AdSense for video

Usein kysyttyä AdSense for Videosta

Seuraavassa on vastauksia joihinkin AdSense for Videota koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Laajenna kaikki  Tiivistä kaikki

Usein kysyttyä

Mitä mainosmuotoja AdSense for Videossa voi käyttää?

AdSense for Videossa voi käyttää seuraavia mainosmuotoja:

• Video
    • Vakiomuotoinen In-Stream: ei-ohitettavat videomainokset
    • TrueView: ohitettavat videomainokset
    • Puskuri: kuuden sekunnin videomainokset
  • Koko mainospaikan mainos
    • Ohitettavat lineaariset kuva- ja tekstimainokset
  • Peittokuva
    • Ei-lineaariset kuva- ja tekstimainokset

Tarkempia kuvauksia ja esimerkkejä on AdSense for Videon johdantosivuilla.

Mikä on koko mainospaikan mainos ja miten sitä voi pyytää?

Koko mainospaikan mainos on AdSensen ohitettava lineaarinen kuva- tai tekstimainos, joka näkyy yleensä ennen sisältöä, sisällön lomassa tai sisällön jälkeen.

IMA HTML5 SDK ‑integroinnissa on määritettävä seuraavat parametrit:

1. Valitse forceNonLinearFullSlot-parametrin arvoksi true:

adsRequest.forceNonLinearFullSlot = true;

2. Valitse nonLinearAdSlotWidth-parametrin arvoksi peliyksikön leveys ja nonLinearAdSlotHeight-parametrin arvoksi peliyksikön korkeus:
    • adsRequest.nonLinearAdSlotWidth = {videosoittimen_leveys};
    • adsRequest.nonLinearAdSlotHeight = {videosoittimen_korkeus};

Varmista, että kuva tai teksti on lisätty AdSense for videoille ‑mainostagissa ad_type-parametriin. Esimerkiksi parametri ad_type=video_image sisältää videomainokset ja ohitettavat koko mainospaikan kuvamainokset.

Huom. Koko mainospaikan mainoksia ei tueta IMA Android SDK:ssa ja IMA iOS SDK:ssa.

Mikä on videomainos, ja miten sitä voi pyytää?

Videomainokset sisältävät videomainosaineistoa, joka toistetaan ennen sisältöä, sisällön keskellä tai sisällön lopussa. Erottelu:

• videota edeltävä mainos: videomainos, joka toistetaan ennen sisältöä
  • videoon sisältyvä mainos: videomainos, joka toistetaan sisällön aikana
  • videon jälkeinen mainos: videomainos, joka toistetaan sisällön lopussa.

IMA SDK ‑integroinnissa on määritettävä seuraavat parametrit:

• Valitse linearAdSlotWidth-parametrin arvoksi peliyksikön leveys ja linearAdSlotHeight-parametrin arvoksi peliyksikön korkeus:
    • adsRequest.linearAdSlotWidth = {videosoittimen_leveys};
    • adsRequest.linearAdSlotHeight = {videosoittimen_korkeus};

Varmista, että videomainoksia pyydetään AdSense for Video ‑mainostagissa ad_type-parametrissa. Esimerkiksi parametri ad_type=standardvideo pyytää vakiomuotoisia ei-ohitettavia videomainoksia. Lisätietoa on taggausohjeissa.

Miksi videomainokset eivät näy mobiililaitteilla tai tableteilla, kun käytetään IMA HTML5 SDK:ta?

Kun IMA HTML5 SDK:ta käytetään mobiililaitteilla (tai tableteilla), videon toiston on alettava käyttäjän toiminnasta eli linkin tai toistopainikkeen napautuksesta tai klikkauksesta. Jos videomainokset eivät näy oikein näillä laitteilla, tarkista, kutsutko initialize-metodia käyttäjän toiminnan tuloksena. Lisätietoa on IMA HTML5 SDK:n dokumentaatiossa.

Mitä mainoskokoja AdSense for Video tukee?

