AdSense voor video (AFV, AdSense for Video)

Veelgestelde vragen over AdSense voor video

Hier volgen een aantal veelgestelde vragen over AdSense voor video.

Alles uitvouwen  Alles samenvouwen

Veelgestelde vragen

Welke advertentie-indelingen zijn er beschikbaar voor AdSense voor video?

Voor AdSense voor video zijn de volgende advertentie-indelingen beschikbaar:

• Video
    • Standaard InStream: Videoadvertenties die niet kunnen worden overgeslagen
    • TrueView: Videoadvertenties die kunnen worden overgeslagen
    • Bumper: Videoadvertenties van zes seconden
  • Fullslot
    • Lineaire beeld- en tekstadvertenties die kunnen worden overgeslagen
  • Overlay
    • Niet-lineaire beeld- en tekstadvertenties

Voor meer gedetailleerde beschrijvingen en voorbeelden kunt u de inleidende pagina's van AdSense voor video bekijken.

Wat is een fullslot-advertentie en hoe kan ik deze aanvragen?

Een fullslot-advertentie is een lineaire beeld- of tekstadvertentie van AdSense die kan worden overgeslagen en die doorgaans vóór, tussen of na content wordt weergegeven.

Voor integratie met de IMA-SDK voor HTML5 moeten de volgende parameters worden ingesteld:

1. Stel forceNonLinearFullSlot in op true:

adsRequest.forceNonLinearFullSlot = true;

2. Stel nonLinearAdSlotWidth en nonLinearAdSlotHeight in op de breedte en de hoogte van uw game-eenheid:
    • adsRequest.nonLinearAdSlotWidth = {breedte_van_uw_videospeler};
    • adsRequest.nonLinearAdSlotHeight = {hoogte_van_uw_videospeler};

Zorg ervoor dat de afbeelding en/of tekst zijn opgenomen in de parameter ad_type van de advertentietag voor AdSense voor video. ad_type=video_image bevat bijvoorbeeld videoadvertenties en fullslot-beeldadvertenties die kunnen worden overgeslagen.

Opmerking: Fullslot-advertenties worden niet ondersteund voor de IMA-SDK voor Android of de IMA-SDK voor iOS.

Wat is een videoadvertentie en hoe kan ik deze aanvragen?

Videoadvertenties bestaan uit video-advertentiemateriaal dat voorafgaand aan, in het midden van, of aan het einde van de content wordt afgespeeld. U kunt onderscheid maken tussen:

• Preroll: een videoadvertentie die voorafgaand aan de content wordt geplaatst.
  • Midroll: een videoadvertentie die in het midden van de content wordt geplaatst.
  • Postroll: Een videoadvertentie die aan het einde van de content wordt geplaatst.

In de IMA-SDK-integratie moeten de volgende parameters worden ingesteld:

• Stel linearAdSlotWidth en linearAdSlotHeight in op de breedte en de hoogte van uw game-eenheid:
    • adsRequest.linearAdSlotWidth = {breedte_van_uw_videospeler};
    • adsRequest.linearAdSlotHeight = {hoogte_van_uw_videospeler};

Zorg ervoor dat in de advertentietag van AdSense voor video de videoadvertenties worden aangevraagd in de parameter ad_type. Met ad_type=standardvideo worden bijvoorbeeld standaardvideoadvertenties aangevraagd die niet kunnen worden overgeslagen. Raadpleeg de documentatie over taggen voor meer informatie.

Waarom worden videoadvertenties niet weergegeven op mobiele telefoons of tablets wanneer ik de IMA-SDK voor HTML5 gebruik?

Bij het gebruik van de IMA-SDK voor HTML5 op mobiele apparaten (inclusief tablet) moet het afspelen van video worden geïnitialiseerd met een gebruikersactie, oftewel door op een link of de afspeelknop te tikken of te klikken. Als videoadvertenties niet correct worden weergegeven op deze apparaten, controleert u of de initialiseringsmethode wordt aangeroepen na een gebruikersactie. Raadpleeg de documentatie van de IMA-SDK voor HTML5 voor meer informatie.

