Vianetsintä ja tavallisten ongelmien ratkaiseminen

Sivulla näkyy aiheeseen liittymättömiä mainoksia

Jos verkkosivustolla näkyy huonosti kohdistettuja mainoksia tai mainoksia ei näy lainkaan, tähän voi olla monia eri syitä. Alla kerrotaan yleisimmistä ongelmista.

Sivuston indeksointiongelmat

Järjestelmämme ei ole vielä indeksoinut kaikkia sivustosi sivuja

Jos AdSense‑indeksoija ei ole vielä käynyt sivustollasi, käynteihin ja sisällön keräämiseen sivulta saattaa kulua jopa 48 tuntia. Tällä välin mainokset saattavat näkyä läpinäkyvinä ruutuina. Sivustolla saatetaan myös näyttää mainoksia, jotka liittyvät aiheeseen vain etäisesti.
Huom. Indeksointirobottimme käyttää hakemistojen luomisessa URL-osoitteita ja pitää siten osoitteita http://site.com ja http://www.site.com eri URL‑osoitteina. Koska indeksointirobotti käy näissä URL-osoitteissa erikseen, saatat huomata, että mainokset näkyvät näillä sivuilla eri tavoin.
Indeksoija ei pääse sivustollesi

Jos AdSense-indeksoija ei pääse sivullesi, ilmoitamme sinulle virheestä indeksoinnissa. Indeksointivirheet näkyvät tililläsi Tilin asetukset ‑sivun Käyttöoikeudet ja käyttöoikeuden vahvistus ‑osiossa. Lue lisää indeksointivirheistä ja niiden korjaamisesta.
Sivustosi käyttöä on rajoitettu robots.txt-tiedostolla

Jos sivustollasi käytetään robots.txt-tiedostoa, AdSense-indeksoija ei välttämättä pysty indeksoimaan sivujasi ja määrittämään niiden sisältöä. Lue indeksointioikeuksien myöntämisestä robots.txt-tiedostossa.
Sivuillesi tarvitaan kirjautumistunnus tai salasana

Jos AdSense-indeksoija ei tiedä sivustosi kirjautumistunnusta tai salasanaa, emme voi määrittää sivujen sisältöä ja toimittaa osuvia mainoksia. Voit kuitenkin myöntää indeksoijalle salasanalla suojattujen sivujen käyttöoikeudet osuvien mainosten näyttämiseksi.

Sivustoon liittyvät ongelmat

Sivustollasi käytetään istuntotunnuksia URL-osoitteessa

Jos sivuillasi käytetään istuntotunnuksia, niillä ei ehkä näytetä kohdistettuja mainoksia. Koska istuntotunnus (ja siten myös URL-osoite) vaihtuu aina, kun eri käyttäjä katsoo sivua, URL-osoitetta ei ole hakemistossa ja se siirretään indeksoitavaksi. Kun URL-osoite on indeksoitu, istunto on kuitenkin luultavasti jo vanhentunut. Tämä tarkoittaa sitä, että käyttäjien näkemät sivut eivät koskaan ole hakemistossa. Jos haluat näyttää kohdistettuja mainoksia, sinun on poistettava istuntotunnukset.
Sivustollasi käytetään kehyksiä

Kun AdSense-koodi sijoitetaan kehykseen, joka on erillään sivustosi pääsisällöstä, AdSense-indeksoija ei pysty kohdistamaan mainoksia sivun sisältöön. On tärkeää sijoittaa mainoskoodi sivujen sisällön kanssa samaan kehykseen, jotta sisältöösi kohdistettuja mainoksia voidaan näyttää.
Sivullasi on päivitystunniste

Jos sivusi ylätunnisteessa on päivitystunniste (<meta http-equiv="Refresh">), sivullasi saatetaan näyttää aiheeseen liittymättömiä mainoksia. Tämän tagin poistaminen auttaa varmistamaan, että sivullasi näytetään kohdistettuja mainoksia.

