Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Merkevaresikkerhet

Blokkér annonsørnettadresser i AdSense

Hindre at annonser fra bestemte nettsteder blir vist på sidene dine #blockadvertiserURLs #blockingcontrols

Du kan blokkere annonser med linker (eller klikk videre) til bestemte nettadresser. Dette er nyttig når du ikke vil vise bestemte annonser på nettstedet ditt. Kanskje ønsker du for eksempel å blokkere alle annonser med linker til konkurrentens nettsted på www.example.com. Hvis du blokkerer et toppdomene, for eksempel www.example.com, blokkerer du samtidig alle annonser med linker til underkataloger på det aktuelle domenet.

Du kan blokkere maksimalt 500 nettadresser.

Blokkér annonsørnettadresser på nettsteder

1. Logg på AdSense-kontoen din.
  2. Klikk på Merkevaresikkerhet.
  3. Klikk på produktet ditt. Klikk for eksempel på Innhold hvis det er AdSense for innhold-annonser.
  4. Klikk på Blokkeringskontroller.
  5. Skriv inn navnet på nettstedet du vil blokkere, og klikk på Søk.
  6. Klikk på navnet på nettstedet i «Søk på nettsteder»-dialogboksen.
    Tips: Hvis nettstedet ditt ikke er oppført, kan du legge det til via funksjonen for nettstedsadministrering.
  7. Klikk på Administrer annonsørers nettadresser.
  8. Skriv inn nettadressene du vil blokkere, på Annonsørnettadresser-siden.

Du kan atskille nettadressene med komma eller harde linjeskift.

9. Klikk på Blokkér nettadresser.

Innen et døgn skal det ikke lenger bli vist annonser fra blokkerte nettadresser på sidene dine.

Blokkér annonsørnettadresser på alle nettsteder

1. Logg på AdSense-kontoen din.
  2. Klikk på Merkevaresikkerhet.
  3. Klikk på produktet ditt. Klikk for eksempel på Innhold hvis det er AdSense for innhold-annonser.
  4. Klikk på Blokkeringskontroller.
  5. Klikk på Administrer annonsørers nettadresser.
  6. Skriv inn nettadressene du vil blokkere, på «Annonsørnettadresser»-siden.

Du kan atskille nettadressene med komma eller harde linjeskift.

7. Klikk på Blokkér nettadresser.

Innen et døgn skal det ikke lenger bli vist annonser fra blokkerte nettadresser på sidene dine.

Merk: Husk at du ikke har lov til å klikke på dine egne annonser for å se hva nettadressen er. Dette utgjør nemlig brudd på programretningslinjene.

Retningslinjer for blokkering av nettadresser

Handling/komponent Regel
Når du angir nettadresser med innhold du vil blokkere fra sidene dine
  • Du kan atskille nettadressene med komma eller harde linjeskift.
  • Du kan blokkere maksimalt 500 nettadresser.
For nettadressebaner
  • Hvis du oppgir example.com, blokkeres annonser som viser til example.com og example.com/sub.
  • Hvis du oppgir example.com/underkatalog, blokkeres ikke annonser som viser til example.com/produkter.
For søkebaner
  • Hvis du oppgir example.com/1?2=3, blokkeres annonser som viser til example.com/1?4=5.
For underdomener
  • Hvis du oppgir example.com, blokkeres annonser som viser til www.example.com og forum.example.com.
  • Hvis du oppgir www.example.com, blokkeres annonser som viser til www.example.com, forum.example.com og example.com.
  • Hvis du oppgir forum.example.com, blokkeres annonser som viser til forum.example.com, men ikke example.com, www.example.com eller administrator.example.com.
For apper Nettadresser normaliseres for iTunes og Google Play-butikken. Det betyr at du bare trenger å legge til én variant av nettadressen for å blokkere appen fra å annonsere på området ditt. Hvis for eksempel itunes.apple.com/app/id12345 og itunes.apple.com/us/app/id12345 peker til den samme appen, trenger du bare å oppgi én av disse for å blokkere appen helt og holdent.
For YouTube-videoer
  • Blokkér én enkelt video ved å skrive inn videoens nettadresse: youtube.com/watch?v=video-ID
  • Blokkér alle YouTube-videoer: youtube.com/watch.
  • Blokkér en hel YouTube-kanal etter visningsdomene: youtube.com/channel/kanal-ID
For nettadresser der et toppdomene kombineres med landskoden for et toppdomene (f.eks. google.com.br) Du må eksplisitt ta med landskoden i toppdomenet som en del av nettadressen.