Welke advertentieformaten ondersteunt AdSense voor video?

AdSense voor video ondersteunt de volgende advertentieformaten:

• Videoadvertenties: variabele formaten
  • Fullslot-tekstadvertenties: variabele formaten
  • Fullslot-beeldadvertenties: 200 x 200, 250 x 250, 300 x 250, 336 x 280, 450 x 50, 468 x 60, 480 x 70, 728 x 90
  • Overlay-advertenties: 728 x 90, 480 x 70, 468 x 60, 450 x 50, 320 x 60 (alleen tekst).
De dekking van mijn advertenties is zo te zien niet erg goed. Wat is de reden?

In de meeste gevallen heeft dit een van de volgende twee oorzaken:

• Voor verkeer buiten de Verenigde Staten kan de dekking voor videoadvertenties heel beperkt zijn. U kunt in dit geval het beste ook andere advertentie-indelingen toevoegen om de inkomsten uit uw account te optimaliseren.
  • De blokkeeropties die u op uw account toepast, kunnen ook van invloed zijn op uw dekking. Houd er rekening mee dat advertenties die u blokkeert, niet meedoen aan de veiling op uw site.
Ik heb AdSense voor video geïmplementeerd. Waarom zijn mijn inkomsten eerst gestegen en daarna plotseling gedaald?

Dit inkomstenpatroon komt vaak voor. Het betekent dat uw gebruikers gewend raken aan uw advertenties en dus minder geneigd zijn om er per vergissing of uit nieuwsgierigheid op te klikken. U kunt ervan uitgaan dat uw inkomsten zich na deze aanvankelijke schommelingen uiteindelijk zullen stabiliseren.

Wat zijn de vereisten om een AdSense voor video-uitgever te worden?

Als u AdSense voor video wilt gebruiken, moet u zich houden aan het AdSense-beleid. Bovendien geldt het volgende:

• U moet de broncode van de videospeler kunnen beheren (het product maakt gebruik van de integratie van de SDK), of gebruikmaken van de services van een van onze technologiepartners.
  • Producenten van YouTube-content moeten in plaats hiervan een aanvraag indienen voor het YouTube-partnerprogramma.
  • U kunt AdSense voor video alleen integreren met HTML5-videospelers op internet of videospelers in systeemeigen iOS-/Android-apps.
  • Videocontent moet gezinsvriendelijk zijn en worden getarget op gebruikers van dertien jaar en ouder.
  • U moet het wettelijke recht hebben inkomsten te genereren uit videocontent.
Wat is het beleid voor AdSense voor video?

AdSense voor video-uitgevers moeten zich te houden aan het specifieke productbeleid en het algemene Programmabeleid van AdSense.

Mag ik videoadvertenties afspelen zonder geluid?

Nee, u mag videoadvertenties niet zonder geluid afspelen, omdat dit afbreuk doet aan de boodschap die de adverteerder via de advertentie wil uitdragen. Het is tegen ons programmabeleid om videoadvertenties zonder geluid af te spelen. Meer informatie vindt u in het specifieke beleid van AdSense voor video.

Welke talen ondersteunt de IMA-SDK?

De IMA-SDK ondersteunt alle talen die AdSense ondersteunt. De dekking van videoadvertenties is echter het beste in de Verenigde Staten. Voor uitgevers buiten de Verenigde Staten is de dekking van videoadvertenties mogelijk beperkt.

Welke videoplatforms en -spelers zijn geïntegreerd met AdSense voor video?

Videospelers/-platforms met de geïntegreerde IMA-SDK worden vermeld in de technische integratiehandleiding.

Ik wil video insluiten op websites van partners of openbare insluitcode vrijgeven. Is dit toegestaan?

Ja, dit is toegestaan. U kunt dit doen door een insluitfragment te maken dat voldoet aan het specifieke beleid voor AdSense voor video.

