Bränditurvallisuus

Mainostajan URL-osoitteiden estäminen AdSensessa

Estä tiettyjen sivustojen mainoksia näkymästä sivuillasi #blockadvertiserURLs #blockingcontrols

Voit estää mainoksia, joissa on linkki tiettyihin URL-osoitteisiin tai joita klikkaamalla siirrytään kyseisiin URL-osoitteisiin. Tästä on hyötyä, jos haluat, että tietyt mainokset eivät näy sivustollasi. Voit esimerkiksi estää kaikki mainokset, jotka on linkitetty kilpailijasi sivustoon osoitteessa www.example.com. Estämällä ylätason verkkotunnuksen, kuten www.example.com, estät myös kaikki mainokset, joissa on linkki kyseisen verkkotunnuksen alihakemistoihin.

Voit estää enintään 500 URL-osoitetta.

Mainostajan URL-osoitteiden estäminen sivustolla

1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Klikkaa Bränditurvallisuus.
  3. Klikkaa tuotettasi. Valitse esimerkiksi Sisältö AdSense for Content ‑mainoksille.
  4. Klikkaa Eston hallinta.
  5. Lisää sen sivuston nimi, jolle haluat asettaa eston, ja klikkaa Hae.
  6. Klikkaa sivuston nimeä Hae sivustoja ‑valintaikkunasta.
    Vinkki: Jos sivustosi ei näy listassa, voit lisätä sen sivustojen hallintaominaisuuden avulla.
  7. Klikkaa Hallinnoi mainostajien URL-osoitteita.
  8. Lisää estettävät URL-osoitteet "Mainostajan URL-osoitteet" ‑sivulla.

Voit erottaa URL-osoitteet toisistaan pilkuilla tai rivinvaihdoilla.

9. Klikkaa Estä URL-osoitteet.

Estetyistä URL-osoitteista peräisin olevien mainosten näkyminen sivuillasi lakkaa 24 tunnin kuluessa.

Mainostajan URL-osoitteiden estäminen kaikilla sivustoilla

1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Klikkaa Bränditurvallisuus.
  3. Klikkaa tuotettasi. Valitse esimerkiksi Sisältö AdSense for Content ‑mainoksille.
  4. Klikkaa Eston hallinta.
  5. Klikkaa Hallinnoi mainostajien URL-osoitteita.
  6. Määritä estettävät URL-osoitteet "Mainostajan URL-osoitteet" ‑sivulla.

Voit erottaa URL-osoitteet toisistaan pilkuilla tai rivinvaihdoilla.

7. Klikkaa Estä URL-osoitteet.

Estetyistä URL-osoitteista peräisin olevien mainosten näkyminen sivuillasi lakkaa 24 tunnin kuluessa.

Huom. Muista, että omien mainosten klikkaaminen niiden URL-osoitteiden selvittämiseksi on ohjelmakäytäntöjen vastaista.

URL-osoitteiden estämiseen liittyviä ohjeita

Toiminta/osa Ohje
Estettävien mainonta-URL-osoitteiden lisääminen
  • Voit erottaa URL-osoitteet toisistaan pilkuilla tai rivinvaihdoilla.
  • Voit estää enintään 500 URL-osoitetta.
URL-polut
  • Jos lisäät osoitteen example.com, estetään osoitteisiin example.com ja example.com/sub liittyvät mainokset.
  • Jos lisäät osoitteen example.com/sub, osoitteeseen example.com/products liittyviä mainoksia ei estetä.
Kyselypolut
  • Jos lisäät osoitteen example.com/1?2=3 osoitteeseen example.com/1?4=5 liittyvät mainokset estetään.
Aliverkkotunnukset
  • Jos lisäät osoitteen example.com, osoitteisiin www.example.com ja forums.example.com liittyvät mainokset estetään.
  • Jos lisäät osoitteen www.example.com, osoitteisiin www.example.com, forums.example.com ja example.com liittyvät mainokset estetään.
  • Jos lisäät osoitteen forums.example.com osoitteeseen forums.example.com liittyvät mainokset estetään, mutta osoitteisiin example.com, www.example.com tai admin.example.com liittyviä mainoksia ei estetä.
Sovellukset URL-osoitteet normalisoidaan Google Play Kauppaa ja iTunesia varten. Tämä tarkoittaa, että sinun tarvitsee lisätä vain yksi URL-osoitteen muunnelma, jos haluat estää sovelluksen mainonnan omaisuudessasi. Jos esimerkiksi itunes.apple.com/app/id12345 ja itunes.apple.com/us/app/id12345 osoittavat samaan sovellukseen, voit estää sovelluksen kokonaan lisäämällä vain toisen näistä URL-osoitteista.
YouTube-videot
  • Voit estää yksittäisen videon lisäämällä sen URL-osoitteen: youtube.com/watch?v=videoID
  • Voit estää kaikki YouTube-videot lisäämällä tämän osoitteen: youtube.com/watch
  • Voit estää kokonaisen YouTube-kanavan käyttämällä watch-verkkotunnusta: youtube.com/channel/channelID
URL-osoitteet, joissa on sekä ylätason verkkotunnus että maatunnuksen ylätason verkkotunnus (esim. google.com.br) Sisällytä maakoodin ylätason verkkotunnus URL-osoitteeseen.