Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Annonsinriktning

Så härleder Google intressekategorier och demografiska kategorier

När användare besöker Google-webbplatser, som YouTube och våra partnerwebbplatser, lagrar Google en annonscookie i användarens webbläsare för att hålla reda på vilka typer av innehåll användaren tittar på. Informationen används för att visa annonser som kan tilltala användarna baserat på deras intressen och demografi.

Om en användare exempelvis besöker många sportrelaterade webbplatser där AdSense-annonser visas eller tittar på sportrelaterade videor på YouTube, kan Google koppla intresset ”sport” till cookien och visa fler sportrelaterade annonser. Om webbplatserna som en användare besöker i huvudsak har kvinnliga besökare kan vi koppla användarens cookie eller Google-konto till den demografiska kategorin ”kvinnor”. Vi kan även använda demografisk data från Google-konton.

I vissa fall kan Google debitera en serviceavgift för anpassade annonser. I sådana fall sänks annonsörens högsta bud före auktionen och avgiften läggs till i auktionens slutgiltiga pris.

Användare kan läsa om hur Google använder deras information och demografi och kan välja bort annonsanpassning under Annonsinställningar.

Användarinformationen som vi samlar in från partnerwebbplatser används i enlighet med Googles sekretesspolicy. Vi visar inte annonser som baseras på känsliga uppgifter eller intressen (till exempel sådana som grundas på etnisk tillhörighet, religion, sexuell läggning, hälsa eller känsliga ekonomiska kategorier).