Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Spåra resultatet av annonsenheter med hjälp av anpassade kanaler

Med anpassade kanaler kan du spåra resultatet av dina annonsenheter. Du bestämmer själv hur kanalerna ska utformas för att se resultatet av annonsenheterna på ett sätt som passar dig. Du kan skapa upp till 500 anpassade kanaler för var och en av dina AdSense-produkter.

Så här kan du använda anpassade kanaler

Spåra en grupp annonsenheter

Här kommer några exempel på hur du kan gruppera och spåra annonsenheter med hjälp av anpassade kanaler:

• Annonsstorlekar
  • annonsernas placering på sidan, till exempel till vänster eller höger, inbäddade i innehållet eller ovanför innehållet
  • ämnen på sidan, till exempel artiklar om sport eller underhållning

Spåra annonsenheter efter id för anpassad kanal

Du kan också spåra annonsenheter genom att lägga till id:n för anpassade kanaler i annonsenhetskoden. Anta till exempel att du vill registrera hur mycket du tjänar på inloggade användare jämfört med användare som inte är inloggade. Du skapar två anpassade kanaler och lägger till den första anpassade kanalens id i de annonsenheter som du visar för dina inloggade användare. Sedan lägger du till id:t för den andra anpassade kanalen i de annonsenheter som du visar för användare som inte är inloggade. Nu kan du jämföra resultatet för de två anpassade kanalerna i en rapport för anpassade kanaler.

Exempel

Detta exempel visar annonsenhetskod med id:t 1234 för en anpassad kanal:

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1234567890123456" crossorigin="anonymous"></script>
<!-- signed_in_ad_unit -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-1234567890123456"
     data-ad-slot="0123456789"
     data-ad-format="auto"
     data-ad-channel="1234"
     data-full-width-responsive="true"></ins>
<script>
     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Skapa en anpassad kanal

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Rapporter.
  3. Klicka på Inställningar Inställningar.
  4. Klicka på Hantera anpassade kanaler.
  5. Klicka på Lägg till kanal.
  6. Välj din AdSense-produkt. Exempel: Content, Search
  7. Ge den anpassade kanalen ett beskrivande namn som hjälper dig att identifiera den senare. Till exempel bil_sidor eller stora_kvadrater.
  8. Välj annonsenheterna som du vill spåra med kanalen. Observera att detta alternativ endast kan användas med AdSense for Content och AdSense for Search.
  9. Klicka på Lägg till.

Den anpassade kanalen är nu aktiv.

Läs om hur du tar bort, inaktiverar och aktiverar anpassade kanaler.

Se rapporten för en anpassad kanal

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Rapporter.
  3. Klicka på Inställningar Inställningar.
  4. Klicka på Hantera anpassade kanaler.
  5. Klicka på Visa rapport View report vid den anpassade kanalen i tabellen.
  6. (Valfritt) Du kan även lägga till dimensioner för att segmentera kanalinformationen.
    Tips! Du kan även kombinera rapporten Anpassade kanaler med dimensionen Länder.
Obs! När du granskar rapporter för anpassade kanaler kanske du ser exponeringar och klick som har spårats i flera kanaler. Om du lägger till en annonsenhet i fler än en anpassad kanal eller tilldelar en annonsenhet fler än en anpassad kanal registreras klick och exponeringar från den annonsenheten för varje anpassad kanal.