Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

AdSense voor video (AFV, AdSense for Video)

Overzicht van AdSense voor video

AdSense voor video geeft u de mogelijkheid om inkomsten te genereren met uw webgebaseerde videocontent en in systeemeigen apps. AdSense voor video maakt gebruik van de IMA-SDK (Interactive Media Ads SDK) van Google. Dit is de technologie waarmee advertenties worden aangevraagd vanuit uw HTML5-web-, Android- of iOS-videospeler. Met de Google IMA-SDK kunnen ontwikkelaars advertentieverzoeken verzenden naar het AdSense-netwerk, advertentiereacties interpreteren en advertenties weergeven. Veel van 's werelds grootste online video-uitgevers gebruiken de IMA-SDK om videoadvertenties aan te vragen en weer te geven.

Vereisten
Advertentie-indelingen
Integratieopties
Aanvullende bronnen
Belangrijk: AdSense voor video in de huidige vorm wordt momenteel alleen nog onderhouden. Het product blijft toegankelijk voor bestaande gebruikers en we blijven het onderhouden. In 2022 richten we ons echter op functionaliteitsontwikkeling voor andere delen van AdSense. Het AFV-product is niet meer toegankelijk voor nieuwe gebruikersaanmeldingen. Video is een belangrijk onderdeel van het webgebruik en we blijven zoeken naar manieren om deze functionaliteit te ondersteunen.

Vereisten

Als u AdSense voor video wilt integreren in uw HTML5-, Android- of iOS-videospeler, moet u zich aan de volgende vereisten houden:

• Zorg ervoor dat u voldoet aan het programmabeleid van AdSense, waaronder dit specifieke videobeleid.
  • Gebruik een videospeler die is geïntegreerd met de Google IMA-SDK en/of werkt met VAST 3.0 en VPAID 2 JS.
  • Gebruik een HTML5-, Android- of iOS-videospeler.
  • Zorg voor een groot volume aan videocontent, bijvoorbeeld meer dan 40% videocontent met meer dan twee miljoen videovertoningen per maand.
  • Content wordt niet gehost op YouTube: YouTube-content is niet geschikt voor AdSense voor video. Als u content voor YouTube produceert, kunt u hiermee inkomsten genereren via het YouTube-partnerprogramma.

Terug naar boven

Advertentie-indelingen

De Google IMA-SDK ondersteunt de volgende advertentietypen:

• Video (lineair): een videoadvertentie die wordt weergegeven voor, tijdens en na videocontent (d.w.z. preroll, midroll, postroll).
    • Standaard: Preroll, midroll- of postroll-videoadvertenties die niet kunnen worden overgeslagen.
    • TrueView: Videoadvertenties die de gebruiker na ongeveer vijf seconden kan overslaan. TrueView-advertenties kunnen alleen worden weergegeven in de preroll-positie of in de midroll-positie als de totale duur van alle videocontent langer is dan de totale duur van videoadvertenties.
      TrueView-videoadvertenties (advertenties die kunnen worden overgeslagen) zijn alleen beschikbaar voor uitgevers van AdSense voor video die aan het aanvullende beleid voldoen. Raadpleeg voor meer informatie de videospecifieke richtlijnen voor AdSense.

Example video ad

Figuur 1: Voorbeeld van een videoadvertentie

Example TrueView video ad

Figuur 2: voorbeeld van een TrueView-videoadvertentie

• Overlay (niet-lineair): Tekst-, beeld- of rich media-advertentiemateriaal dat meestal over het onderste derde deel van de content wordt gelegd. Opmerking: Deze indeling is alleen beschikbaar via de IMA-SDK voor HTML5 voor videospelers op internet.

Example overlay ad

Figuur 3: Voorbeeld van een overlay-advertentie

• Fullslot (lineair): Tekst-, beeld- of rich media-advertentiemateriaal dat doorgaans wordt weergegeven vóór de content, wanneer de content wordt onderbroken of wanneer de content is afgelopen. Gebruikers moeten de advertentie sluiten voordat ze kunnen doorgaan naar de videocontent, de volgende video, enzovoort. Opmerking: Deze indeling is alleen beschikbaar via de IMA-SDK voor HTML5 voor webgebaseerde videospelers.

Figuur 4: Voorbeeld van een fullslot-advertentie

Terug naar boven

Integratieopties

U kunt de integratieoptie van AdSense voor video kiezen die het best bij uw bedrijfsmodel past:

• Directe integratie (als u eigenaar bent van de broncode van de videospeler)

Als u AdSense voor video rechtstreeks wilt integreren met uw HTML5-, Android- of iOS-videospeler, moet u de IMA-SDK van Google integreren. Op de Google Developer-website vindt u stapsgewijze instructies om de IMA-SDK voor de ondersteunde omgevingen (HTML5, Android en iOS) te integreren. Uw videospeler moet werken met een van deze technologieën en u moet zelfstandig de integratie van de code kunnen uitvoeren.

• Integratie van een videospeler van derden (als u geen eigenaar van de broncode bent)

U kunt inkomsten met AdSense voor video genereren zonder uw eigen aangepaste videospeler te bouwen. Veel videospelers en -platforms van derden hebben de IMA-SDK van Google geïntegreerd.

We raden aan om indien mogelijk een videopartnerplatform van derden te gebruiken, aangezien dit een van de eenvoudigste manieren is om aan de slag te gaan met AdSense voor video. In de technische integratiehandleiding vindt u een overzicht van alle partners. U kunt contact met de partners opnemen voor ondersteuning bij het gebruik van hun videotechnologie voor AdSense voor video.

• Integratie van VAST/VPAID (als uw videopartnerplatform niet is geïntegreerd in de Google IMA-SDK)

Voor videospelers die niet zijn geïntegreerd met de Google IMA-SDK, kunt u toch inkomsten met AdSense voor video genereren. De speler moet dan wel werken met VAST 2 of 3 en VPAID 2 JS.

Het VAST/VPAID-advertentieverzoek voert de IMA SDK-technologie uit voordat het advertentieverzoek wordt ingediend. Op die manier kan uw videospeler voldoen aan de noodzakelijke technologie om inkomsten te genereren met uw videocontent via AdSense voor video.

Terug naar boven

Aanvullende bronnen

Terug naar boven