Mainosten kohdistaminen

Mainoksen sijoittelu ja sijoittelun luominen

Mainoksen sijoittelu on tietty mainosyksiköiden ryhmä, johon mainostaja voi halutessaan sijoittaa mainoksiaan sijoitteluun kohdistamisen avulla. Mainoksen sijoittelu voi olla laajuudeltaan kokonainen verkkosivusto tai vain yksittäinen mainosyksikkö. Sijoittelut näytetään mainostajille kahdella tapaa:

• Järjestelmän automaattisesti luomat sijoittelut. Jokainen AdSense-verkostossa oleva julkaisijan verkkosivusto on automaattisesti mainostajien käytettävissä sijoitteluna, johon he voivat kohdistaa mainoksiaan. Kun mainostajat kohdistavat tällaiseen sijoitteluun, heidän mainoksensa voivat näkyä missä tahansa verkkosivuston kohdassa.
  • Julkaisijoiden määrittelemät sijoittelut. Voit määritellä omat mainoksen sijoittelut muokattujen kanavien avulla. Voit valita, miten ryhmittelet sivustosi tietyt mainosyksiköt, joihin haluat mainostajien voivan kohdistaa. Yleisiä tapoja ryhmitellä mainosyksiköt muokattuihin kanaviin ovat aihe, mainosmuoto tai sijainti sivulla. Kun mainostajat kohdistavat julkaisijan määrittelemiin mainoksen sijoitteluihin, heidän mainoksensa voivat näkyä vain julkaisijan valitsemissa mainosyksiköissä.

Kuinka luon mainoksen sijoittelun?

Voit luoda muokatun kanavan, joka on myös kohdistettava mainoksen sijoittelu, toimimalla seuraavasti:

1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Klikkaa Mainokset.
  3. Valitse Muokatut kanavat.
  4. Klikkaa sen kanavan nimeä, josta haluat tehdä kohdistettavan. Voit myös klikata Uusi mukautettu kanava.
  5. Valitse Kohdistaminen-osiosta valintaruutu.
  6. Lisää pyydetyt tiedot:
    • Mainokset näkyvät: Merkitse, missä kohdassa sivustoa tämän sijoittelun mainokset näkyvät – etusivulla tai muilla sivuilla.
    • Mainoksen sijainti: Valitse, missä kohtaa sivua tämän sijoittelun mainokset näkyvät. Saatat esimerkiksi luoda mainoksia näyttävän sijoittelun sivujen oikeaan yläkulmaan.
    • Kuvaus: Mainostajat näkevät nimen ja kuvauksen, joten kirjoita hyvin sivustoasi kuvaava tarkka ja informatiivinen yhteenveto.
    • Sivuston kieli: Sivustosi sisällön ensisijainen kieli.
  7. Klikkaa Tallenna. Mainostajat näkevät pian mainoksen sijoittelusi niiden paikkojen joukossa, joissa heidän mainoksiaan voidaan näyttää.

Muista seuraavat seikat:

• Jos käytät useat sivustot kattavaa muokattua kanavaa, mainostajat näkevät sen jaettuna sivustokohtaisiin mainoksen sijoitteluihin.
  • Jos muokkaat kanavan nimeä myöhemmin, menetät kaikki nykyiset mainostajien kyseisestä sijoittelusta tekemät hintatarjoukset.
  • Sijoitteluun kohdistettua mainontaa näytetään ainoastaan sisältösivuilla.

Jos annat väärää tietoa mainoksen sijoittelusta, menetät mainostajien siitä tekemät hintatarjoukset. Riippuen harhaanjohtamisen vakavuudesta, voit myös menettää mahdollisuuden luoda mainoksen sijoitteluja, maksuasi voidaan muuttaa tai tilisi voidaan poistaa käytöstä. Oikeellisuus on sekä sinun että mainostajien etujen mukaista.