AdSense for video

AdSense for video -ohjelman UKK

Seuraavassa on vastauksia joihinkin AdSense for video -ohjelmaa koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Laajenna kaikki  Tiivistä kaikki

Usein kysytyt kysymykset

Mitä mainosmuotoja AdSense for video -ohjelmassa voi käyttää?

AdSense for videoille ‑ohjelmassa voi käyttää seuraavia mainosmuotoja:

• Video
    • vakiomuotoinen In-Stream: ei ohitettavissa olevat videomainokset
    • TrueView: ohitettavat videomainokset
    • puskuri: kuuden sekunnin videomainokset
  • Koko mainospaikan mainos
    • ohitettavat lineaariset kuva- ja tekstimainokset
  • Peittokuva
    • ei-lineaariset kuva- ja tekstimainokset

Tarkempia kuvauksia ja esimerkkejä on AdSense for videoille ‑ohjelman johdantosivuilla.

Mikä on koko mainospaikan mainos ja miten sitä voi pyytää?

Koko mainospaikan mainos on AdSensen ohitettava lineaarinen kuva- tai tekstimainos, joka näytetään yleensä ennen sisältöä, sisällön lomassa tai sisällön jälkeen.

Interaktiivista multimediaa käyttävien mainosten HTML5-ohjelmistokehityspaketin integroinnissa on määritettävä seuraavat parametrit:

1. Määritä forceNonLinearFullSlot-parametrin arvoksi true:

adsRequest.forceNonLinearFullSlot = true;

2. Määritä nonLinearAdSlotWidth-parametrin arvoksi peliyksikön leveys ja nonLinearAdSlotHeight-parametrin arvoksi peliyksikön korkeus:
    • adsRequest.nonLinearAdSlotWidth = {videosoittimesi_leveys};
    • adsRequest.nonLinearAdSlotHeight = {videosoittimesi_korkeus};

Varmista, että kuva tai teksti on lisätty AdSense for videoille ‑mainostagissa ad_type-parametriin. Parametri ad_type=video_image sisältää esimerkiksi videomainokset ja ohitettavat koko mainospaikan kuvamainokset.

Huom. Interaktiivista multimediaa käyttävien mainosten Android-ohjelmistokehityspaketti ja iOS-ohjelmistokehityspaketti eivät tue koko mainospaikan mainoksia.

Mikä on videomainos ja miten sitä voi pyytää?

Videomainokset sisältävät videomainosaineistoa, joka toistetaan ennen sisältöä, sisällön aikana tai sisällön lopussa. Erottelu:

• videota edeltävä mainos: videomainos, joka toistetaan ennen sisältöä
  • videoon sisältyvä mainos: videomainos, joka toistetaan sisällön aikana
  • videon jälkeinen mainos: videomainos, joka toistetaan sisällön lopussa.

Interaktiivista multimediaa käyttävien mainosten ohjelmistokehityspaketin integroinnissa on määritettävä seuraavat parametrit:

• Määritä linearAdSlotWidth-parametrin arvoksi peliyksikön leveys ja linearAdSlotHeight-parametrin arvoksi peliyksikön korkeus:
    • adsRequest.linearAdSlotWidth = {videosoittimesi_leveys};
    • adsRequest.linearAdSlotHeight = {videosoittimesi_korkeus};

Varmista, että videomainoksia pyydetään AdSense for videoille ‑mainostagissa ad_type-parametrissa. Parametri ad_type=standardvideo pyytää esimerkiksi ei ohitettavissa olevia vakiovideomainoksia. Lisätietoja on taggausohjeissa.

Miksi videomainokset eivät näy mobiililaitteissa tai tableteissa, kun käytetään interaktiivista multimediaa käyttävien mainosten HTML5-ohjelmistokehityspakettia?

Kun interaktiivista multimediaa käyttävien mainosten HTML5-ohjelmistokehityspakettia käytetään mobiililaitteissa (tai tableteissa), videon toiston on alettava käyttäjän toiminnosta eli linkin tai Toista-painikkeen napautuksesta tai klikkauksesta. Tarkista, kutsutko initialize-menetelmää käyttäjän toiminnon tuloksena, jos videomainokset eivät näy oikein näissä laitteissa. Lisätietoja on interaktiivista multimediaa käyttävien mainosten HTML5-ohjelmistokehityspaketin ohjeissa.

Mitä mainoskokoja AdSense for videoille tukee?