AdSense for Video tukee seuraavia mainoskokoja:

• Video: eri koot
  • Koko mainospaikan tekstimainos: eri koot
  • Koko mainospaikan kuvamainos: 200 x 200, 250 x 250, 300 x 250, 336 x 280, 450 x 50, 468 x 60, 480 x 70 ja 728 x 90
  • Peittokuvamainos: 728 x 90, 480 x 70, 468 x 60, 450 x 50 ja 320 x 60 (vain teksti)
Mikä voi olla syynä mainosten huonoon kattavuuteen?

Syy on yleensä jompikumpi seuraavista:

• Videomainosten kattavuus voi olla erittäin heikko Yhdysvaltojen ulkopuolella. Tällöin sinun kannattaa tehdä täydennys eri mainosmuodoilla tilisi tulojen optimoimiseksi.
  • Myös tilillä käyttämäsi estovalinnat voivat vaikuttaa kattavuuteen. Muista, että estämäsi mainokset eivät kilpaile sivustosi huutokaupassa.
Olen ottanut AdSense for Videon käyttöön. Miksi tuloni nousivat nopeasti ja putosivat yllättäen?

Tämä on erittäin yleistä. Se tarkoittaa, että käyttäjät ovat tottuneet mainoksiisi, joten he eivät enää klikkaa niitä vahingossa tai uteliaisuuttaan. Alkuheilahtelun jälkeen tulot vakiintuvat ajan mittaan.

Miten voin päästä AdSense for Video ‑julkaisijaksi?

Jos haluat käyttää AdSense for Videota, sinun on noudatettava AdSensen käytäntöjä. Sen lisäksi

• sinun on voitava muokata videosoittimen lähdekoodia (tuote hyödyntää SDK-integrointia) tai käytettävä jonkin teknologiakumppanimme palvelua
  • YouTube-sisällöntuottajien tulee hakea AdSense for Videon sijasta YouTube-kumppaniohjelmaan
  • voit integroida AdSense for Videon vain verkkopohjaisiin HTML5-videosoittimiin tai iOS-/Android-natiivisovellusten videosoittimiin
  • videosisällön on oltava koko perheelle sopivaa, ja sen on oltava kohdistettu vähintään 13-vuotiaille käyttäjille
  • sinulla on oltava lakisääteinen oikeus videosisällön kaupallistamiseen.
Mitä käytäntöjä AdSense for Videoon sovelletaan?

AdSense for Video ‑julkaisijoiden on noudatettava tuotekohtaisia käytäntöjä ja yleisiä AdSense-ohjelmakäytäntöjä.

Voiko videomainoksia toistaa ilman ääntä?

Ei. Videomainoksia ei voi toistaa ilman ääntä, koska tällöin mainostajan viesti ei ole sellainen, jollaiseksi mainostaja on sen tarkoittanut. Videomainosten toistaminen ilman ääntä on ohjelmasääntöjemme vastaista. Lisätietoa on AdSense for Videon tuotekohtaisissa käytännöissä.

Mitä kieliä IMA SDK tukee?

IMA SDK tukee kaikkia AdSensen tukemia kieliä. Videomainosten kattavuus on kuitenkin paras Yhdysvalloissa. Muissa maissa toimivilla julkaisijoilla kattavuus voi olla heikko.

Mitkä videoalustat ja ‑soittimet on integroitu AdSense for Videoon?

Videosoittimet ja ‑alustat, joihin IMA SDK on integroitu, on lueteltu teknisessä integrointioppaassa.

Haluan upottaa videon yhteistyökumppanin verkkosivustolle tai julkaista julkisen upotuskoodin. Onko se sallittua?

Kyllä. Voit luoda upotuskoodinpätkän, joka on AdSense for Videon käytäntöjen mukainen.

