Tillåt och blockera annonser

Blockera annonsörers webbadresser i AdSense

Den här artikeln är endast avsedd för AdSense-utgivare. Om du inte är AdSense-utgivare rekommenderar vi att du:

Du kan blockera specifika annonser så att de inte visas på dina sidor. Detta är till hjälp när du inte vill visa särskilda annonser, till exempel annonser som leder till konkurrenters webbplatser.

Du kan blockera annonser som länkar (eller har genomklickning) till specifika webbadresser. På så sätt kan du enkelt blockera alla annonser som länkar till din konkurrent på www.example.com. Genom att ange toppdomänen, till exempel www.example.com, blockerar du också alla annonser som länkar till underkataloger på den domänen.

Du kan blockera upp till 500 webbadresser.

Blockera på webbplatsnivå

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Blockeringskontroller.
  3. Kontrollera att Innehåll är valt.
  4. Klicka under Innehåll på webbplatsen du vill blockera.
    Om webbplatsen inte finns med på listan kan du lägga till den. Läs om hur du lägger till en ny webbplats på webbplatslistan.
  5. Klicka på Hantera annonsörers webbadresser.
  6. På sidan Annonsörers webbadresser anger du webbadresserna du vill blockera.

Du kan skilja flera webbadresser åt med kommatecken eller hårda radbrytningar.

7. Klicka på Blockera webbadresser.

Annonser från blockerade webbadresser tas bort från dina sidor inom ett dygn.

Blockera på produktnivå

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Blockeringskontroller.
  3. Klicka på produkten. Klicka till exempel på Innehåll för AdSense for Content.
  4. Klicka på Alla webbplatser.
  5. Klicka på Hantera annonsörers webbadresser.
  6. På sidan Annonsörers webbadresser anger du webbadresserna du vill blockera.

Du kan skilja flera webbadresser åt med kommatecken eller hårda radbrytningar.

7. Klicka på Blockera webbadresser.

Annonser från blockerade webbadresser tas bort från dina sidor inom ett dygn.

Tänk på att inte klicka på dina egna annonser när du söker efter webbadresserna. Detta strider mot våra programpolicyer.

Formatera webbadresser för att blockera annonser

Exemplen nedan visar hur en viss webbadress kan användas för att blockera annonser från sidor. Det kan ske antingen brett eller snävt. Annonser blockeras från webbadresser som är märkta med Avbryt, men annonserna kan fortfarande visas på omärkta webbadresser.

example.com

forum.example.com

forums.example.com/sida

example.com Avbryt example.com   example.com
example.com/page Avbryt example.com/page   example.com/page
www.example.com Avbryt www.example.com   www.example.com
www.example.com/page Avbryt www.example.com/page   www.example.com/page
forums.example.com Avbryt forums.example.com Avbryt forums.example.com
forums.example.com/page Avbryt forums.example.com/page Avbryt forums.example.com/page Avbryt