AdSense for video

AdSense for videoille

AdSense for videoille ‑ohjelman avulla voit tulouttaa internet- ja natiivisovelluspohjaista videosisältöä. AdSense for videoille käyttää Googlen interaktiivista multimediaa käyttävien mainosten ohjelmistokehityspakettia eli tekniikkaa, jonka avulla mainoksia pyydetään Android- tai iOS-videosoittimesta taikka HTML5-internetvideosoittimesta. Googlen interaktiivista multimediaa käyttävien mainosten ohjelmistokehityspaketin avulla kehittäjät voivat tehdä mainospyyntöjä AdSense-verkostoon, tulkita mainosvastauksia ja näyttää mainoksia. Monet maailman johtavat verkkovideoiden julkaisijat pyytävät ja näyttävät videomainoksia kyseisen ohjelmistokehityspaketin avulla.

Vaatimukset
Mainosmuodot
Integrointivaihtoehdot
Lisäresurssit

Vaatimukset

Jos haluat integroida AdSense for videoille ‑ohjelman HTML5-, Android- tai iOS-videosoittimeen, ota huomioon seuraavat vaatimukset:

• Muista noudattaa AdSense-ohjelmasääntöjä sekä näitä videokäytäntöjä.
  • Käytä videosoitinta, johon on integroitu Googlen interaktiivista multimediaa käyttävien mainosten ohjelmistokehityspaketti tai joka on VAST 3.0- ja VPAID 2JS ‑yhteensopiva.
  • Käytä HTML5-, Android- tai iOS-pohjaista videosoitinta.
  • Varaa käyttöösi paljon videosisältöä eli vähintään 40 prosenttia videosisältöä ja yli kaksi miljoonaa videon impressiota kuukaudessa.
  • YouTuben ylläpitämät videot eivät kelpaa: YouTube-sisältöä ei voi käyttää AdSense for videoille ‑ohjelmassa. Jos olet YouTube-sisällöntuottaja, voit kaupallistaa sisältösi YouTube-kumppaniohjelman avulla.

AdSense for videoille ‑ohjelman käytön aloittaminen

Alkuun

Mainosmuodot

Googlen interaktiivista multimediaa käyttävien mainosten ohjelmistokehityspaketti tukee seuraavia mainostyyppejä:

• Video (lineaarinen): videomainos, joka näytetään ennen videosisältöä, videosisällön keskellä ja videosisällön jälkeen (eli videota edeltävä mainos, videoon sisältyvä mainos ja videon jälkeinen mainos).
    • Tavallinen: ei-ohitettavat videomainokset, jotka voidaan näyttää videota edeltävän mainoksen, videoon sisältyvän mainoksen ja videon jälkeisen mainoksen paikalla.
    • TrueView: Ohitettavat videomainokset, jotka käyttäjä voi ohittaa noin viiden sekunnin kuluttua. TrueView-mainoksia voidaan näyttää videota ennen tai videossa vain silloin, jos videosisällön kokonaiskesto on pidempi kuin videomainosten kokonaiskesto.
      Ohitettavia TrueView-mainoksia voivat käyttää vain lisäkäytäntöjä noudattavat AdSense for videoille ‑julkaisijat. Lisätietoja on AdSensen videokohtaisissa ohjeissa.

Example video ad

Kuva 1: esimerkki videomainoksesta.

Example TrueView video ad

Kuva 2: esimerkki TrueView-videomainoksesta.

• Peittokuva (ei-lineaarinen): Teksti-, kuva- tai multimediamateriaali, joka näytetään tavallisesti sisällön alimman kolmanneksen päällä. Huom. Tätä muotoa voidaan käyttää interaktiivista multimediaa käyttävien mainosten HTML5-ohjelmistokehityspaketin avulla vain internetpohjaisissa videosoittimissa.

Example overlay ad

Kuva 3: Esimerkki peittokuvamainoksesta

• Koko mainospaikan mainos (lineaarinen): Teksti-, kuva- tai multimediamateriaali, joka näytetään tavallisesti ennen sisältöä, sisällön jälkeen tai silloin, kun sisältö on keskeytettynä. Käyttäjän on suljettava mainos, ennen kuin hän voi esimerkiksi katsoa videon tai siirtyä seuraavaan videoon.  Huom. Tätä muotoa voidaan käyttää interaktiivista multimediaa käyttävien mainosten HTML5-ohjelmistokehityspaketin avulla vain internetpohjaisissa videosoittimissa.

Kuva 4: Esimerkki koko mainospaikan mainoksesta

Alkuun

Integrointivaihtoehdot

Voit valita parhaiten liiketoimintamalliisi sopivan AdSense for videoille ‑integrointivaihtoehdon:

• Suora integrointi (jos omistat videosoittimen lähdekoodin)

Voit integroida AdSense for videoille ‑ohjelman suoraan HTML5-, Android- tai iOS-videosoittimeen integroimalla Googlen interaktiivista multimediaa käyttävien mainosten ohjelmistokehityspaketin. Google Developer ‑sivustolla on ohjeet ohjelmistokehityspaketin integroimiseen tuettuihin ympäristöihin (HTML5, Android ja iOS). Videosoittimen on oltava yhteensopiva jonkin edellä mainitun tekniikan kanssa. Lisäksi sinun on pystyttävä suorittamaan koodin integrointi itse.

• Kolmannen osapuolen videosoittimen integrointi (jos et omista videosoittimen lähdekoodia)

Voit aloittaa rahan ansaitsemisen AdSense for videoille ‑ohjelman avulla luomatta omaa muokattua videosoitinta. Googlen interaktiivista multimediaa käyttävien mainosten ohjelmistokehityspaketti on integroitu moniin kolmannen osapuolen videosoittimiin ja alustoihin.

Suosittelemme harkitsemaan kolmannen osapuolen videokumppanin alustan käyttöä, jos se on suinkin mahdollista. Se on yksi helpoimmista tavoista aloittaa AdSense for videoille ‑ohjelman käyttö. Tutustu teknisessä integrointioppaassa olevaan kumppaniluetteloon ja pyydä sitten haluamaltasi kumppanilta opastusta AdSense for videoille ‑ohjelman käytön aloittamiseen kyseisen kumppanin videotekniikan avulla.

• VAST-/VPAID-integrointi (jos videokumppanin alustaa ei ole integroitu Googlen interaktiivista multimediaa käyttävien mainosten ohjelmistokehityspakettiin)

Jos videosoitinta ei ole integroitu Googlen interaktiivista multimediaa käyttävien mainosten ohjelmistokehityspakettiin mutta se on VAST 2- tai VAST 3 ‑yhteensopiva ja VPAID 2 JS ‑yhteensopiva, voit silti käyttää AdSense for videoille ‑ohjelmaa tulouttamiseen.

VAST-/VPAID-mainospyyntö toteuttaa interaktiivista multimediaa käyttävien mainosten ohjelmistokehityspaketin tekniikan ennen mainospyynnön tekemistä. Näin videosoitin voi noudattaa tekniikkaa, jota tarvitaan videosisällön tulouttamiseen AdSense for videoille ‑ohjelman avulla.

Alkuun

Lisäresurssit

Alkuun