Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Instellingen voor beperkte gegevensverwerking

Een instelling voor gegevensverwerking selecteren

Gegevensverwerking in AdSense is standaard niet beperkt en gebruikers op uw site of in uw app krijgen gepersonaliseerde advertenties. Als u gegevensverwerking wilt beperken en alleen niet-gepersonaliseerde advertenties wilt tonen aan in aanmerking komende gebruikers in de toepasselijke Amerikaanse staten, wijzigt u de CPRA-instellingen. Deze instellingen bepalen niet welke gegevens u buiten uw account deelt, bijvoorbeeld via bemiddeling.

Opmerking: De AdSense-UI geeft aan wat de CPRA-instellingen zijn, maar de instelling is van toepassing op alle toepasselijke Amerikaanse staten.

Voer de stappen hieronder uit om de CPRA-instellingen voor gegevensverwerking voor uw hele account te wijzigen:

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Privacy en berichten en dan CPRA en dan Instellingen.
  3. Selecteer de optie die u wilt toepassen op uw AdSense-account.
    • Gegevensverwerking niet beperken: Google toont gepersonaliseerde advertenties aan in aanmerking komende gebruikers in de toepasselijke Amerikaanse staten.
    • Gegevensverwerking beperken: Google toont alleen niet-gepersonaliseerde advertenties aan in aanmerking komende gebruikers in de toepasselijke Amerikaanse staten.
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.
Tip: Als u besluit gegevensverwerking niet voor uw hele account te beperken, beperkt u de gegevensverwerking op advertentieverzoekniveau.

Gegevensverwerking niet beperken

Als u kiest voor Gegevensverwerking niet beperken, kunt u de advertentiepartners selecteren die in aanmerking komen om biedingsverzoeken te krijgen voor gebruikers die volgens Google in de toepasselijke Amerikaanse staten wonen.

Voer deze instructies uit om in aanmerking komende advertentiepartners op te geven.

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Privacy en berichten en dan CPRA en dan Instellingen.
  3. Selecteer de te gebruiken lijst in het gedeelte Uw advertentiepartners bekijken.
    • Actieve advertentiepartners gebruiken: Gebruik de lijst met alle beschikbare advertentiepartners via de instelling van deze functie. Google en alle actieve advertentiepartners die in aanmerking komen voor biedingsverzoeken van gebruikers van wie Google heeft vastgesteld dat ze zich in de toepasselijke Amerikaanse staten bevinden.
    • Aangepaste advertentiepartner: Bewerk de lijst met alle beschikbare advertentiepartners om uw eigen aangepaste lijst te maken. Alleen geselecteerde advertentiepartners komen in aanmerking voor biedingsverzoeken van gebruikers van wie Google heeft vastgesteld dat ze zich in de toepasselijke Amerikaanse staten bevinden. Als u deze optie kiest, krijgen gebruikers van uw AdSense-account een melding wanneer zich nieuwe advertentiepartners bij het platform hebben aangemeld. Nieuwe advertentiepartners worden niet automatisch aan uw aangepaste lijst toegevoegd. Als u ze wilt toevoegen, moet u dat handmatig doen.
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.

Gegevensverwerking beperken

Wanneer een uitgever beperkte gegevensverwerking aanzet, geeft deze Google de opdracht om het gebruik van gegevens verder te beperken en alleen niet-gepersonaliseerde advertenties weer te geven. Niet-gepersonaliseerde advertenties zijn niet gebaseerd op eerder gedrag van gebruikers. Deze advertenties worden getarget met behulp van contextuele informatie, waaronder brede geografische targeting (bijvoorbeeld op plaatsniveau, maar niet op postcodeniveau) voor de huidige locatie, de huidige zoektermen en de content van de huidige site of app. Als beperkte gegevensverwerking aanstaat, staat Google geen enkele vorm van op interesses gebaseerde doelgroeptargeting toe, waaronder demografische targeting en targeting op gebruikerslijst.

Opties voor beperkte gegevensverwerking:

Uitgevers bepalen zelf wanneer en hoe ze beperkte gegevensverwerking aanzetten, op basis van hun eigen nalevingsverplichtingen en juridische analyse. Hieronder beschrijven we 2 veelvoorkomende scenario's.

1. Sommige uitgevers kiezen ervoor om de link 'Mijn persoonlijke informatie niet verkopen' niet te laten zien op hun property's. Deze uitgevers kunnen beperkte gegevensverwerking via een netwerkbeheeroptie aanzetten voor al hun programmatic verkeer voor gebruikers in de toepasselijke Amerikaanse staten. Als ze deze optie selecteren, bepaalt Google aan de hand van IP-adressen de locatie van gebruikers. Beperkte gegevensverwerking wordt dan aangezet voor gebruikers die een IP-adres hebben in de toepasselijke Amerikaanse staten.
  2. De andere optie is om de link 'Mijn persoonlijke informatie niet verkopen' wel te laten zien. Uitgevers die hiervoor kiezen, kunnen per verzoek een signaal voor beperkte gegevensverwerking versturen voor gebruikers die de verkoop van hun persoonlijke informatie niet toestaan.

Tot slot kunnen partners die Global Privacy Control hebben geïmplementeerd, ervoor kiezen beperkte gegevensverwerking aan te zetten als ze een GPC-afmeldingssignaal krijgen.