AdSense-indeksoijan ongelmien korjaaminen

Voit saada entistä enemmän tuloja sisällölläsi, kun varmistat, että sivustosi on täysin indeksoitavissa. Jos AdSense-indeksoija ei pääse sisältöösi, kokeile korjata ongelma alla olevan indeksointiongelmien listan avulla.

Siirry kohtaan: Pääsyoikeusongelmat | Sivuston ongelmat | Hosting-ongelmat

Pääsyoikeusongelmien kuvake. Pääsyoikeusongelmat

Mahdollinen syydo this Tarkistettavat asiatdo this Korjausohjeet
Sivustollasi edellytetään kirjautumista.

Mainosten indeksointirobotti saatetaan ohjata kirjautumissivulle, minkä takia se ei voi indeksoida sisältöäsi.

Tarvitsevatko kävijät kirjautumistiedot, jotta he voivat nähdä sisältösi? Määritä indeksoijien sisäänkirjautuminen, jotta mainokset voivat näkyä kirjautumista edellyttävillä sivuilla.
Sisältösi on rajoitetussa verkossa tai rajoitetulla IP-osoitealueella. Oletko asettanut rajoituksia, joiden vuoksi sisältöösi on mahdollista päästä vain tietyiltä maantieteellisiltä alueilta tai tietyistä IP-osoitteista? Poista nämä rajoitukset tai tee sisällöstäsi julkista, jotta mainosten indeksointirobotti voi indeksoida URL-osoitteesi.
Olet estänyt mainosten indeksointirobotin robots.txt-tiedostossa. Onko mainosten indeksointirobotti estetty robots.txt-tiedostossa? Anna mainosten indeksointirobotille käyttöoikeudet robots.txt-tiedostossa.

Sivuston ongelmat

Mahdollinen syydo this Tarkistettavat asiatdo this Korjausohjeet

Sivustoasi ei löydy.

Jos Googlelle lähetetty URL-osoite ohjaa käyttäjät sivulle, jota ei ole sivustolla (tai ei ole enää sivustolla), tai jos indeksoinnin yhteydessä esiintyy 404-virhe ("Ei löydy"), mainosten indeksointirobotit eivät pysty indeksoimaan sisältöäsi.

Onko sivustosi toiminnassa? Voivatko kävijät siirtyä sivustollesi verkossa? Varmista, että sivusto on julkaistu ja käytettävissä verkossa.

Sivustollasi on äskettäin julkaistua sisältöä.

Kun julkaiset uuden sivun, sivustosi saattaa tehdä mainospyyntöjä jo ennen kuin Googlen indeksointirobotit ovat ehtineet indeksoida sisällön. Uutta sisältöä julkaistaan runsaasti esimerkiksi käyttäjien omaa sisältöä julkaisevilla sivustoilla, uutissivustoilla, suuria tuotevalikoimia sisältävillä sivustoilla ja sääsivustoilla.

Oletko äskettäin julkaissut uutta sisältöä?

Odota, että mainosten indeksointirobotti ehtii indeksoimaan uuden sisältösi.

Yleensä sisältö indeksoidaan muutaman minuutin kuluessa mainospyynnön tekemisestä. Uuden sivun mainosten määrä voi kuitenkin olla alhainen näiden ensimmäisten minuuttien aikana, kun sisältöä ei ole vielä indeksoitu.

Sivustollasi käytetään useita uudelleenohjauksia.

Jos sivustollasi käytetään useita uudelleenohjauksia, mainosten indeksointirobotti ei välttämättä pysy uudelleenohjauksien mukana. Esimerkiksi jos uudelleenohjauksia on useita ja jotkin välivaiheiden uudelleenohjaukset epäonnistuvat tai jos jotkin tärkeät parametrit, kuten evästeet, katoavat uudelleenohjauksen aikana, indeksoinnin laatu voi kärsiä.

Käytetäänkö sivustollasi useita uudelleenohjauksia? Oletko määrittänyt uudelleenohjauksia sivuille, joilla näytät mainoksia?

Harkitse uudelleenohjausten käytön minimointia mainoskoodia sisältävillä sivuilla. Varmista, että uudelleenohjaukset toteutetaan oikein.

Käytät personoituja sivun URL-osoitteita.

Joidenkin sivustojen URL-osoitteet sisältävät ylimääräisiä parametreja, jotka ilmaisevat sisäänkirjautuneen käyttäjän (esim. istunnon tunnus). Parametrit saattavat sisältää myös muuta tietoa, joka voi olla käyntikohtaista. Kun näin käy, mainosten indeksointirobotit voivat pitää kyseistä URL-osoitetta uutena sivuna, vaikka sen sisältö olisikin sama. Tämä voi johtaa muutaman minuutin viiveeseen sivun ensimmäisen mainospyynnön ja sivun indeksoinnin välillä sekä palvelimien indeksointikuormituksen lisääntymiseen.

Käytetäänkö sivustollasi URL-osoitteita, jotka sisältävät ylimääräisiä parametreja, tai dynaamisesti luotuja URL-polkuja? Yleensä kannattaa harkita tällaisten parametrien poistamista URL-osoitteista ja näiden tietojen säilyttämistä jollakin muulla tavalla, jos sivuston sisältö itsessään ei muutu. Yksinkertainen URL-rakenne helpottaa sivuston indeksointia.

Käytät POST-dataa.

Jos sivustosi lähettää POST-dataa URL-osoitteiden yhteydessä (esimerkiksi siirtää lomakedataa POST-pyynnön kautta), sivustosi saattaa hylätä pyynnöt, joiden mukana ei tule POST-dataa. Huomaa, että koska mainosten indeksointirobotit eivät tarjoa mitään POST-dataa, tällainen määritys voi estää indeksointirobotin pääsyn sivulle.

Lähettääkö sivustosi POST-dataa URL-osoitteiden yhteydessä? Jos sivusi sisältö määräytyy sen datan perusteella, jonka käyttäjä lisää lomakkeeseen, harkitse GET-pyynnön käyttämistä.

Hosting-ongelmat

Mahdollinen syydo this Tarkistettavat asiatdo this Korjausohjeet

Sivustosi nimipalvelimessa on ongelma.

Onko nimipalvelin määritetty oikein? Oletko rajoittanut sitä, mistä pyynnöt voivat tulla? Varmista, että verkkotunnuksesi tai aliverkkotunnuksesi nimipalvelin ohjaa mainosten indeksointirobotin sisältöösi oikein.

Sivustosi palvelimessa on ongelma.

Joskus käy niin, että mainosten indeksointirobotti yrittää päästä sivuston sisältöön, mutta sivuston palvelin ei pysty vastaamaan ajoissa. Näin voi käydä, jos palvelin on kaatunut, toimii hitaasti tai ylikuormittuu pyyntöjen vuoksi.

Onko sivustosi palvelin toiminnassa? Suosittelemme myös varmistamaan, että sivustosi hosting-palveluita tarjoava palvelin tai palveluntarjoaja on luotettava.