AdSense for video (AFV)

AdSense for video – översikt

Med AdSense for video kan du tjäna pengar på ditt webbaserade och inbyggda appbaserade videoinnehåll. AdSense for video bygger på Googles SDK för Interactive Media Ads (IMA), den teknik som används för att begära annonser inifrån HTML5-spelare på webben och Android- och iOS-videospelare. Med Googles IMA SDK kan utvecklare skicka annonsbegäranden till AdSense-nätverket, tolka annonssvar och rendera annonser. Många ledande onlinevideoutgivare använder sig av SDK-tillägget för IMA för begäran och visning av videoannonser.

Krav
Annonsformat
Integreringsalternativ
Ytterligare resurser

Krav

Om du vill integrera AdSense for video i HTML5-spelare på webben och Android- och iOS-videospelare måste du uppfylla följande krav:

• Försäkra dig om att du uppfyller kraven i programpolicyn för AdSense, bland annat den specifika videopolicyn.
  • Använd en videospelare som är integrerad i Googles IMA SDK och/eller uppfyller kraven för VAST 3.0 och VPAID 2 JS.
  • Använd en HTML5-, Android- eller iOS-baserad videospelare.
  • Ha mycket videoinnehåll, dvs. mer än 40 % videoinnehåll med fler än två miljoner videovisningar per månad.
  • Videorna får inte lagras på YouTube: YouTube-innehåll är inte kvalificerat för AdSense for video. Om du är YouTube-innehållsproducent kan du skaffa dig intäkter genom YouTubes partnerprogram.

Kom igång med AdSense for video

Tillbaka till början

Annonsformat

Googles SDK-tillägg för IMA kan användas med följande annonstyper:

• Video (linjär): En videoannons som visas före, under och efter videoinnehållet (pre-roll, mid-roll, post-roll).
    • Standard: Icke-överhoppningsbara videoannonser som kan visas som pre-roll, mid-roll och post-roll.
    • TrueView: Överhoppningsbara videoannonser som användarna kan hoppa över efter cirka fem sekunder. TrueView-annonser kan bara visas som pre-roll, eller som mid-roll om videoinnehållet är längre än videoannonserna tillsammans.
      Överhoppningsbara TrueView-videoannonser är bara tillgängliga för AdSense for video-utgivare som uppfyller ytterligare policyer. Mer information finns i videospecifika riktlinjer för AdSense.

Example video ad

Figur 1: Exempel på videoannons

Example TrueView video ad

Figur 2: Exempel på TrueView-videoannons

• Överlagring (icke-linjär): En text-, bild- eller multimedieannons som vanligtvis visas ovanpå den nedre tredjedelen av innehållet. Obs! Det här formatet är endast tillgängligt via IMA HTML5 SDK för webbaserade videospelare.

Example overlay ad

Figur 3: Exempel på överlagringsannons

• Fullstorlek (linjär): En text-, bild- eller multimedieannons som vanligtvis visas före innehållet, vid paus eller efter innehållet. Användaren måste stänga annonsen för att komma vidare till videoinnehållet, nästa video eller liknande.  Obs! Det här formatet är endast tillgängligt via IMA HTML5 SDK för webbaserade videospelare.

Figur 4: Exempel på annons i fullstorlek

Tillbaka till början

Integreringsalternativ

Välj det integreringsalternativ för AdSense for video som passar bäst för din affärsmodell:

• Direkt integrering (om du äger källkoden till videospelaren).

Om du vill integrera AdSense for video direkt med din HTML5-, Android- eller iOS-videospelare måste du integrera Googles IMA SDK. Google Developer-webbplatsen guidar dig genom stegen för integrering av IMA SDK i miljöerna HTML5, Android och iOS. Din videospelare måste vara kompatibel med en av dessa tekniker och du måste självständigt kunna utföra kodintegreringen.

• Integrering med videospelare från tredje part (om du inte äger källkoden för videospelaren).

Du kan börja tjäna pengar med AdSense for video utan att bygga din egen videospelare. Många videospelare och plattformar från tredje part har integrerat Googles IMA SDK.

Vi föreslår att du överväger att använda en videopartnerplattform från tredje part om det är möjligt, eftersom det alternativet är ett av de enklaste när du vill börja med AdSense for video. Gå igenom listan med partner i den tekniska integreringsguiden och kontakta någon av dem om du vill ha hjälp med AdSense for video och deras specifika videoteknik.

• VAST/VPAID-integrering (om videopartnerplattformen inte är integrerad i Googles IMA-SDK).

Du kan fortfarande tjäna pengar med AdSense for video med videospelare som inte är integrerade med Googles IMA SDK, så länge spelaren är kompatibel med VAST 2 eller 3 samt VPAID 2 JS.

VAST/VPAID-annonsbegäran kör IMA SDK-tekniken innan annonsbegäran sker. Det medför att videospelaren följer den teknik som är nödvändig för att du ska kunna tjäna pengar på ditt videoinnehåll med AdSense for video.

Tillbaka till början

Ytterligare resurser

Tillbaka till början