Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Varumärkesintegritet

Blockera annonsörers webbadresser i AdSense

Förhindra att annonser från vissa webbplatser visas på dina sidor #blockadvertiserURLs #blockingcontrols

Du kan blockera annonser som länkar (eller har genomklickning till) till specifika webbadresser. Detta är användbart när du inte vill visa specifika annonser på din webbplats. Du kan till exempel blockera alla annonser som länkar till din konkurrent på www.example.com. Genom att blockera en toppdomän, till exempel www.example.com, blockerar du också alla annonser som länkar till underkataloger på den domänen.

Du kan blockera högst 500 webbadresser.

Blockera annonsörers webbadresser på en webbplats

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Varumärkesintegritet.
  3. Klicka på produkten. Klicka till exempel på Innehåll för AdSense for Content-annonser.
  4. Klicka på Blockeringskontroller.
  5. Ange namnet på webbplatsen du vill blockera och klicka på Sök.
  6. Klicka på webbplatsens namn i dialogrutan Sök webbplatser.
    Tips! Om din webbplats inte visas på listan kan du lägga till den med hjälp av funktionen för webbplatshantering.
  7. Klicka på Hantera annonsörers webbadresser.
  8. Anger de webbadresser du vill blockera på sidan Annonsörers webbadresser.

Du kan avgränsa flera webbadresser med kommatecken eller hård radbrytning.

9. Klicka på Blockera webbadresser.

Annonser från blockerade webbadresser tas bort från dina sidor inom ett dygn.

Blockera annonsörers webbadresser på alla webbplatser

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Varumärkesintegritet.
  3. Klicka på produkten. Klicka till exempel på Innehåll för AdSense for Content-annonser.
  4. Klicka på Blockeringskontroller.
  5. Klicka på Hantera annonsörers webbadresser.
  6. Ange webbadresserna du vill blockera på sidan Annonsörers webbadresser.

Du kan avgränsa flera webbadresser med kommatecken eller hård radbrytning.

7. Klicka på Blockera webbadresser.

Annonser från blockerade webbadresser tas bort från dina sidor inom ett dygn.

Obs! Tänk på att inte klicka på dina egna annonser när du söker efter webbadresserna. Detta strider mot våra programpolicyer.

Riktlinjer för blockering av webbadresser

Åtgärd/komponent Riktlinjer
När du anger de annonswebbadresser du vill blockera
  • Du kan avgränsa flera webbadresser med kommatecken eller hård radbrytning.
  • Du kan blockera högst 500 webbadresser.
För webbsökvägar
  • Om du anger example.com blockeras annonser på example.com och example.com/sub.
  • Om du anger example.com/sub blockeras inte annonser på example.com/products.
För sökvägar för sökfrågor
  • Om du anger example.com/1?2=3 blockeras annonser på example.com/1?4=5.
För underdomäner
  • Om du anger example.com blockeras annonser på www.example.com och forums.example.com.
  • Om du anger www.example.com blockeras annonser på www.example.com, forums.example.com och example.com.
  • Om du anger forums.example.com blockeras annonser på forums.example.com men inte på example.com, www.example.com eller admin.example.com.
För appar Webbadresser normaliseras för Google Play Butik och iTunes. Det innebär att du bara behöver lägga till en variant av webbadressen för att blockera annonser i appen på din egendom. Om till exempel itunes.apple.com/app/id12345 och itunes.apple.com/us/app/id12345 pekar på samma app behöver du bara ange den ena webbadressen för att blockera appen helt.
För YouTube-videor
  • Blockera en enskild video genom att ange dess webbadress: youtube.com/watch?v=videoID
  • Blockera alla YouTube-videor: youtube.com/watch
  • Blockera en hel YouTube-kanal utifrån visningsdomän: youtube.com/channel/channelID
För webbadresser som kombinerar en toppdomän med en landskodstoppdomän (till exempel google.com.br) Inkludera uttryckligen landskodstoppdomänen i webbadressen.