Vi anbefaler, at du går til Din AdSense-side, hvor du kan finde tilpassede oplysninger om din konto som en hjælp til at sikre, at du opnår de ønskede resultater med AdSense.

Understøttelse af forordningen om digitale tjenester (DSA, Digital Services Act)

Bemærk! De funktioner, der beskrives i denne artikel, vil være tilgængelige fra og med den uge, der starter den 12. februar 2024.

EU's forordning om digitale tjenester (DSA, Digital Services Act) har til formål at regulere onlineindhold, gennemsigtig annoncering og desinformation ved at oprette et enkelt sæt regler i hele EU. Det udtrykte formål med DSA er at opdatere EU's eksisterende juridiske rammer for ulovligt indhold for mellemled og på denne måde harmonisere de relaterede nationale love, som er opstået i hele EU.

Nogle, men ikke alle, udgivere kan tilhøre en af følgende kategorier, som er defineret af Europa-Kommissionen:

• Meget store onlineplatforme (VLOP, very large online platforms)
  • Onlineplatforme (OP'er, Online Platforms)
  • Hostingtjeneste (HS, Hosting Service)

Udgivere bør i samarbejde med deres juridiske teams afgøre, hvordan forordningen om digitale tjenester gælder for dem, herunder hvilken kategori de tilhører (VLOP, OP, HS eller ingen), og eventuelle forpligtelser, de måtte have i henhold til DSA. Mange udgivere er ikke medlem af nogen af disse kategorier.

Forpligtelserne i forbindelse med DSA-onlineplatformen træder i kraft i februar 2024.

Gennemsigtighed i annoncer (valgfrit)

For de berørte udgivere stiller vi værktøjer til rådighed, som giver mulighed for at vise oplysninger i annoncer, bl.a. navnet på annoncøren, annoncens målretningsindstillinger og etiketter til annoncer, der vises i EØS.

Aktivér gennemsigtighed i annoncer

Følg denne fremgangsmåde for at administrere oplysninger om gennemsigtighed i annoncer:

1. Log ind på din AdSense-konto.
  2. Klik på Privatliv og beskeder.
  3. Klik på Settings på kortet med europæiske forordninger.
  4. Vælg de muligheder, du vil anvende:
    • (Valgfrit) Ask buyers to only show ads with DSA transparency information on my site in EEA (Bed købere om kun at vise annoncer med DSA-gennemsigtighedsoplysninger på mit website eller i min app i EØS): Når denne indstilling er aktiveret, vil AdSense signalere til købere, at annoncer skal indeholde et badge, annoncøren og målretningsoplysninger. Annoncer fra købere, der ikke bekræfter, at disse oplysninger i annoncen er til stede, vil blive afvist. Hvis du aktiverer denne indstilling, kan det medføre en betydeligt lavere annonceomsætning.
  5. Klik på Gem.
Disse indstillinger for gennemsigtighed i annoncer er valgfrie, og du kan fravælge dem.

Efterspørgsel fra Google

Annoncer, der vises i EØS som følge af efterspørgsel fra Google, indeholder som standard ikonet Annoncevalg og et link til Google-siden "Om denne annonce", hvor man kan se annoncørens navn og de primære målretningsparametre, der er anvendt. Som udgiver skal man understøtte ikonet Annoncevalg for at være kvalificerede til trafik som følge af Google-efterspørgsel i EØS, og i den forbindelse anbefaler vi at læse vejledningen i, hvordan man sikrer understøttelse af ikonet Annoncevalg i annoncer.

AdSense til søgning

Annoncer, der vises af AdSense til søgning (AFS, AdSense for Search), indeholder et ikon, der linker til Googles side Om denne annonce, som indeholder navnet på annoncøren og de primære målretningsparametre, der bruges.

Authorized Buyers, Åben budgivning og SDK-budgivningspartnere

Udgivere skal samarbejde med deres Authorized Buyers-, Åben budgivning- og SDK-budgivningspartnere for at forstå, hvordan de har tænkt sig at understøtte DSA-relaterede forpligtelser, herunder visning af annoncebadges og understøttelse af annoncegennemsigtighed for de annoncer, de leverer.

Nedenstående oplysninger er baseret på det aktuelle udkast til IAB's specifikation for gennemsigtighed i henhold til DSA og kan blive ændret.

Når indstillingen "Ask buyers to only show ads with DSA transparency information on my site in EEA" (Bed købere om kun at vise annoncer med DSA-gennemsigtighedsoplysninger på mit website i EØS) er aktiveret af en udgiver, anvendes følgende adfærd på anmodninger fra EØS:

• Budanmodninger indeholder objektet Regs.ext.dsa med følgende værdier:
    • Regs.ext.dsa.dsainfo=2: Obligatorisk. Budresponser uden DSA-objekt accepteres ikke.
    • Regs.ext.dsa.pubrender=0: Udgiveren kan ikke foretage gengivelse.
    • Regs.ext.dsa.datatopub=0: Send ikke gennemsigtighedsrelaterede data.
  • Budresponser, der ikke indeholder Bid.ext.dsa.adrender=1, blokeres.

Vejledning til købere vedrørende integration i henhold til IAB's DSA-specifikationer

Når en køber via budanmodningen modtager et signal om, at der skal vises gennemsigtighedsrelaterede oplysninger i henhold til DSA, bør vedkommende vurdere, om de påkrævede oplysninger kan vises korrekt.

Hvis en køber svarer med værdien Bid.ext.dsa.adrender=1, skal vedkommende sørge for følgende:

• At det via et badge eller en angivelse fremgår, at annoncematerialet udgør en annonce.
  • At brugerne har adgang til en metode til at få vist følgende oplysninger:
    • Navnet på den juridiske enhed, som annoncen vises på vegne af.
    • Navnet på den annoncør, der har brugt penge på annoncen, hvis det er forskelligt fra det foregående navn.
    • Relevante oplysninger om de primære parametre, der anvendes til målretning af annoncen (disse oplysninger kan eventuelt være baseret på brugerparametre fra IAB's specifikation for gennemsigtighed i henhold til DSA.

Beskyttelse af mindreårige

Udgivere med yderligere forpligtelser over for mindreårige brugere kan bruge vores eksisterende værktøjer til brugere under den digitale lavalder.