Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

AdSense for video (AFV)

Teknisk snabbstartsguide (AFV)

En kom igång-guide för tekniker som använder Google IMA SDK för att visa annonser på HTML5-webben och i Android- eller iOS-videospelare.

Kort översikt

AdSense for video bygger på Googles Interactive Media Ads Software Development Kit (IMA SDK). Med detta SDK kan du begära AdSense-annonser för att kunna kombinera innehåll och annonsering. Produkterna omfattas av AdSenses allmänna villkor, AdSenses programpolicyer och produktspecifika användningsriktlinjer. Kom ihåg att vi vidtar åtgärder mot oegentliga klick från uppenbart aggressiva eller felaktiga implementeringar. Åtgärderna kan inbegripa uppsägning av kontot.

Om du vill begära och visa annonser via IMA SDK måste du skapa en annonsbegäran, läsa in den resulterande annonsen och spela upp den vid rätt tidpunkt. Du kan testa proceduren med det fördefinierade utgivar-id:t ”ca-video-pub-4968145218643279”. Du måste visa upp ett exempel på integreringen för den kontoansvariga innan du kan visa annonser på dina webbplatser.

Integreringsalternativ

Videospelare från tredje part

Ett enkelt sätt att tjäna pengar på med hjälp av AdSense for video är att välja en videospelare från tredje part som redan har integrerat IMA SDK.

Partner i listan nedan har integrerat Google IMA SDK, som krävs för att tjäna pengar med AdSense for video, antingen direkt eller via Google Ad Manager.

IMA3: The latest video SDK

Partner HTML5 iOS Android Available guides
Akamai Stöds Stöds Stöds HTML5 | iOS | Android
Anvato Stöds Stöds Stöds
Bitmovin Stöds     HTML5
Blue Billywig Stöds     HTML5
Brid.tv Stöds   Stöds HTML5 | Android
Brightcove Stöds Stöds Stöds HTML5 | iOS | Android
Connatix Stöds Stöds Stöds
Dailymotion Stöds Stöds Stöds HTML5| iOS | Android
Flowplayer Stöds     HTML5
JW Player Stöds Stöds Stöds HTML5 | iOS | Android
Kaltura Stöds Stöds Stöds
Limelight video (Edgio) Stöds     HTML5
Mecloud Stöds     HTML5
Mow Player Stöds     HTML5
Ooyala (legacy) Stöds Stöds Stöds
Playwire Stöds     HTML5
Radiant Media Player           Stöds     HTML5
SambaTech Stöds
Shaka Player    Stöds *     HTML5
THEOplayer Stöds Stöds Stöds HTML5 | iOS | Android
Comcast Technology Solutions
(formerly "mpx/thePlatform")
Stöds     HTML5
Veedmo Stöds
Vidazoo Stöds     HTML5
Video.js Stöds     HTML5

* Indicates that the partner is also certified for Dynamic Ad Insertion

Mer information om tjänsterna får du av tredje part direkt.

Egen videospelare

Utgivare som vill tjäna pengar med AdSense for video och har en egen videospelare måste integrera IMA SDK. IMA SDK finns för flera plattformar:

Om du stöter på tekniska problem vid integreringen av IMA SDK, kan du få hjälp via det tekniska forumet för IMA SDK för varje SDK. I forumet går det också att rapportera fel och skicka in förfrågningar om SDK-funktioner.

Videospelare som är kompatibel med VAST och VPAID JS

För utgivare som har videospelare som inte är integrerade med IMA SDK, kan det ändå gå att tjäna pengar med hjälp av IMA-adaptertaggen om spelaren är kompatibel med VAST 2 eller 3 och VPAID 2 JS-standarder. Obs! IMA-adaptern stöds bara för webben.

Direkt integrering av IMA SDK är alltid att föredra, eftersom det ger tillgång till fler funktioner än IMA-adaptern, däribland dynamisk tilldelning, frekvenstak, avgränsning gentemot konkurrenter, schemaläggning av annonser med annonsregler, VMAP och andra funktioner. Men om det inte går att integrera IMA SDK direkt kan IMA-adaptern åtminstone ge resultat för AdSense for video.

När du har valt ett integreringsalternativ följer du installationsriktlinjerna för AdSense for video när du ska skicka in implementeringen för granskning.