Mainosten käyttöönottoon liittyvät ongelmat

AdSense-koodi on sijoitettu iframe-kehykseen

Ohjelmasäännöissä ei sallita mainosten sijoittamista iframe-kehykseen. AdSense-koodia ei saa muuttaa tavalla, joka voi vaikuttaa mainosten perustoimintaan, kohdistukseen tai näyttämiseen, ellei Google ole nimenomaisesti hyväksynyt kyseistä tapaa. Kohdistustekniikkaamme ei ole optimoitu näyttämään mainoksia erillisessä iframe-kehyksessä. Näiden syiden vuoksi sinun on varmistettava, että mainoskoodi on lisätty suoraan sivun lähdekoodiin. Kun olet tehnyt nämä muutokset, saattaa kestää jopa 48 tuntia, ennen kuin osuvia mainoksia aletaan näyttää.
Mainoskoodiasi on muutettu

Jos AdSense-koodia on muokattu manuaalisesti esimerkiksi mainosyksikön leveyden tai korkeuden tai julkaisijan tunnuksen muuttamiseksi, mainokset saattavat näkyä läpinäkyvinä ruutuina. Valitse haluamasi mainoskoko tilisi Mainokset-sivulta ja liitä luotu mainoskoodi sivuillesi muokkaamattomana. Huomaa, että tämä ohje ei päde, jos olet luonut responsiivisen mainosyksikön tarkennetussa tilassa. Muista, että koodin muokkausta on rajoitettu ohjelmasäännöissämme.

Sisältöön ja käytäntöihin liittyvät ongelmat

Sivullasi ei ehkä ole tarpeeksi sisältöä

Indeksointirobottimme eivät ehkä pysty määrittämään sivujesi sisältöä, koska sitä on liian vähän. Tästä syystä osuvien mainosten tunnistaminen voi olla vaikeaa. Huomaa, että indeksointirobottimme eivät pysty määrittämään sisältöä seuraavista:
  • audio- ja videotiedostot (.wma, .mpeg, .mov)
  • mp3-tiedostot (.mp3)
  • kuvat (.jpeg, .bmp)
  • Macromedia Flash ‑elokuvat
  • Java-sovelmat.

Tässä tapauksessa suosittelemme, että lisäät sivustollesi muunlaista kuin yllä mainittua sisältöä, jotta indeksointirobottimme pystyvät keräämään sivustoltasi riittävästi tietoja osuvien mainosten näyttämiseksi.

Sivustollasi on sisältöä, joka ei ole ohjelmasääntöjemme mukaista

On mahdollista, että sivustosi sisältö ei ole ohjelmasääntöjemme mukaista. Google voi jättää mainokset näyttämättä, jos järjestelmämme on havainnut sivustollasi jotakin, joka voidaan tulkita negatiiviseksi, lapsille sopimattomaksi tai loukkaavaksi.
Sivustosi sisältö on pääosin kielellä, jota ei tueta

Jos AdSense-koodi on sijoitettu sivuille, joiden sisältö on pääosin kirjoitettu ei-tuetulla kielellä, saatamme näyttää aiheeseen liittymättömiä mainoksia tai mainoksia jollakin toisella kielellä. Ohjelmasääntöjemme mukaan julkaisijat eivät saa näyttää mainoksia sivuilla, joiden sisällöstä pääosa on ei-tuetulla kielellä. Poista mainoskoodi tällaisilta sivuilta siihen saakka, kunnes tuemme kyseistä kieltä.

Mainosyksiköiden asetukset

Olet estänyt mainokset liian monesta mainostajan URL‑osoitteesta

Jos estät mainokset monesta mainostajan URL-osoitteesta, meillä ei ehkä ole muita mainoksia, joita voisimme kohdistaa sisältöösi. Tällöin saattaa käydä niin, että sivustollasi aletaan näyttää aiheeseen liittymättömiä mainoksia tai että mainoksia ei näytetä lainkaan.

Jos mikään yllä mainituista syistä ei koske sivustoasi ja jos sivuillasi näytetään edelleen aiheeseen liittymättömiä mainoksia, korjaa ongelma mainosten vianetsintäominaisuuden avulla.