Houd er rekening mee dat u verantwoordelijk bent voor uw advertentiecode, ongeacht waar deze wordt weergegeven, en voor alle schade die de adverteerder ondervindt als gevolg van deze plaatsing. Wees dus voorzichtig met het openbaar vrijgeven van uw code. Hier vindt u enkele praktische tips voor deze situatie:

• Probeer waar mogelijk JavaScript-insluittags aan te leveren in plaats van HTML. U weet tenslotte maar nooit wanneer u uw insluitcode moet wijzigen.
  • Maak kanalen voor alle vertrouwde partners en alle openbare insluitfragmenten. Houd bij hoe uw buitenlandse verkeer eruitziet en schakel de advertentieweergave uit als u ongebruikelijk gedrag observeert (bijvoorbeeld veel hogere CTR's). Het heeft geen zin om uw hele account in gevaar te brengen omwille van het genereren van inkomsten uit een verzameling insluitingen.

We wijzen u er ook nog op dat het niet is toegestaan uw AdSense-inkomsten te delen met derden.

Ik wil AdSense voor video graag implementeren. Waar moet ik beginnen?

Als u AdSense voor video wilt implementeren, volgt u de configuratierichtlijnen.

Hoe kom ik aan een uitgever-ID voor AdSense voor video?

Als u een uitgever-ID wilt hebben, moet u de IMA-SDK implementeren en de procedure doorlopen die in de configuratierichtlijnen wordt beschreven. Wanneer u eenmaal uw uitgever-ID heeft, kunt u live advertenties aanvragen en inkomsten gaan genereren.

Hoe ziet een goede beschrijvende URL eruit?

Een goede beschrijvende URL zou er als volgt uitzien:

<html>
<head>
<title>Game Attack | ExampleGamesPublisher.com</title>
</head>
<body>
<h1>Game Attack</h1>
<p>Game Attack is een spel waarin spelers in de kortste tijd door het doolhof moeten navigeren. Er zijn meerdere spelmodussen waaronder een estafettemodus, pvp-modus en de tijdtest. Speel tegen uw vrienden!</p>
<h2>Over ExampleGamesPublisher.com</h2>
<p>ExampleGamesPublisher is sinds 2010 actief en produceert hoogwaardige online webgames voor gebruikers overal ter wereld! We leveren zowel gratis games als exclusieve games alleen voor abonnees, voor gebruikers die punten willen verdienen om te besteden aan coole digitale prijzen!</p>
<h2>Gametags van Game Attack</h2>
<p>Gebruikers gebruiken deze tags om naar games te zoeken op onze website:</p>
<ul>
<li>Gratis</li>
<li>Single-player</li>
<li>Multi-player</li>
<li>Puzzelgame</li>
<li>DeveloperX</li>
</ul>
</body>
</html>
Nu ik mijn echte uitgever-id gebruik, worden er geen advertenties geretourneerd. Doe ik iets verkeerd?

Nee, waarschijnlijk niet. Laat het systeem een paar uur zijn werk doen. Daarna zouden er advertenties zichtbaar moeten zijn. U moet er ook voor zorgen dat u de parameter voor advertentieverzoeken ad_test heeft uitgeschakeld.

Mag ik inkomsten genereren met video's of games waartoe ik geen toegang heb?

Ja, op voorwaarde dat u over de rechten beschikt om inkomsten te genereren met deze content.

Waarom worden er geen advertenties geretourneerd wanneer ik de test-uitgever-id gebruik?

Het is mogelijk dat er een probleem is met de integratie van de IMA-SDK of met uw advertentietag voor AdSense voor video. Controleer uw code aan de hand van de technische integratiehandleiding en zorg dat er geen parameters of HTML-kenmerken ontbreken.

Is er een VAST-tag beschikbaar waarmee ik kan integreren?

In principe moeten uitgevers videospelers of gamelaunchers gebruiken die kunnen worden geïntegreerd met de IMA-SDK van Google. Als uw advertentieconfiguratie echter voldoet aan VAST en VPAID, kunt u proberen onze IMA-adapter te gebruiken.