Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Annonsemålretting

Personlig tilpasset annonsering kontra plasseringsmålrettet annonsering

Annonsører bruker plasseringsmålretting for å vise annonser på bestemte sider og nettsteder i AdSense-nettverket. Med plasseringsmålrettede annonser kan du nå brukere som besøker bestemte nettsteder, uavhengig av interesser eller demografisk informasjon.

Med personlig tilpasset annonsering (tidligere kalt for interessebasert annonsering) kan du imidlertid nå brukere basert på informasjon i Google-kontoen deres, nettstedene de har surfet på, og/eller interessene og den demografiske informasjonen tilknyttet dem. En annonsør som selger fotballer, kan for eksempel nå kunder gjennom begge typer annonsering. Vedkommende kan bruke plasseringsmålrettet annonsering for å vise annonsene sine på nettsteder som spesifikt omhandler fotball, og personlig tilpasset annonsering for å vise annonser til brukere som tilhører kategorien «sportsentusiaster», på nettsteder der innholdet ikke spesifikt omhandler fotball.