Annonsinriktning

Välja bort användarbaserad annonsering

Du kan välja att inte visa annonser som är baserade på användarnas intressen, demografi och information från deras Google-konton. Google använder då i sin tur inte besöksinformation från din webbplats för att dra slutsatser om användarnas intressen och demografi, och vi lägger inte till besöksinformation från din webbplats i användarnas Google-konton. Du kan dock inte välja att inte visa annonser för användarna baserat på tidigare interaktion med en annonsörs webbplats (så kallad remarketing).

Tänk på att om du väljer bort detta kan antalet annonser som konkurrerar om att visas på din webbplats minska. Detta kan göra att dina intäkter blir lägre.

Så här väljer du bort användarbaserade annonser:

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Blockeringskontroller och sedan Alla webbplatser och sedan Annonsvisning.
  3. Under Anpassade annonser använder du reglaget för att välja bort användarbaserade annonser.
Obs!
  • Annonser som du har blockerat utifrån kategori, annonsörens webbadress eller via Center för annonsgranskning visas inte för användarna via användarbaserad annonsering.
  • Det här kan endast väljas bort i AdSense for Content.