Annonsemålretting

Slik lager du annonseplasseringer

En annonseplassering er en bestemt gruppe annonseenheter der annonsører kan velge å plassere annonsene sine via plasseringsmålretting. En annonseplassering kan være alt fra et helt nettsted til én enkelt annonseenhet. Plasseringene gjøres tilgjengelige for annonsørene på to måter:

• Plasseringer opprettes automatisk i systemet vårt. Alle publisistnettstedene i AdSense-nettverket gjøres automatisk tilgjengelig for annonsørene som plasseringer de kan målrette annonsene sine mot. Når annonsørene målretter mot denne typen plasseringer, kan annonsene vises hvor som helst på nettstedet.
  • Plasseringer defineres av publisistene. Du kan definere dine egne annonseplasseringer ved hjelp av de egendefinerte kanalene dine. Du velger hvordan du ønsker å gruppere bestemte annonseenheter på nettstedet ditt som du ønsker at annonsørene skal kunne målrette mot. Annonseenheter grupperes ofte som egendefinerte kanaler etter emne, annonseformat eller plassering på siden. Når annonsører målretter mot annonseplasseringer definert av publisister, kan annonsene kun vises i de bestemte annonseenhetene som den aktuelle publisisten har valgt.

Hvordan lager jeg en annonseplassering?

Følg denne fremgangsmåten for å opprette en egendefinert kanal som samtidig fungerer som en annonseplassering det kan målrettes mot:

1. Logg på AdSense-kontoen din.
  2. Klikk på Annonser.
  3. Klikk på Egendefinerte kanaler.
  4. Klikk på navnet på kanalen du vil gjøre det mulig å målrette annonser mot. Du kan også velge å klikke på Ny egendefinert kanal.
  5. Merk av i avmerkingsboksen i Målretting-delen.
  6. Oppgi informasjonen som etterspørres:
    • Annonsene vises på: Notér ned hvor på nettstedet annonsene i denne plasseringen skal vises – på startsiden eller andre typer sider.
    • Annonseplassering: Velg hvor på siden annonsene i denne plasseringen skal vises. Du kan for eksempel lage en annonseplassering øverst til høyre på siden.
    • Description: Ettersom annonsørene bare har tilgang til navnet og beskrivelsen, er det viktig at du sammenfatter nettstedet på nøyaktig og informativt vis.
    • Nettstedspråk: Dette viser til språket som hovedsaklig brukes i innholdet på nettstedet ditt.
  7. Klikk på Lagre. Annonsørene får snart se annonseplasseringen din blant de tilgjengelige plasseringene der de kan vise annonsene sine.

Du bør huske følgende:

• Hvis du har en egendefinert kanal som omfatter flere nettsteder, får annonsørene se den som oppdelt i flere annonseplasseringer per nettsted.
  • Hvis du senere endrer kanalnavnet, mister du eventuelle eksisterende annonsørbud for plasseringen.
  • Plasseringsmålrettet annonsering vises bare på innholdssider.

Hvis du gir villedende informasjon om en annonseplassering, mister du annonsørbudene for den aktuelle plasseringen. Avhengig av alvorlighetsgraden for den villedende informasjon kan du også miste muligheten til å opprette annonseplasseringer, betalingen kan bli justert, eller kontoen din kan bli deaktivert. Nøyaktige opplysninger er i både din og annonsørenes interesse.