Käyttäjille suunnatut viestit sivustoilla ja alisivustoilla

Voit julkaista käyttäjille suunnattuja viestejä sivustoilla ja alisivustoilla. Yksityisyys ja viestit ‑työkalu määrittää näytettävän viestin sivustojen ja viestien yhdistämissääntöjen perusteella. Tämän artikkelin avulla voit varmistaa, että julkaisemasi viestit näkyvät oikealla sivustolla tai alisivustolla.

Viestien julkaiseminen sivustoilla ja alisivustoilla

Kun julkaiset käyttäjille suunnatun viestin sivustolla, se näkyy myös kyseisen sivuston kaikilla alisivustoilla.

Esimerkki

Jos julkaiset viestin sivustolla example.com, se näkyy seuraavilla sivustoilla ja alisivustoilla:

• example.com
  • www.example.com
  • abc.example.com
  • def.example.com
  • xyz.abc.example.com

Viestien yhdistäminen sivustoihin ja alisivustoihin

Jos julkaiset sivustolla ja sen alisivustoilla eri viestejä, Yksityisyys ja viestit ‑työkalu yhdistää kunkin viestin tarkimmin määritettyyn sivustoon.

Esimerkki

Jos julkaiset viestin A sivustolla example.com ja viestin B sivustolla abc.example.com:

• Viesti A näkyy sivustolla example.com.
  • Viesti A näkyy sivustolla www.example.com.
  • Viesti B näkyy sivustolla abc.example.com.
  • Viesti B näkyy sivustolla xyz.abc.example.com, koska viesti B on julkaistu tarkemmin määritetyllä sivustolla (abc.example.com) kuin viesti A (example.com).

Tämä on tärkeää kaikkien sellaisten sivuston ominaisuuksien kannalta, jotka vaikuttavat viestiin. Näitä ovat esimerkiksi URL-polun sisällyttämiset ja poissulkemiset, sivuston nimi ja sivuston kuva.

Esimerkki

Oletetaan, että olet valinnut seuraavat asetukset:

• Sivustolle example.com on lisätty polun sisällyttäminen /articles/.
  • Sivustolle www.example.com ei ole lisätty polun sisällyttämisiä.
  • Viesti A julkaistaan sekä sivustolla example.com että sivustolla www.example.com.

Tässä tapauksessa viestin näkyminen riippuu siitä, onko käyttäjä sivustolla example.com vai www.example.com:

• Viesti A näkyy sivustolla example.com vain, jos URL-polussa on mukana /articles/.
  • Viesti A näkyy sivustolla www.example.com kaikilla poluilla, koska Yksityisyys ja viestit ‑työkalu yhdistää viestin tarkimmin määritettyyn sivustoon eikä sille ole lisätty polun sisällyttämisiä.

Jos haluat käyttää samoja sivuston määrityksiä sekä sivustolla example.com että sivustolla www.example.com, julkaise viesti vain sivustolla example.com ja valitse, että sivusto www.example.com perii sen määritykset.

Vinkki: Julkaise www-alisivustolla viesti vain, jos haluat käyttää www-alisivustolla ja pääverkkotunnuksessa eri viestiä.

Erityyppisten viestien julkaiseminen

On tärkeää muistaa, että minkä tahansa viestityypin julkaiseminen sivustolla vaikuttaa siihen, miten kaikki viestityypit yhdistetään sivustoihin.

Esimerkki 1

Jos julkaiset GDPR-viestin (viesti A) sivustolla example.com ja viestin mainosestoa käyttäville (viesti B) sivustolla abc.example.com:

• Sivuston example.com kävijät voivat nähdä vain viestin A.
  • Sivuston abc.example.com kävijät voivat nähdä vain viestin B.
  • Sivuston xyz.abc.example.com kävijät voivat nähdä vain viestin B.
Esimerkki 2

Jos julkaiset GDPR-viestin (viesti C) sivustolla abc.example.com sekä viestin mainosestoa käyttäville (viesti D) sivustolla example.com ja sivustolla abc.example.com:

• Sivuston abc.example.com kävijät voivat nähdä sekä viestin C että viestin D.
  • Sivuston example.com kävijät voivat nähdä vain viestin D.