Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Annonsinriktning

Välja bort användarbaserad annonsering

Du kan välja att inte visa annonser som är baserade på användarnas intressen, demografi och information från deras Google-konton.

Vad händer när du väljer bort detta?

• Annonseringsplattformar som är kvalificerade för AdSense-auktionen (Authorized Buyers, Display & Video 360 och Google Ads) använder inte besöksinformation från din webbplats för att härleda intressen och demografi.
  • Google Ads och Display & Video 360 lägger inte till besöksinformation från din webbplats i användarnas Google-konton.
  • Annonser som du har blockerat utifrån kategori, annonsörens webbadress eller via Center för annonsgranskning visas inte för användare via användarbaserad annonsering.
  • Det här kan endast väljas bort i AdSense for Content.
  • Om du väljer bort detta kan antalet annonser som konkurrerar om att visas på din webbplats minska. Det kan i sin tur leda till lägre intäkter.
Det går inte att välja bort annonser baserat på tidigare interaktioner
Du kan inte välja bort annonsvisning baserat på användares tidigare interaktioner med annonsören, till exempel besök på annonsörens webbplats, även kallat remarketing.

Så här väljer du bort användarbaserade annonser:

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Varumärkesintegritet följt av Innehåll följt av Blockeringskontroller följt av Hantera annonsvisning.
  3. Använd reglaget Ikon för att tillåta blockeringskontroll. under Anpassade annonser för att välja bort användarbaserade annonser.