Mainosten kohdistaminen

Vertailussa räätälöity mainonta ja sijoitteluun kohdistettu mainonta

Sijoitteluun kohdistamisen avulla mainostajat voivat näyttää mainoksia tietyillä AdSense-verkoston sivustoilla ja sivuilla. Sijoitteluun kohdistetut mainokset tavoittavat tiettyjen sivustojen käyttäjät heidän kiinnostuksen kohteistaan tai kohderyhmätiedoistaan riippumatta.

Räätälöity mainonta (aiemmalta nimeltään kiinnostuksiin perustuva mainonta) puolestaan tavoittaa käyttäjät seuraavien kriteerien perusteella: käyttäjien Google-tili, heidän selaamansa verkkosivustot ja/tai heihin yhdistetyt kiinnostuksen kohteet ja kohderyhmätiedot. Esimerkiksi mainostaja, joka myy jalkapalloja, tavoittaa asiakkaat kumman tahansa tyyppisellä mainonnalla. Sijoitteluun kohdistetun mainonnan avulla mainostaja voi näyttää mainoksia tietyillä jalkapalloon liittyvillä sivustoilla. Räätälöidyn mainonnan avulla mainostaja voi puolestaan näyttää mainoksia käyttäjille, joiden kiinnostuksen kohteena on urheilu, vaikka sivustolla ei olisi jalkapalloon liittyvää sisältöä.