AdSense for videoille tukee seuraavia mainoskokoja:

• Video: eri koot
  • Koko mainospaikan tekstimainos: eri koot
  • Koko mainospaikan kuvamainos: 200 x 200, 250 x 250, 300 x 250, 336 x 280, 450 x 50, 468 x 60, 480 x 70 ja 728 x 90
  • Peittokuvamainos: 728 x 90, 480 x 70, 468 x 60, 450 x 50 ja 320 x 60 (vain teksti)
Mikä voi olla syynä mainosten huonoon kattavuuteen?

Tähän voi olla kaksi pääsyytä:

• Yhdysvaltojen ulkopuoliselle liikenteelle videomainosten kattavuus voi olla erittäin heikko. Tässä tapauksessa sinun kannattaa tehdä jälkitäyttö eri mainosmuodoilla tilisi tulojen optimoimiseksi
  • Tilillä käyttämäsi estovaihtoehdot voivat vaikuttaa kattavuuteen. Muista, että estämäsi mainokset eivät kilpaile sivustosi huutokaupassa.
Olen ottanut AdSense for videoille ‑ohjelman käyttöön. Miksi tuloni kohosivat nopeasti ja putosivat yllättäen?

Tällainen toiminta on erittäin yleistä. Se tarkoittaa sitä, että käyttäjäsi ovat tottuneet mainoksiisi, joten he eivät enää klikkaa niitä epähuomiossa tai uteliaisuuttaan. Alkuheilahtelun jälkeen tulot vakiintuvat ajan mittaan.

Mitä vaatimuksia on AdSense for videoille ‑julkaisijaksi pääsemiselle?

Jos haluat olla mukana AdSense for videoille ‑ohjelmassa, sinun on noudatettava AdSense-käytäntöjä. Sen lisäksi

• sinun on voitava hallinnoida videotoistimen lähdekoodia (tuote hyödyntää SDK-integrointia) tai käytettävä teknologiakumppanimme palvelua
  • YouTube-sisällöntuottajien tulee hakea AdSense for videoille ‑ohjelman sijasta YouTube-kumppaniohjelmaan
  • voit integroida AdSense for videoille ‑ohjelman vain internetpohjaisiin HTML5-videosoittimiin tai iOS-/Android-natiivisovellusten videosoittimiin
  • videosisällön on oltava koko perheelle sopivaa, ja sen on oltava kohdistettu vähintään 13-vuotiaille käyttäjille
  • sinulla on oltava lakisääteiset oikeudet videosisällön tulouttamiseen.
Mitkä ovat AdSense for videoille ‑käytännöt?

AdSense for videoille ‑julkaisijoiden on noudatettava tuotekohtaisia käytäntöjä ja yleisiä AdSense-ohjelmasääntöjä.

Voiko videomainoksia toistaa ilman ääntä?

Ei voi. Videomainoksia ei voi toistaa ilman ääntä, koska tällöin mainostajan viesti ei ole sellainen, jollaiseksi mainostaja on sen tarkoittanut. Videomainosten toistaminen ilman ääntä on ohjelmasääntöjemme vastaista. Lisätietoja on AdSense for videoille ‑ohjelman omissa käytännöissä.

Mitä kieliä interaktiivista multimediaa käyttävien mainosten ohjelmistokehityspaketti tukee?

Interaktiivista multimediaa käyttävien mainosten ohjelmistokehityspaketti tukee kaikkia AdSensen tukemia kieliä. Videomainosten kattavuus on kuitenkin paras Yhdysvalloissa. Muissa maissa toimivat julkaisijat saattavat havaita, että videomainoskattavuus on heikko.

Mitkä videoalustat ja ‑soittimet on integroitu AdSense for videoille ‑ohjelmaan?

Videosoittimet ja ‑alustat, joissa interaktiivista multimediaa käyttävien mainosten ohjelmistokehityspaketti on jo integroituna, on lueteltu teknisessä integrointioppaassa.

Haluan upottaa videon kumppanin verkkosivustolle tai julkaista julkisen upotuskoodin. Onko se sallittua?

Kyllä, se on sallittua. Voit luoda upotuskoodinpätkän, joka on AdSense for videoille ‑ohjelman omien käytäntöjen mukainen.

