Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Merkveiligheid

Algemene categorieën blokkeren in AdSense

Gebruik bedieningselementen om advertenties voor algemene categorieën te blokkeren #blockingcontrols #generalcategories

U kunt advertenties blokkeren uit algemene categorieën, zoals kleding, internet, onroerend goed en voertuigen. Het is momenteel alleen mogelijk om algemene categorieën te blokkeren voor advertenties in een beperkt aantal talen. De taal van uw site is hierop niet van invloed.

Ons systeem deelt advertenties automatisch in categorieën in. De categorisatie die adverteerders meeleveren, nemen we hierbij niet in overweging. Hoewel we ons best doen om met onze technologie advertenties uit de mogelijke categorieën te filteren, kunnen we niet garanderen dat elke gerelateerde advertentie wordt geblokkeerd.

U kunt maximaal 200 algemene categorieën blokkeren. Bepaalde algemene categorieën kunnen overlappen met bepaalde gevoelige categorieën.

Algemene categorieën op een site blokkeren

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Merkveiligheid.
  3. Klik op het gewenste product. Klik bijvoorbeeld op Content voor AdSense voor content-advertenties.
  4. Klik op Opties voor blokkeren.
  5. Geef de naam op van de site waarvoor u de blokkering wilt instellen en klik op Zoeken.
  6. Klik op de naam van de site in het dialoogvenster Zoek naar sites.
    Tip: Als uw site niet wordt vermeld, kunt u deze toevoegen met de functie voor sitebeheer.
  7. Klik op Algemene categorieën beheren.
  8. Gebruik op de pagina Algemene categorieën de opties voor categorieën toestaan of blokkeren. De wijzigingen worden automatisch opgeslagen zodra u een categorie selecteert.

Algemene categorieën op alle sites blokkeren

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Merkveiligheid.
  3. Klik op het gewenste product. Klik bijvoorbeeld op Content voor AdSense voor content-advertenties.
  4. Klik op Opties voor blokkeren.
  5. Klik op Algemene categorieën beheren.
  6. Gebruik op de pagina Algemene categorieën de opties voor categorieën toestaan of blokkeren. De wijzigingen worden automatisch opgeslagen zodra u een categorie selecteert.
Opmerking: Mogelijk is het totale percentage advertentievertoningen dat op de pagina Algemene categorieën wordt weergegeven, groter of kleiner dan 100%, aangezien advertenties in meerdere categorieën kunnen worden ingedeeld, maar ook in geen enkele categorie.

Ondersteunde talen voor de blokkering van algemene categorieën

Blokkering van algemene categorieën is alleen beschikbaar in de talen die hieronder worden vermeld. Wanneer u een algemene categorie blokkeert, worden advertenties in deze categorie in alle ondersteunde talen geblokkeerd.

Voor sommige talen zijn bepaalde categorieën niet beschikbaar, of zijn er juist extra categorieën die u kunt blokkeren. Bekijk de onderstaande tabel voor meer informatie:

Ondersteunde taal Behalve:
Vereenvoudigd Chinees N.v.t.
Nederlands N.v.t.
Engels N.v.t.
Frans
  • Supplementen voor gewichtsverlies
  • Pensioenregelingen
  • Aflossingsvrije hypotheken
Duits
  • Mini- en noodleningen
Italiaans
  • Kredietverlening zonder onderpand
  • Pensioenregelingen
Japans
  • Vuur- en schietwapens
Pools N.v.t.
Portugees
  • Betaalpassen
  • Gespreid wedden
  • Pensioenregelingen
  • Woning-herfinancieringsleningen
Russisch N.v.t.
Spaans
  • Lening met auto als onderpand
Turks N.v.t.