Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Advertentieblokken

Een AdSense-zoekmachine toevoegen aan uw site

U kunt op uw site een zoekmachine van Google toevoegen waarin advertenties bij zoekresultaten worden getoond. Als u een zoekmachine wilt toevoegen, maakt u eerst de zoekvakcode aan in uw AdSense-account en kopieert en plakt u die code in de HTML van uw pagina's.

Opmerking: Deze functie is alleen beschikbaar voor in aanmerking komende accounts die vóór 17 mei 2022 zijn gemaakt.

Een zoekmachine maken

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Advertenties.
  3. Klik op Op advertentieblok.
  4. Klik op Zoekmachine.
    Opmerking: Als de optie Zoekmachine niet wordt getoond, komt u op het moment niet in aanmerking.
  5. Geef uw zoekmachine een naam.
  6. Kies of uw zoekmachine het hele internet moet doorzoeken of alleen specifieke sites die u opgeeft.
  7. Als u inkomsten wilt genereren door zoekadvertenties te tonen, zet u Verdien geld met advertenties die in de zoekresultaten worden getoond aan.
  8. Klik op Maken.
  9. Kopieer en plak de code tussen de tags <body> en <body/> van de pagina's waar u het zoekvak wilt weergeven.
  10. Klik op Gereed.

De prestaties van uw zoekmachine bijhouden

U kunt de inkomsten die zijn gegenereerd via zoekopdrachten op uw site bijhouden door een aangepast kanaal in te stellen voor uw zoekmachine. Meer informatie over aangepaste kanalen.

Geavanceerde functies

Als u meer aanpassingsopties voor uw zoekmachine wilt, kunt u de geavanceerde functies van Programmeerbare zoekmachine gebruiken. U kunt deze opties bijvoorbeeld gebruiken om de vormgeving van de zoekmachine te wijzigen. Meer informatie over geavanceerde functies van 'Programmeerbare zoekmachine'.

Opmerking: Als u de geavanceerde functies gebruikt, moet u de code op uw site mogelijk updaten met nieuwe code die u in 'Programmeerbare zoekmachine' genereert.