Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

AdSense for video (AFV)

AdSense for video – översikt

Med AdSense for video kan du tjäna pengar på ditt webbaserade och inbyggda appbaserade videoinnehåll. AdSense for video bygger på Googles SDK för Interactive Media Ads (IMA), den teknik som används för att begära annonser inifrån HTML5-spelare på webben och Android- och iOS-videospelare. Med Googles IMA SDK kan utvecklare skicka annonsbegäranden till AdSense-nätverket, tolka annonssvar och rendera annonser. Många ledande onlinevideoutgivare använder sig av IMA SDK för att begära och visa videoannonser.

Krav
Annonsformat
Integreringsalternativ
Ytterligare resurser
Viktigt: AdSense for Video (AFV) i sin nuvarande form är i underhållsläge. Produkten förblir tillgänglig för befintliga användare och fortsätter att underhållas. Under 2022 fokuserar vi dock på att utveckla funktioner i andra delar av AdSense och AFV-produkten är inte längre öppen för nya användare. Observera att video förblir en viktig del av webben och att vi fortsätter att utforska sätt att stötta detta utrymme.

Krav

Om du vill integrera AdSense for video i HTML5-spelare på webben och Android- och iOS-videospelare måste du uppfylla följande krav:

• Försäkra dig om att du uppfyller kraven i programpolicyerna för AdSense, bland annat den specifika videopolicyn.
  • Använd en videospelare som är integrerad i Googles IMA SDK och/eller uppfyller kraven för VAST 3.0 och VPAID 2 JS.
  • Använd en HTML5-, Android- eller iOS-baserad videospelare.
  • Ha mycket videoinnehåll, dvs. mer än 40 % videoinnehåll med fler än två miljoner videovisningar per månad.
  • Videorna får inte lagras på YouTube: YouTube-innehåll är inte kvalificerat för AdSense for video. Om du är YouTube-innehållsproducent kan du generera intäkter genom YouTubes partnerprogram.

Tillbaka till början

Annonsformat

Googles SDK-tillägg för IMA kan användas med följande annonstyper:

• Video (linjär): En videoannons som visas före, under och efter videoinnehållet (pre-roll, mid-roll, post-roll).
    • Standard: Icke-överhoppningsbara videoannonser som kan visas som preroll, midroll och postroll.
    • TrueView: Överhoppningsbara videoannonser som användarna kan hoppa över efter cirka fem sekunder. TrueView-annonser kan bara visas som preroll eller som midroll om videoinnehållet är längre än videoannonserna tillsammans.
      Överhoppningsbara TrueView-videoannonser är bara tillgängliga för AdSense for video-utgivare som följer ytterligare policyer. Mer information finns i videospecifika riktlinjer för AdSense.

Example video ad

Figur 1: Exempel på videoannons

Example TrueView video ad

Figur 2: Exempel på TrueView-videoannons

• Överlagring (icke-linjär): En text-, bild- eller multimedieannons som vanligtvis visas ovanpå den nedre tredjedelen av innehållet. Obs! Det här formatet är endast tillgängligt via IMA HTML5 SDK för webbaserade videospelare.

Example overlay ad

Figur 3: Exempel på överlagringsannons

• Fullstorlek (linjär): En text-, bild- eller multimedieannons som vanligtvis visas före innehållet, vid paus eller efter innehållet. Användaren måste stänga annonsen för att komma vidare till videoinnehållet, nästa video eller liknande.  Obs! Det här formatet är endast tillgängligt via IMA HTML5 SDK för webbaserade videospelare.

Figur 4: Exempel på annons i fullstorlek

Tillbaka till början

Integreringsalternativ

Välj det integreringsalternativ för AdSense for video som passar bäst för din affärsmodell:

• Direkt integrering (om du äger källkoden till videospelaren).

Om du vill integrera AdSense for video direkt med din HTML5-, Android- eller iOS-videospelare måste du integrera Googles IMA SDK. På Google Developer-webbplatsen guidas du genom stegen för integrering av IMA SDK i de miljöer som stöds (HTML5, Android och iOS). Din videospelare måste vara kompatibel med en av dessa tekniker och du måste självständigt kunna utföra kodintegreringen.

• Integrering med videospelare från tredje part (om du inte äger källkoden för videospelaren).

Du kan börja tjäna pengar med AdSense for video utan att bygga din egen videospelare. Många videospelare och plattformar från tredje part har integrerat Googles IMA SDK.

Vi föreslår att du överväger att använda en videopartnerplattform från tredje part om det är möjligt, eftersom det alternativet är ett av de enklaste när du vill börja med AdSense for video. Gå igenom listan med partner i den tekniska integreringsguiden och kontakta någon av dem om du vill ha hjälp med AdSense for video och deras specifika videoteknik.

• VAST/VPAID-integrering (om videopartnerplattformen inte är integrerad i Googles IMA-SDK).

Du kan fortfarande tjäna pengar med AdSense for video med videospelare som inte är integrerade med Googles IMA SDK, så länge spelaren är kompatibel med VAST 2 eller 3 samt VPAID 2 JS.

VAST/VPAID-annonsbegäran kör IMA SDK-tekniken innan annonsbegäran sker. Det medför att videospelaren följer den teknik som är nödvändig för att du ska kunna tjäna pengar på ditt videoinnehåll med AdSense for video.

Tillbaka till början

Ytterligare resurser

Tillbaka till början