Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Annonsinriktning

Anpassade annonser jämfört med placeringsinriktade annonser

Annonsörer använder placeringsinriktning för att visa annonser på specifika webbplatser i AdSense-nätverket. Placeringsinriktade annonser visas för användare som besöker specifika webbplatser, oberoende av deras intressen eller demografiska tillhörighet.

Anpassade annonser (kallades tidigare för intressebaserade annonser) når istället användarna utifrån data i deras Google-konto, vilka webbplatser de har tittat på och/eller vilka intressen eller vilken demografisk information som är kopplad till dem. En annonsör som t.ex. säljer fotbollar kan nå kunder via båda typerna av annonser. De kan använda placeringsinriktade annonser för att visa annonser på specifika webbplatser om fotboll, och anpassade annonser för att visa annonser för användare som är intresserade av sport på webbplatser som inte handlar om fotboll.