Blockeringskontroller

Blockera annonsörers webbadresser i AdSense

Den här artikeln är endast avsedd för AdSense-utgivare. Om du inte är AdSense-utgivare rekommenderar vi att du:

Du kan blockera specifika annonser så att de inte visas på dina sidor. Detta är användbart när du inte vill visa särskilda annonser, till exempel annonser som leder till konkurrenters webbplatser.

Du kan blockera annonser som länkar (eller har genomklickning) till specifika webbadresser. På så sätt kan du enkelt blockera alla annonser som länkar till din konkurrent på www.example.com. Genom att ange toppdomänen, till exempel www.example.com, blockerar du också alla annonser som länkar till underkataloger på den domänen.

Du kan blockera högst 500 webbadresser.

Blockera på webbplatsnivå

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Blockeringskontroller.
  3. Kontrollera att Innehåll är valt.
  4. Klicka på webbplatsen du vill blockera under Innehåll.
    Tips! Om din webbplats inte finns med på listan kan du lägga till den. Läs om hur du lägger till en ny webbplats på webbplatslistan.
  5. Klicka på Hantera annonsörers webbadresser.
  6. Anger de webbadresser du vill blockera på sidan Annonsörers webbadresser.

Du kan avgränsa flera webbadresser med kommatecken eller hård radbrytning.

7. Klicka på Blockera webbadresser.

Annonser från blockerade webbadresser tas bort från dina sidor inom ett dygn.

Blockera på produktnivå

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Blockeringskontroller.
  3. Klicka på produkten. Klicka till exempel på Innehåll för AdSense for Content.
  4. Klicka på Alla webbplatser.
  5. Klicka på Hantera annonsörers webbadresser.
  6. Ange webbadresserna du vill blockera på sidan Annonsörers webbadresser.

Du kan avgränsa flera webbadresser med kommatecken eller hård radbrytning.

7. Klicka på Blockera webbadresser.

Annonser från blockerade webbadresser tas bort från dina sidor inom ett dygn.

Obs! Tänk på att inte klicka på dina egna annonser när du söker efter webbadresserna. Detta strider mot våra programpolicyer.

Riktlinjer för blockering av webbadresser

Åtgärd/komponent Riktlinje
När du anger de annonswebbadresser du vill blockera
  • Du kan avgränsa flera webbadresser med kommatecken eller hård radbrytning.
  • Du kan blockera högst 500 webbadresser.
För webbsökvägar
  • Om du anger example.com blockeras annonser på example.com och example.com/sub.
  • Om du anger example.com/sub blockeras inte annonser på example.com/products.
För sökvägar för sökfrågor
  • Om du anger example.com/1?2=3 blockeras annonser på example.com/1?4=5.
För underdomäner
  • Om du anger example.com blockeras annonser på www.example.com och forums.example.com.
  • Om du anger www.example.com blockeras annonser på www.example.com, forums.example.com och example.com.
  • Om du anger forums.example.com blockeras annonser på forums.example.com men inte på example.com, www.example.com eller admin.example.com.
För appar Webbadresser normaliseras för Google Play Butik och iTunes. Det innebär att du bara behöver lägga till en variant av webbadressen för att blockera annonser i appen på din egendom. Om till exempel itunes.apple.com/app/id12345 och itunes.apple.com/us/app/id12345 pekar på samma app behöver du bara ange den ena webbadressen för att blockera appen helt.
För YouTube-videor
  • Blockera en enskild video genom att ange dess webbadress: youtube.com/watch?v=videoID
  • Blockera alla YouTube-videor: youtube.com/watch
  • Blockera en hel YouTube-kanal utifrån visningsdomän: youtube.com/channel/channelID
För webbadresser som kombinerar en toppdomän med en landskodstoppdomän (till exempel google.com.br) Ta uttryckligen med landskodstoppdomänen som en del av webbadressen.