Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Gebruikersberichten op sites en subsites

U kunt gebruikersberichten publiceren op sites en subsites. Privacy en berichten maakt gebruik van sitematching om te bepalen welk van uw berichten wordt getoond op een specifieke site of subsite. Het doel van dit artikel is u te helpen ervoor te zorgen dat uw gepubliceerde berichten op de juiste site en/of subsite worden getoond.

Berichten publiceren naar sites en subsites

Als u een gebruikersbericht publiceert op een site, wordt het bericht getoond op die site en alle subsites.

Voorbeeld

Als u een bericht publiceert op example.com, betekent dit dat het bericht ook op de volgende subsites wordt getoond:

• example.com
  • www.example.com
  • abc.example.com
  • def.example.com
  • xyz.abc.example.com

Hoe berichten worden gematcht aan sites en subsites

Als u verschillende berichten publiceert op een site en de bijbehorende subsites, matcht Privacy en berichten elk bericht aan de meest specifieke site/subsite.

Voorbeeld

Als u bericht A publiceert op example.com en bericht B op abc.example.com, gebeurt het volgende:

• Bericht A wordt getoond op example.com.
  • Bericht A wordt getoond op www.example.com.
  • Bericht B wordt getoond op abc.example.com.
  • Bericht B wordt getoond op xyz.abc.example.com, omdat bericht B op een specifiekere site is gepubliceerd (abc.example.com) dan bericht A (example.com).

Dit is belangrijk voor alle eigenschappen van de site die van invloed zijn op het bericht, zoals opnamen en uitsluitingen van URL-paden, de naam van de site of de afbeelding van de site.

Voorbeeld

Stel dat u het volgende heeft ingesteld:

• example.com heeft een padopname in /articles/.
  • Voor www.example.com zijn geen padopnamen ingesteld.
  • Bericht A wordt gepubliceerd op zowel example.com als www.example.com.

In dit geval zien gebruikers verschillend gedrag, afhankelijk van of ze example.com of www.example.com bezoeken:

• Als gebruikers example.com bezoeken, wordt bericht A alleen getoond als het URL-pad zich onder /articles/ bevindt.
  • Als gebruikers www.example.com bezoeken, wordt bericht A op alle paden getoond, omdat Privacy en berichten het bericht matcht aan de specifiekere site waarop het bericht wordt gepubliceerd en er geen padopname is ingesteld voor de site.

Als u dezelfde siteconfiguraties wilt toepassen op example.com en www.example.com, publiceert u het bericht alleen op example.com en staat u toe dat www.example.com de configuraties overneemt.

Tip: U moet alleen expliciet publiceren op uw www-subsite als u verschillend gedrag wilt tussen uw www-subsite en het domein zonder www-voorvoegsel.

Verschillende berichttypen publiceren

Als u een bericht op een site publiceert, heeft dat invloed op het sitematchingproces voor alle berichttypen.

Voorbeeld 1

Als u een AVG-bericht (bericht A) publiceert op example.com en een herstelbericht voor advertentieblokkering (bericht B) publiceert op abc.example.com:

• Bezoekers van example.com zien alleen bericht A.
  • Bezoekers van abc.example.com zien alleen bericht B.
  • Bezoekers van xyz.abc.example.com zien alleen bericht B.
Voorbeeld 2

Als u een AVG-bericht (bericht C) publiceert op abc.example.com en een herstelbericht voor advertentieblokkering (bericht D) op example.com en abc.example.com:

• Bezoekers van abc.example.com kunnen in de loop van de tijd bericht C en bericht D te zien krijgen.
  • Bezoekers van example.com kunnen alleen bericht D te zien krijgen.