Huomaa, että olet vastuussa mainoskoodistasi kaikkialla, missä se on. Vastaat myös kyseisestä sijoittelusta aiheutuvista mainostajan vahingoista, joten julkaise koodi harkitusti. Ohessa on joitakin videon upottamisen ja julkisen upotuskoodin julkaisemisen parhaita käytäntöjä:

• Anna JavaScript-upotustagit HTML-koodin sijaan, aina kun se on mahdollista. Saatat joskus joutua muuttamaan upotuskoodiasi.
  • Luo kanavat kaikille luotetuille kumppaneille tai vapaille upotuskoodinpätkille. Seuraa vierasta liikennettä ja poista mainosten näyttö käytöstä, jos havaitset epätavallista toimintaa (esimerkiksi huomattavasti aikaisempaa korkeampia klikkausprosentteja). Koko tiliä ei kannata vaarantaa upotuksen tulouttamisen vuoksi.

Muista myös, ettet saa jakaa AdSense-tulojasi kolmansien osapuolien kanssa.

Haluaisin ottaa AdSense for videoille ‑ohjelman käyttöön. Miten pääsen alkuun?

Ota AdSense for video käyttöön noudattamalla asennusprosessia koskevia ohjeita.

Kuinka saan AdSense for video -julkaisijatunnuksen?

Saat oman julkaisijatunnuksesi, kun olet ottanut onnistuneesti käyttöön interaktiivista multimediaa käyttävien mainosten ohjelmistokehityspaketin ja suorittanut asennusprosessia koskevissa ohjeissa kuvatut toimet. Kun olet saanut julkaisijatunnuksen, voit pyytää mainoksia ja aloittaa rahan ansaitsemisen.

Miltä hyvä kuvauksen URL-osoite näyttää?

Hyvä kuvauksen URL-osoite näyttää esimerkiksi seuraavalta:

<html>
<head>
<title>Pelihyökkäys | Esimerkkipelijulkaisija.fi</title>
</head>
<body>
<h1>Pelihyökkäys</h1>
<p>Pelihyökkäys on peli, jossa pelaajien on kuljettava labyrintin läpi mahdollisimman nopeasti. Pelitiloja on useita, esimerkiksi viesti, kaksinpeli ja yksinpeli kelloa vastaan. Pelaa kavereita vastaan!</p>
<h2>Tietoja Esimerkkipelijulkaisija.fistä</h2>
<p>Esimerkkipelijulkaisija on jo vuodesta 2010 alkaen tuottanut laadukkaita verkkopelejä käyttäjille ympäri maailmaa. Tarjolla on maksuttomia pelejä sekä maksullisia tilauspohjaisia pelejä, joita pelaamalla käyttäjät voivat ansaita pisteitä ja hankkia hienoja digitaalisia palkintoja.</p>
<h2>Pelihyökkäys-pelin tagit</h2>
<p>Käyttäjät hakevat pelejä verkkosivustollamme seuraavilla tageilla:</p>
<ul>
<li>ilmainen</li>
<li>yksinpeli</li>
<li>moninpeli</li>
<li>pulmapeli</li>
<li>DeveloperX</li>
</ul>
</body>
</html>
Käytän toimivaa julkaisijatunnustani, mutta mainoksia ei näytetä. Teenkö jotakin väärin?

Et välttämättä. Anna järjestelmän toimia muutaman tunnin ajan, niin mainosten pitäisi alkaa näkyä. Varmista myös, että olet määrittänyt ad_test-mainospyyntöparametrin arvoksi off.

Voinko tulouttaa videoita tai pelejä, joihin minulla ei ole käyttöoikeuksia?

Kyllä, jos sinulla on lupa kaupallistaa kyseinen sisältö.

Miksi mainoksiani ei palauteta, kun käytän testijulkaisijatunnusta?

Interaktiivista multimediaa käyttävien mainosten ohjelmistokehityspaketin integroinnissa tai AdSense for videoille ‑mainostagissa saattaa olla ongelma. Tarkista koodi teknisen integrointioppaan avulla ja varmista, ettei koodista puutu parametreja tai HTML-attribuutteja.

Onko Googlella VAST-tagia, johon voi integroitua?

Tavallisesti edellytämme julkaisijoiden käyttävän videosoittimia tai pelinkäynnistysohjelmia, jotka ovat yhteensopivia Googlen interaktiivista multimediaa käyttävien mainosten ohjelmistokehityspaketin kanssa. Jos mainosmäärityksesi on kuitenkin VAST- ja VPAID 2 JS ‑yhteensopiva, voit kokeilla IMA-sovitinta.