Huomaathan, että olet vastuussa mainoskoodistasi kaikkialla, missä se on. Vastaat myös mahdollisista vahingoista, joita mainostajalle koituu kyseisestä sijoittelusta, joten julkaise koodi harkiten. Alla on joitakin tähän liittyviä parhaita käytäntöjä:

• Käytä JavaScript-upotustageja HTML-koodin sijaan aina, kun se on mahdollista, koska saatat hyvinkin joutua joskus muuttamaan upotuskoodiasi.
  • Luo kanavat kaikille luotetuille yhteistyökumppaneille tai eri paikoissa julkaisemillesi upotuskoodinpätkille. Seuraa vierasta liikennettä ja laita mainosten näyttö pois päältä, jos havaitset epätavallista toimintaa (esimerkiksi huomattavasti aiempaa korkeampia klikkausprosentteja). Koko tiliä ei kannata vaarantaa upotuksen kaupallistamisen vuoksi.

Muista myös, ettet saa jakaa AdSense-tulojasi kolmansille osapuolille.

Haluaisin ottaa AdSense for Videon käyttöön. Miten pääsen alkuun?

Voit ottaa AdSense for Videon käyttöön seuraamalla näitä ohjeita.

Kuinka saan AdSense for Video ‑julkaisijatunnuksen?

Saat oman julkaisijatunnuksen, kun olet ottanut IMA SDK:n onnistuneesti käyttöön ja toiminut näiden ohjeiden mukaisesti. Kun olet saanut julkaisijatunnuksen, voit pyytää mainoksia ja aloittaa rahan ansaitsemisen.

Miltä hyvä kuvauksen URL-osoite näyttää?

Se näyttää esimerkiksi tältä:

<html>
<head>
<title>Pelihyökkäys | Esimerkkipelijulkaisija.com</title>
</head>
<body>
<h1>Pelihyökkäys</h1>
<p>Pelihyökkäys on peli, jossa pelaajien on kuljettava labyrintin läpi mahdollisimman nopeasti. Pelitiloja on useita, esimerkiksi viesti ja kaksinpeli sekä yksinpeli kelloa vastaan. Pelaa kavereita vastaan!</p>
<h2>Esimerkkipelijulkaisija.com</h2>
<p>Esimerkkipelijulkaisija on jo vuodesta 2010 alkaen tuottanut laadukkaita verkkopelejä käyttäjille ympäri maailmaa. Tarjolla on maksuttomia pelejä sekä maksullisia tilauspohjaisia pelejä, joita pelaamalla käyttäjät voivat ansaita pisteitä ja saada hienoja digitaalisia palkintoja.</p>
<h2>Pelihyökkäys-pelin tagit</h2>
<p>Käyttäjät hakevat pelejä verkkosivustoltamme näillä tageilla:</p>
<ul>
<li>Maksuton</li>
<li>Yksinpeli</li>
<li>Moninpeli</li>
<li>Älypeli</li>
<li>KehittäjäX</li>
</ul>
</body>
</html>
Käytän toimivaa julkaisijatunnusta, mutta mainokset eivät näy. Teenkö jotakin väärin?

Et välttämättä. Odota muutama tunti, niin järjestelmän pitäisi alkaa julkaista mainoksia. Varmista myös, että olet valinnut ad_test-mainospyyntöparametrin arvoksi "off".

Voinko kaupallistaa videoita tai pelejä, joihin minulla ei ole pääsyoikeuksia?

Kyllä, jos sinulla on lupa kaupallistaa kyseinen sisältö.

Miksi mainoksia ei näy, kun käytän testijulkaisijatunnusta?

IMA SDK ‑integroinnissa tai AdSense for Video ‑mainostagissa saattaa olla ongelma. Tarkista koodi teknisen integrointioppaan avulla ja varmista, ettei koodista puutu parametreja tai HTML-attribuutteja.

Onko Googlella VAST-tagia, joka tukee integrointia?

Tavallisesti edellytämme julkaisijoiden käyttävän videosoittimia tai pelinkäynnistysohjelmia, jotka tukevat Googlen IMA SDK ‑integrointia. Jos mainosmäärityksesi on kuitenkin VAST- ja VPAID 2 JS ‑yhteensopiva, voit kokeilla IMA-sovitinta.