.

Hur ser en bra beskrivningsadress ut?

En bra beskrivningsadress kan se ut ungefär så här:

<html>
<head>
<title>Game Attack | ExampleGamesPublisher.com</title>
</head>
<body>
<h1>Game Attack</h1>
<p>Game Attack är ett spel där spelarna måste hitta vägen genom en labyrint på kortast möjliga tid. Det finns flera spellägen: med tidsbegränsning, i flerspelarläge och med tidtagning. Spela mot dina vänner!</p>
<h2>Om ExampleGamesPublisher.com</h2>
<p>ExampleGamesPublisher har funnits sedan 2010 och utvecklar webbspel av hög kvalitet för användare i hela världen. Vi erbjuder kostnadsfria spel och prenumerationsbaserade premiumspel till användare som vill tjäna poäng som kan bytas in mot coola digitala priser.</p>
<h2>Speltaggar för Game Attack</h2>
<p>Användare använder dessa taggar för att söka efter spel på vår webbplats:</p>
<ul>
<li>kostnadsfritt</li>
<li>single player</li>
<li>multiplayer</li>
<li>tankenötter</li>
<li>utvecklare X</li>
</ul>
</body>
</html>
Jag använder mitt aktiva utgivar-id men inga annonser returneras. Gör jag något fel?

Inte nödvändigtvis. Vänta tills systemet har körts ett par timmar. Därefter bör annonserna börja visas. Se också till att du har ställt in parametern ad_test för annonsbegäran på värdet ”off”.

Har jag rätt att få intäkter från videor eller spel som jag inte har åtkomst till?

Ja, förutsatt att du har rätt att få intäkter från innehållet.

Varför returneras inga annonser när jag använder mitt testutgivar-id?

Det kan hända att det finns ett problem med din IMA SDK-integrering eller med annonstaggen för AdSense for video. Kontrollera den gentemot den tekniska integreringsguiden och se till att inga parametrar eller HTML-attribut saknas.

Har ni en VAST-tagg som jag kan använda i integreringen?

Vi kräver normalt att utgivarna använder videospelare eller startprogram för spel som kan integrera Googles IMA SDK. Men om din annonslösning är VAST- och VPAID 2 JS-kompatibel kan du pröva att använda vår IMA-adapter.